Anasayfa Kitap Cevapları
21 Ocak 2022, 18:56 - Zülal Güneş Yazdı

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 171-172 Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

Atatürk’ün Vefatı ve Yankıları Cevapları

2. Kitap ÜNİTE KAVRAMLARI


8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 171 Cevapları MEB Yayınları

Aşağıda verilen kelime ve kelime gruplarının sözlük anlamını ilgili bölümlere yazınız.
Cevap:

etnografya: Kavimleri karşılaştırarak inceleyen bilim.

karaborsa: Piyasada

mozole: Anıt, mezar.

narh: Karaborsa piyasa içerisinde kıtlık yaşanan herhangi bir ürünün/malın gizlice ve kanun dışı bir şekilde fahiş fiyatlardan el altından piyasaya sürülüp satılmasıdır.

Mihver Devletler:  2. Dünya savaşında Almanya’nın yanında olan  devletler.

Müttefik Devletler: 2. Dünya savaşında Almanya’nın karşısında olan devletler.

enflasyon: Pahalılık.

ekmek karnesi:  İkinci Dünya savaşı nedeniyle karne ile ekmek dağıtılmıştır.


Hazırlık Çalışmaları

1. Atatürk ile görüşmek için Türkiye’ye gelen yabancı devlet adamları kimlerdir? Araştırınız.
Cevap:
– İtalya Yüksek Komiseri Kont Sforza’nın Ziyareti
-General James Harbord’un Ziyareti
-Sovyet Elçisi M. Budu Medivani’nin Ziyareti
– Afganistan Elçisi Sultan Ahmet Han’ın Ziyareti
Gibi birçok devlet adamları Atatürk ile görüşmek için Türkiye’ye gelmiştir.

Sonraki Ödev:  8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 160-161-162-163 Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

2. Atatürk Dönemi’nde yabancı devlet adamlarının Türkiye’ye ziyaretleriyle ilgili gazete haberlerini bulunuz. Örneklerini sınıfta paylaşınız.
Cevap: 8. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 171 Cevapları MEB Yayınları (1)
3. II. Dünya Savaşı yıllarında Japonya’ya atılan atom bombalarının oluşturduğu yıkımla ilgili neler biliyorsunuz?
Cevap: Çok fazla insanın öldüğünü, bir çok ülkenin bu durumdan etkilendiğini ve   gelecek neslin bu durumdan etkilendiğini biliyorum.

4. Türkiye’nin II. Dünya Savaşı’nda izlediği dış politika hakkında araştırma yapınız.
Cevap:  Türkiye’nin 2. Dünya Savaşı’nda  tarafsız kalmışlardır.

5. II. Dünya Savaşı yıllarında Türkiye’de yaşanan sorunlar hakkında bilgi toplayınız.
Cevap:   2. Dünya Savaşı yıllarında ekonomik sıkıntılar yaşanmış, siyasi olarak sıkıntı yaşamışlardır.

6. Çok partili siyasi hayata geçilmesi demokratik yönetim sistemini nasıl etkiler?
Cevap:   Çok partili siyasi hayata  geçilmesi demokratik     yönetim sistemini  olumlu etkiler. Çünkü   eleştirilen hükümet  hata yapmamaya çalışır. Rekabet olduğu için hep en iyisini yapmaya çalışırlar.

Sonraki Ödev:  8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 204-205-206-207-209. Cevapları MEB Yayınları

8. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 172 Cevapları MEB Yayınları

Atatürk’ün yaşadığı sağlık sorunları yurt dışında da siyasiler ve gazeteciler tarafından yakından takip edilmiştir. Bunun nedenini nasıl açıklayabiliriz?
Cevap: Atatürk yaşadığı dönemde başarıları ile tarihe imza atmıştır. Bu başarıları dış ülkeler tarafından merak edilip onu alt etmek içinde yakından takip edilmiştir.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.