Anasayfa Kitap Cevapları
7 Aralık 2022, 14:49 - Zülal Güneş Yazdı

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 156-164-165. Cevapları KOZA Yayınları

Doğrunun Eğimi Cevapları

4. ÜNİTE: Cebir / Doğrusal Denklemler: 8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 156-157-158-159-160-161-162-163-164-165. Sayfa KOZA Yayınları


8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 156 Cevapları KOZA Yayınları

Yukarıdaki kaydıraktan kayacak çocukların kütleleri aynıdır. Resmi inceleyerek hangi çocuğun daha kısa sürede aşağıya inebileceğini söyleyiniz. Bunun nedenini açıklayınız.
Cevap:

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 156 Cevapları KOZA Yayınları


Uygulama Basamakları

Aşağıdaki resimde görülen işçi, aynı kütledeki yükü, verilen rampalardan inşaata çıkaracaktır

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 156 Cevapları KOZA Yayınları

Resimlerde oluşan her dik üçgenin, dikey olan kenarının uzunluğunun yatay olan kenarın uzunluğuna oranını yazınız.
Cevap:

3/4
2/4 = 1/2
4/5

Resimleri inceleyerek işçinin yükünü çıkaracağı rampaları zorluk derecelerine göre büyükten küçüğe doğru sıralayınız.
Cevap: Dikliği en az olandan daha kolay dikliği en fazla olandan daha zor çıkarır. Buna göre;
2/4 < 3/4 < 4/5

Sonraki Ödev:  8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 68-70-71-72. Cevapları MEB Yayınları

Yazdığınız oranları yüzde (%) sembolü ile gösterip bu gösterimleri büyükten küçüğe doğru sıralayınız.
Cevap:

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 156 Cevapları KOZA Yayınları

Yaptığınız iki sıralamayı karşılaştırınız.
Cevap: Yaptığım iki sıralamada aynıdır.

El arabasını rampalardan yukarıya çıkarmadaki zorluk derecesinde, rampanın başlangıç noktasında oluşan açının büyüklüğünün bir etkisinin olup olmadığını açıklayınız.
Cevap: Açı büyüdükçe yükün ağırlığı da fazla gelir. Eğim arttıkça inişler kolaylaşıp çıkışlar zorlaşır.


8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 164 Cevapları KOZA Yayınları

Alıştırmalar

1. Yandaki resimde bir kişi, engelli kişiyi rampadan yukarı çıkarmaya çalışmaktadır. Resimde verilenlere göre rampanın eğimini bulunuz.
Cevap: 30/90 = 1/3


2. Yandaki resimde verilen duvarın AB rampasının eğimi 3/7 ve FE rampasının eğimi ise 3/5’tir. Buna göre x ve y uzunluklarını bulunuz.
Cevap:

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 164 Cevapları KOZA Yayınları


3. Yanda tahtalarla oluşturulmuş rampanın (|AB|) 3/4’tür. |BC| = 2,25 m olduğuna göre x uzunluğunu bulunuz.
Cevap:

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 164 Cevapları KOZA Yayınları


4. Aşağıda verilen doğruların eğimlerini bulunuz.
Cevap:

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 164 Cevapları KOZA Yayınları


8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 165 Cevapları KOZA Yayınları

5. Aşağıda koordinat sistemlerinde verilen doğruların eğimlerini bulunuz
Cevap:

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 165 Cevapları KOZA Yayınları


6. Yandaki koordinat sisteminde verilen doğrunun eğimi m = -(5/3) olduğuna göre a kaçtır? 
Cevap:

a/3 = 5/3
a = 5

Sonraki Ödev:  8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 78-79-82. Cevapları KOZA Yayınları

7. Aşağıdaki denklemlere ait doğruların grafiklerini çizip eğimlerini bulunuz
Cevap:

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 165 Cevapları KOZA Yayınları


8. –4x – 3y = 12 doğrusunun eğimini bulunuz
Cevap:

-4x – 12 = 3y
(-4x-12)/3 = 3y/3
m = -4/3


9. 2x -1/3y – 6 = 0 doğrusunun eğimini bulunuz. 
Cevap:

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 165 Cevapları KOZA Yayınları


10. -3x -8 = -2y doğrusunun eğimini bulunuz. 
Cevap:

(-3x-8)/-2 = -2y/-2
(3x+8)/2 = y
m = 3/2

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.