Anasayfa Kitap Cevapları
18 Eylül 2022, 20:41 - Zülal Güneş Yazdı

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 38-42. Cevapları KOZA Yayınları

Çok Büyük ve Çok Küçük Sayıların Bilimsel Gösterimi Cevapları

1. ÜNİTE: Çarpanlar ve Katları: 8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 38-39-40-41-42. Sayfa KOZA Yayınları


8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 38 Cevapları KOZA Yayınları

Ülkemizin 2020 yılı sonundaki nüfusu yaklaşık 83 614 000’dir.
Ülkemizin nüfusunu gösteren sayıyı, 83 614 x 10³ ; 8361,4 x 10⁴; 836,14 x 10⁵ biçimlerinde gösterebiliriz. Bu gösterimlerin nasıl yazıldığı hakkındaki düşüncenizi açıklayınız.
Cevap: Sayı Onun katı olduğu için üslü biçimde yazılmaktadır.


8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 42 Cevapları KOZA Yayınları

Aşağıdaki tabloda verilen sayıları istenilen gösterimlere göre yazınız.
Cevap:

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 42 Cevapları KOZA Yayınları


Alıştırmalar

1. Aşağıdaki sayıları 10’un tam sayı kuvvetlerinden yararlanarak iki biçimde gösteriniz.
Cevap:

a. 321 000 000 ⇒ 321 x 10⁶
b. 1 903 000 000 ⇒ 1903 x 10⁶
c. 0,000009 ⇒ 9 x 10-⁶
ç. 0,00071 ⇒ 71 x 10-⁵
d. 0,00000000827 ⇒ 827 x 10-¹¹

Sonraki Ödev:  8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 35-37. Cevapları KOZA Yayınları

2. Bir yolcu uçağı, bir yılda 427 800 km yol almıştır. Bu uçağın bir yılda aldığı yolu bilimsel gösterim biçiminde yazınız.
Cevap: 4,278 x 10⁵


3. Aşağıdaki sayıların bilimsel gösterimini yazınız
Cevap:

a. 46 000 ⇒ 4,6 x 10⁵
b. 4 003 000 ⇒ 4,003 10⁶
c. 605 000 000 ⇒ 6,05 x 10⁸
ç. 0,0001 ⇒ 1 x 10-⁴
d. 0,000099 ⇒ 9,9 x 10-⁵
e. 0,000000000504 ⇒ 5,04 x 10-¹⁰


4. A = (3⁶ x 81)/3⁵ ve B = (9 x 3⁴)/(3 x 27) sayıları veriliyor. A sayısının, B sayısının kaç katı olduğunu bulunuz
Cevap:

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 42 Cevapları KOZA Yayınları


5. x = 52, y = 5-⁴ ve n = 5⁵ sayıları veriliyor. Buna göre aşağıda verilen işlemlerin sonuçlarını üslü ifade biçiminde bulunuz.
Cevap:

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 42 Cevapları KOZA Yayınları


6. Aşağıdaki işlemleri yapınız. Bulduğunuz sonuçları bilimsel gösterim biçiminde yazınız.
Cevap:

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 42 Cevapları KOZA Yayınları

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.