Anasayfa Kitap Cevapları
13 Aralık 2022, 19:16 - Zülal Güneş Yazdı

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 94-96. Cevapları KOZA Yayınları

Bir Olayın Olası Durumları Cevapları

3. ÜNİTE: Olasılık: 8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 94-95-96. Sayfa KOZA Yayınları

Bir Olayın Olası Durumları Cevapları


8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 94 Cevapları KOZA Yayınları

(…) Torbadan alınacak kutu sütün muzlu olma olasılığı ile sade olma olasılığından hangisinin daha fazla olduğunu söyleyiniz
Cevap:

Muzlu süt 3, sade süt 4
4 + 3 = 7 toplam süt
Muzlu süt olma olasılığı → 3/7
Sade süt olma olasılığı → 4/7
Sade süt olma olasılığı daha fazladır.


Uygulama Basamakları

Aynı büyüklükte ve farklı renklerde olan 4 tane boya kalemini bir torbaya atınız. Torbadan rastgele bir kalem çekildiğinde bu kalemin hangi renk olabileceğini söyleyiniz
Cevap: Torbaya kırmızı, mavi, yeşil ve turuncu kalem atıyoruz. Toplamda 4 kalem olduğu için her renk için 1/4 olasılık vardır.

Çekilen kalemin sayısının tüm kalemlerin sayısına oranını söyleyiniz
Cevap: Çekilen kalemin tüm kalemlerin sayısına oranı 1/4’tür.

Çekilen kalemin her bir renkte olma durumlarının eşit olup olmadığını söyleyiniz.
Cevap: her renk eşit sayıda olduğu için eşit olasılıkta çekilir.


8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 96 Cevapları KOZA Yayınları

1. Eş büyüklükteki kartlara haftanın günleri yazılarak bir torbaya konuluyor. Torbadan rastgele bir kart çekme sonucunda elde edilebilecek olası durumları belirleyiniz
Cevap: Toplamda 7 gün vardır. Her gün eşit olacağı için her günün gelme olasılığı 1/7 olacaktır.

Sonraki Ödev:  8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 15-20. Cevapları KOZA Yayınları

2. Bir madenî para yere atılıyor. Madenî para atma uygulamasında paranın üst yüzünde olabilecek olası durumları belirleyiniz.
Cevap: Madeni parada bir yazı bir tura olduğu için yazı ya da tura gelme olasılığı 1/2 olacaktır.


3. Bir pastel boya kalemi kutusunda kırmızı, mavi, yeşil, sarı, siyah ve kahverengi renklerde 6 kalem vardır. Bu kutudan rastgele bir kalem çekme sonucunda elde edilebilecek olası durumları belirleyiniz
Cevap:  Toplamda her renkten 6 kalem bulunmaktadır. Çekilen kalemden her renkten gelme olasılığı eşit olduğu için 1/6 olacaktır.


4. Yandaki resimde, bir ailenin bireyleri millî piyango biletlerine ikramiye çıkıp çıkmadığını kontrol etmektedir. Baba, anne ve erkek çocuğun birer, kız çocuğun ise iki bileti vardır. Buna göre;

a. İkramiye kazanma şansları eşit olanları
Cevap: İkramiye kazanma şarttı eşit olan kişiler eşit sayıda alan kişilerdir. Yani anne, baba ve erkek çocuk eşit şansa sahiptir.

b. İkramiye kazanma şansı daha fazla olanı belirleyiniz.
Cevap: Toplamda 5 bilet vardır.
Kız çocuğa bilet gelme olasılığı → 2/5’tir.
Anne’ye gelme olasılığı → 1/5
Baba’ya gelme olasılığı → 1/5
Erkek çocuğa gelme olasılığı → 1/5
En çok şansa sahip olan kişi kız çocuktur.

Sonraki Ödev:  8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 58-60. Cevapları MEB Yayınları

5. Bir sınıf için düzenlenen kermeste çekiliş için 18 kişi birer, 2 kişi de ikişer bilet almıştır. Yapılan çekilişte, bilet alan kişilerden hangilerinin ödül kazanma şansının daha fazla olduğunu söyleyiniz.
Cevap: 2 kişi ikişer bilet aldığı için kazanma şansları daha yüksektir.


6. Bir sınıfta 12’si kız, 12’si erkek olmak üzere toplam 24 öğrenci vardır. Öğretmen, ders bitiş zili çalınca sınıftan çıkıyor. Öğretmenden sonra sınıftan çıkacak ilk öğrencinin, kız olma olasılığı ile erkek olma olasılığını karşılaştırınız.
Cevap:

Toplamda 24 öğrenci vardır
Kız olma olasılığı → 12/24 = 1/2
Erkek olma olasılığı → 12/24 = 1/2
İkisi de olma ihtimali eşittir.


7. 8’i kadın, 7’si erkekten oluşan bir dağcı grubu bir dağa iş birliği yaparak tırmanmaktadır. Zirveye çıkacak ilk kişinin kadın ve erkek olma olasılıklarından hangisinin daha az olduğunu söyleyiniz.
Cevap:

8 + 7 = 15 kişi vardır.
Kadın olma olasılığı → 8/15
Erkek olma olasılığı → 7/15
Erkek olma olasılığı daha düşüktür.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.