Anasayfa
Ara Bul
4 Haziran 2021, 3:14
Mehmet
Yönetici

8. Sınıf Türkçe Sayfa 212-213 Cevapları MEB Yayınları

2020-2021 8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 212-213 Cevapları MEB Yayınları 6. MİLLİ KÜLTÜRÜMÜZ: Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 212 Cevapları MEB Yayınları

(İlk dört soruyu metne göre cevaplayınız.)
1. Şair, İstanbul’u dinlerken hangi sesleri duyuyor?

Cevap: Çıngırak sesi, Kuşların çığlıkları, çekiç sesleri

2. Şiirde hangi duyulardan yararlanılmıştır?

Cevap: Görme, işitme, dokunma, koklama

3. Şiirin en çok hangi bölümünü beğendiniz? Niçin?

Cevap: İlk bölümünü beğendim. Çünkü şair yazdıklarını okuyucuya yaşatmıştır.

4. Şiirin ana duygusu nedir?

Cevap: İstanbul sevgisi


8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 213 Cevapları MEB Yayınları

5. Aşağıdaki metinlerde anlatım kaçıncı kişi ağzından yapılmıştır? Niçin?

Cevap:

1. Metin: 3. kişi

2. Metin: 1. Kişi

6. Saat kulesi, kare şeklinde planlı, aşağıdan yukarıya doğru incelen prizmaya benzer. Kesme taştan yapılan kule, bir balkon ve üç silme ile dört bölüme ayrılmıştır. Bunun üzerine çanın asıldığı çokgen gövdeli bir köşk yerleştirilmiş olup bu köşkün altında dört yöne doğru yuvarlak kadranlı bir saat bulunmaktadır. Kulenin ikinci ve üçüncü katında hafif sivri kemeri olan aydınlık pencereleri bulunur. Kuleye güney cephesindeki bir kapıdan girilir.
Yukarıdaki metinde anlatılan saat kulesi hangi görselle uyumludur?

Cevap: A

7. Aşağıdakilerden hangisi devrik bir isim cümlesidir?

Cevap: C

A) Yeniden her şeye başlamak güzeldir.
B) Yaşam sadece hayal etmek değildir.
C) Çocuklardı bu hayatı güzel yapan.
D) Düşünmedin beni hiç ne yaparım diye.

8. (I) Ebru sanatı, kendine has malzeme ve uygulama özelliğine sahiptir. (II) Ebru sanatında kullanılan bütün malzeme ve araçlar ebrucu tarafından hazırlanır. (III) Boyaların tamamı tabiattan doğal yöntemlerle elde edilir. (IV) Suyun yoğunlaşmasını sağlayan kitre, bitkisel esaslı bir ana malzemedir ve boyaların kitre üzerinde açılmasını sağlayan doğal asit de hayvanın safra kesesindeki öddür.
Bu parçada numaralanmış cümlelerle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

Cevap: B

A) I numaralı cümle fiilimsi bulunan cümledir.
B) II numaralı cümle birden çok yüklemi olan cümledir.
C) III numaralı cümle tek yüklemli cümledir.
D) IV numaralı cümle bağlacı olan cümledir.

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.

Forum Duası Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.