Anasayfa Kitap Cevapları
29 Aralık 2021, 15:27 - Zahit Yazdı

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları 56-57-58. Sayfa MEB Yayınları

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı 56-57-58. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 1. Ünite Değerlendirme

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 56. Cevapları MEB Yayınları

A. Aşağıdaki cümlelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.

Cevap:

  1. (…D…) Farklılıklarından dolayı herkese saygı duymalıyız.
  2. (…D…) Çantamızı ders programımıza göre hazırlamalıyız.
  3. (…Y…) Okul kaynaklarımız sınırsızdır.
  4. (…Y…) Grupla çalışırken tek başımıza karar alabiliriz.
  5. (…D…) Arkadaşlarımızı dinlerken başka işlerle uğraşmamalıyız.

B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri uygun sözcüklerle tamamlayınız.

Yüzüne, yardımlaşmaya, ihtiyaçlarımız, tebrik, isteklerimizi

  1. Oyun sonunda kazananı ….tebrik…. ederiz.
  2. Yaşamamızı sürdürmek için zorunlu …ihtiyaçlarımız…. vardır.
  3. Önce ihtiyaçlarımızı sonra ….isteklerimizi… almalıyız.
  4. Konuşurken dinleyicinin …yüzüne…bakmalıyız.
  5. Grup çalışmalarında iş birliğine ve …yardımlaşmaya… önem vermeliyiz.

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 57. Cevapları MEB Yayınları

C doğru seçeneği boyayınız.

1. Aşağıdakilerden hangisi fiziksel özelliktir?
Cevap: Sarı saçlı olmak.

2. Aşağıdakilerden hangisi kişisel özelliktir?
Cevap: Yardımsever olmak.

3. Ali: Futbol oynamayı seviyorum.
Eda: Sarı kıvırcık saçlarım var.
Arda: Kahverengi gözlerim var.

Yukarıdaki çocuklardan hangisi ilgi alanları ile ilgili bir etkinliği söylemiştir?
Cevap: Ali futbol oynamakla ilgili ilgisini söylediği için cevap Ali’dir.

4. Aşağıdakilerden hangisi sınıf kuralıdır.
Cevap: Sınıfta söz alarak konuşmak.

5. Zeynep, Pelin ile silgisini paylaştı. Bu durumda Pelin arkadaşına ne söylemelidir?
Cevap: Pelin’in Zeynep’e Teşekkür etmesi gerekir.

D. Aşağıdaki soruların cevaplarını noktalı yerlere yazınız.

1. Arkadaşınız oynadığınız oyunu bozduğunda neler hissedersiniz?
Cevap: Üzülürüm. Arkadaşıma oyunu bozmak yerine oyun kurallarına uyarak eğlenebileceğimizi kibarca söylerdim.

2. Okulunuzda ısınma için hangi kaynak kullanılıyor? Bu kaynakların tasarruflu kullanılması için ne yapabilirsiniz?
Cevap: Okulumuz kömürle ısınmaktadır. Kalorifer yandığı zaman pencere ve kapıları kapalı tutmalıyız.

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 58. Cevapları MEB Yayınları

Aşağıdaki cümlelerde yer alan boşlukları uygun kelimelerle tamamlayıp şifreyi çözünüz.

1. Bireysel farklılıklara ….saygı…. duymalıyız. (Ç)
2. Çantamızı ders …programına… göre hazırlamalıyız. (A)
3. Sınıfımızla ilgili … kararları … hep birlikte alırız. (L)
4. Okula giderken ….güvenli…. yolları kullanmalıyız. (I)
5. Kaynaklarımızı … tasarruflu… kullanmalıyız. (Ş)
6. Grup çalışmaları …dostluğu… geliştirir. (K)
7. İstemediğimiz durumlarda …hayır… diyebilmeliyiz. (A)
8. Dinlerken konuşanın …yüzüne… bakmalıyız. (N)

ŞİFRE: ÇALIŞKAN

LÜTFEN DÜŞÜNCELERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.