Anasayfa Kitap Cevapları
5 Temmuz 2022, 3:35 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 204-205-206-207. Cevapları MEB Yayınları

6. Ünite Değerlendirme Testi Cevapları

6. Ünite: Canlılar Dünyasına Yolculuk 3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 204-205-206-207. Sayfa MEB Yayınları


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 204 Cevapları MEB Yayınları

1. ✓ Erişkin oluncaya kadar büyür.
✓ Erişkin olduktan sonra büyümesi durur.
✓ Besinini diğer canlılardan sağlar.
Bu özellikler aşağıdaki hangi canlıya ait olabilir?
Cevap: B) At

2. Aşağıdakilerden hangisi hayvan ile bitkinin ortak özelliği değildir?
Cevap: A) Kendi besinini kendi yapar

3. Aşağıdakilerden hangisi doğal çevrede yaşamaktadır?
Cevap: C) ormanda aslan

4. u. Çevreye atılan çöpler ve piller.
✱. Parfüm ve deodorantlar.
■. Araba, ev ve fabrikalardan çıkan dumanlar.
Yukarıdakilerden hangileri çevreye zarar verir?
Cevap: A)

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 154-158. Cevapları Anka Yayınevi

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 205 Cevapları MEB Yayınları

5. Aşağıdakilerden hangisi tükenir kaynaklardan değildir?
Cevap: B) Güneş

6) Aşağıdakilerden hangisi en kısa sürede doğaya karışır?
Cevap: C) Yiyecek atıkları

7. Doğal ve yapay çevre ile ilgili hangisi yanlıştır?
Cevap: B) Yapay çevre doğada var olan çevredir.

8) Arda fen bilimleri dersinde sunum yapmak için yukarıdaki resimleri hazırladı. Arda’nın sunumunun konusu ne olabilir?
Cevap: A) Hava kirliliği

6. Ünite Değerlendirme Testi Cevapları


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 206 Cevapları MEB Yayınları

9. Aşağıdakilerden hangisi insanlar tarafından yapılmıştır?
Cevap: C) Baraj

10) Hangisi canlıların ortak özelliği değildir?
Cevap: C) Yürüme

11. Aşağıdakilerden hangisi cansızdır?
Cevap: B) Taş

12. Aşağıdakilerden hangisi canlıdır?
Cevap: C) Kardelen

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 109-110-113. Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 207 Cevapları MEB Yayınları

13. u. Bitkiler hareket etmezler.
✱. Toprak canlı bir varlıktır.
■. Su cansız bir varlıktır.
Yukarıdaki ifadelerden kaç tanesi doğrudur?
Cevap: A) 1

14) Oğuzhan’ın ifade ettiği varlıklardan kaç tanesi canlıdır?
Cevap: B) 2

15. Aşağıdakilerden hangisi doğal çevrenin kirlenmesine sebep olmaz?
Cevap: B) Sonbaharda ağaçların yapraklarının toprağa karışması

16) Melisa için hangisi söylenemez?
Cevap: C) Suyu tasarruflu kullanıyor.

17. Aşağıdakilerden hangisi doğal çevreye örnek değildir?
Cevap: C) Okul bahçesi

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.