Anasayfa Kitap Cevapları
7 Mayıs 2024, 16:06 - Aysel Alpay Yazdı

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 73-74-75-76-77. Cevapları TUNA Yayıncılık

3.Ünite Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

3. ÜNİTE: Kuvveti Tanıyalım: 3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 73-74-75-76-77. Cevapları TUNA Yayıncılık


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 73 Cevapları TUNA Yayıncılık

A)Aşağıda verilen cümleler doğru ise “D”, yanlış ise “Y” bölümündeki harfleri işaretleyiniz. İşaretlediğiniz harfleri sırasıyla yazarak anahtar kelimeyi bulunuz.
Cevap:

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 73 Cevapları TUNA Yayıncılık


B Aşağıda verilen hareket türleriyle örnekleri doğru biçimde eşleştiriniz.
Cevap:

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 73 Cevapları TUNA Yayıncılık


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 74 Cevapları TUNA Yayıncılık

C) Aşağıda verilen ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanlarınkine “Y” yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 74 Cevapları TUNA Yayıncılık


Ç) Alican ve Kerem, teneffüs zili çaldıktan sonra koşarak sınıftan çıktılar. Kantine bir an önce gitmek istiyorlardı. Her ikisi de koridorda hızla koşarken aniden sınıfın birinden öğrenciler çıktı. Yukarıda anlatılan olayın devamında sizce neler yaşanmış olabilir? Bu olaydan yola çıkarak hareketli varlıkların neden tehlikeli durumlar oluşturabileceğini aşağıdaki alana yazınız.
Cevap: Alican ve Kerem aniden sınıftan çıkan çocuklarla çarpışıp yere düşmüş ve yaralanmış olabilirler. Hareketli durumlar bu ve bunun gibi kazalara sebep olabilir. Örnek olarak hareket halindeki arabanın içinden inmeye çalışmayı verebiliriz.


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 75 Cevapları TUNA Yayıncılık

D)Aşağıda verilen soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. Aşağıdaki görsellerde hareket eden bazı cisimler görülmektedir.
Buna göre bu cisimlerin hareket özellikleri aşağıdakilerin hangisinde doğru verilmiştir?
Cevap: B

I                   II               III
A) Dönme       Sallanma  Hızlanma
B) Yavaşlama  Dönme    Sallanma
C) Yavaşlama  Sallanma  Dönme

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 170-171-172. Cevapları TUNA Yayıncılık

2. Yandaki görselde Ahmet’in topa vurması ve kalecinin bu topu tutması görülmektedir.
Görselle ilgili olarak;

I. Ahmet topa itme kuvveti uygulamaktadır,
II. Kaleci topa çekme kuvveti uygulamaktadır,
III. Kaleci topa kuvvet uyguladığında top yavaşlar

ifadelerinden hangileri doğrudur?
Cevap: B

A) I ve II
B) I ve III
C) I, II ve III


3. A, B ve C araçlarının yaptığı hareketler aşağıdaki gibidir;
A aracı yeşil ışık yandığında 3 numaralı yola dönerek yola devam ediyor.
B aracı yeşil ışık yandığında 2 numaralı yola devam ediyor.
C aracı yeşil ışık yandığında 4 numaralı yola devam ediyor.

Buna göre A, B ve C araçlarının hangisi / hangileri yön değiştirme hareketi yapmıştır?
Cevap: A

A) Yalnız B aracı
B) Yalnız C aracı
C) A ve B araçları


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 76 Cevapları TUNA Yayıncılık

4. Aşağıdakilerden hangisi hareketli varlıkların sebep olabileceği tehlikelerle ilgili değildir?
Cevap: B

A) Vantilatöre dokunmak
B) Yazı yazmak
C) Topa ayağıyla vuran kişinin önünde durmak


5. Yandaki görseli inceleyen bir öğrenci;

I. Koşarken hızlanma hareketi yaparız,
II. Okul koridorlarında koşmak tehlikeli sonuçlara sebep olabilir,
III. Sadece okul bahçesinde koşulmalıdır.

ifadelerinden hangilerini söylemiş olabilir?
Cevap: A

A) I ve II
B) II ve III
C) I, II ve III


6. Bir atletizm yarışmasında Ayşe, Ahmet ve Nuray’ın yarışı tamamlama süreleri yanda verilen grafikteki gibidir.
Grafiğe göre sporcuların yarış esnasındaki hızlarıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
Cevap: A

A) Ayşe, Ahmet’ten daha hızlıdır.
B) Ahmet, Nuray’dan daha hızlıdır.
C) Nuray, Ayşe’den daha yavaştır.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 217-219-220. Cevapları MEB Yayınları

7. Yandaki görselde bisiklete binmiş bir çocuk görülmektedir. Görselle ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
Cevap: B

A) Bisikletin tekerleri ve pedalları dönme hareketi yapmaktadır.
B) Çocuğun kask takması güvenlik için yeterlidir.
C) Frene basınca bisiklet yavaşlama hareketi yapar.


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 77 Cevapları TUNA Yayıncılık

8. Resimdeki araç 1 yönünde hareket etmektedir. Buna göre araca 2 yönünde kuvvet uygulandığında araç aşağıdaki hareketlerden hangisini yapamaz?
Cevap: A

A) Hızlanma
B) Yavaşlama
C) Yön değiştirme


9. Hareket hâlindeki bir cisme sırasıyla aşağıdaki işlemler uygulanıyor.
I. işlem: Başlangıçta hareketli olan cisme hareketiyle aynı yönde kuvvet uygulandı.
II. işlem: Başlangıçta hareketli olan cisme hareketine zıt yönde kuvvet uygulandı.
III. işlem: Başlangıçta durmakta olan cisme itme kuvveti uygulandı.

Buna göre aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
Cevap: C

A) I. işlem sonunda cisim yavaşlama hareketi yapar.
B) II. işlem sonunda cisim hızlanma hareketi yapar.
C) III. işlem sonunda cisim hareket edebilir.


10. Aşağıda bazı olaylar numaralanarak verilmiştir. Buna göre verilen olaylardan yukarıdakilerden hangileri hareketli cisimlerin sebep olabileceği tehlikelerle ilgilidir?
Cevap: A

A) I ve II
B) I ve III
C) II ve III

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap