Anasayfa Kitap Cevapları
20 Eylül 2022, 2:30 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 120-121-122. Cevapları MEB Yayınları

Bölme İşlemi Problemleri Cevapları

2. BÖLÜM – DOĞAL SAYILARLA BÖLME İŞLEMİ: 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 120-121-122. Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 120 Cevapları MEB Yayınları

Soru: Atatürk İlkokulunda 3. sınıfların katılacağı bir gezi düzenlenir. Geziye 3/A sınıfından 20, 3/B sınıfından 25 öğrenci katılır. Okul bahçesine gezi için 3 otobüs gelir. Öğrenciler otobüslere eşit sayıda binerler. Buna göre her otobüse kaç öğrenci bindiğini nasıl bulabiliriz? Düşünelim.
Cevap:

25 + 20 = 45
45/3 = 15 bir otobüse binen öğrenci sayısı


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 121 Cevapları MEB Yayınları

4, 6, 78 sayılarını kullanarak biri bölme işlemi olacak şekilde iki işlem gerektiren problemler kuralım. Kurduğumuz problemleri aşağıdaki örnek problemle birlikte defterimize yazıp çözelim.

Örnek Problem

Soru:  78 TL’yi 6 kardeş aralarında eşit şekilde paylaşırlar. Küçük kardeş kendi payına
düşen paranın 4 TL’siyle top alır. Buna göre küçük kardeşin kaç TL’si kalır?
Cevap:

78/6 = 13  her kardeşe düşen miktar
13 – 4 = 9 TL parası kalır.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 209-211-212-213. Cevapları TUNA Yayınları

Bir öğrenci kırtasiyeye giderek tanesi 4 TL olan 2 kalem ve tanesi 6 TL olan 3 defter almıştır. Elinde 78 TL olan öğrencinin kırtasiyeye ödeme yaptıktan sonra kalan paranın yarısını arkadaşına vermiştir. öğrencinin elinden ne kadarı kalmıştır?
Cevap:

4 x 2 = 8 TL kalem
6 x 3 = 18 TL defter
78 – 28 = 50
50/2 = 25 TL arkadaşına vermiştir.
Elinde 25 TL’si kalmıştır.


90 kilogramlık bir çuval pirincin 30 kilogramı satılır. Kalan pirinç 5 kilogramlık paketlere doldurulur. Buna göre kaç paket pirinç olur?
Cevap:

90 – 30 = 60
60/5= 12


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 122 Cevapları MEB Yayınları

1. Aşağıdaki bölme işlemlerini yapınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 122 Cevapları MEB Yayınları


2. Aşağıdaki bölme işlemlerini kısa yoldan yapınız.
Cevap:

60 ÷ 10 = 6
70 ÷ 10 = 7
30 ÷ 10 = 3
80 ÷ 10 = 8
20 ÷ 10 = 2
50 ÷ 10 = 5


3. Aşağıdaki tablolarda verilen rakamları bölme işlemlerindeki yerlerine koyunuz. İşlemleri yaparak bölünenleri bulunuz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 122 Cevapları MEB Yayınları (1)


4. Babası Özlem’e 4 deste kalem almıştır. Özlem, kalemleri 7 arkadaşıyla eşit
şekilde paylaşmıştır. Buna göre her birine kaç kalem düşmüştür?

Cevap:

1 deste = 10 ise  4 x 10 = 40
40/7 = 5 tanem kalem düşer.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 193-195. Cevapları TUNA Yayınları

5. Berkay defterine yazdığı sayıyı 6’ya böldüğünde bölümü 16 buluyor. Berkay
aynı sayıyı 3’e böldüğünde bölüm kaç olur?

Cevap:

6 x 16 = 96
96/3  = 32


6. Leyla Hanım’ın 3 ineği vardır. İneklerin her biri günlük 25 litre süt verir. Leyla Hanım bu sütleri beşer litrelik şişelere doldurur. Buna göre Leyla Hanım bir günde toplam kaç şişe doldurur?
Cevap:

3 x 25 = 75 litre bir günde verdiği süt
75/5 = 15 şişe vardır.


7. Serdar 83 cevizin 5 tanesini yer. Kalan cevizleri 5 arkadaşıyla eşit şekilde
paylaşır. Buna göre her birine kaç ceviz düşer?

Cevap:

83 – 5 = 78
78/5 = 15 tane her birine düşen. Kalan ise 3’tür.


8. Yandaki işlemlere göre bir problem kurunuz. Kurduğunuz problemi defterinize yazıp çözünüz.

Annem takıcıdan  6 kutu toka almıştır. Her kutuda 10 tane toka olduğuna göre bu tokları 5 kız nasıl paylaşırız?
Cevap:

6 x 10 = 60
60/5 = 12

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.