Anasayfa Kitap Cevapları
21 Şubat 2022, 15:28 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 123-124-125-126. Cevapları MEB Yayınları

3. Ünite Değerlendirme Cevapları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 123-124-125-126. Sayfa MEB Yayınları 2. Kitap


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 123 Cevapları MEB Yayınları

1. Aşağıdaki ifadeleri doğru cevaplarıyla eşleştiriniz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 123 Cevapları MEB Yayınları


2. Aşağıdaki çarpma işlemlerinin sonuçlarını noktalı yerlere yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 123 Cevapları MEB Yayınları (1)


3. Aşağıdaki çarpma işlemlerini yapınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 123 Cevapları MEB Yayınları (2)


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 124 Cevapları MEB Yayınları

4. Aşağıdaki çarpma işlemlerini kısa yoldan yapınız.
Cevap:

21 x 10 = 210
10 x 42 = 420
19 x 10 = 190
10 x 43 = 430
2 x 100 = 200
100 x 6 = 600
3 x 100 = 300
100 x 8 = 800


5. Aşağıdaki tabloda verilen birinci çarpma işlemlerini yapınız. Sonra çarpanlardan birini bir arttırarak veya azaltarak oluşturulan ikinci çarpma işlemini yapınız.
Çarpımın nasıl değiştiğini noktalı yerlere yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 124 Cevapları MEB Yayınları


6. Şenay tanesi 2 TL olan kalemlerden 8 tane alır. Şenay kasiyere 20 TL verdiğine göre ne kadar para üstü alır?
Cevap: A) 4 TL

2 x 8 = 16
20 – 16 = 4 TL alır.


7. Çiftçi Hüseyin Efendi günde 83 kilogram, eşi Emine Hanım günde 69 kilogram fındık toplar. İkisi 5 günde toplam kaç kilogram fındık toplar?
Cevap: C) 760 kilogram

83 + 69 = 152 kg toplam bir günde topladıkları
152 x 5 = 760 kg 5 günde topladıkları toplam.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 178-179-180-181. Cevapları MEB Yayınları

8. Çınar ağaçlarını seven Mehmet 1. yıl 175 çınar fidanı dikti. 2. yıl bir önceki yıl diktiği fidanın 4 katı kadar fidan dikti. Mehmet 2 yılda toplam kaç çınar fidanı dikmiştir?
Cevap: B) 875 fidan

175 x 4 = 700
700 + 175 = 875 çınar fidanı dikilmiştir.


9. 5, 7, 124 sayılarını kullanarak çarpma işlemi gerektiren problemler kurunuz.
Kurduğunuz problemleri defterinize yazıp çözünüz.

Mert, Özgür ve Hasan’ın 124 tane bilyesi vardır. Mert’in 5 bilyesi vardır. Hasan’ın bilyesi ise Mert’in bilyesinin 7 katı kadarıdır. Buna göre Özgür’ün bilyesi kaç tanedir?
Cevap:

5 x 7 = 35 tane Hasan’ın bilyesi
35 + 5 = 40
124 – 40 = 84 tane Özgür’ün bilyesi vardır.


10. Aşağıdaki bölme işlemlerini yapınız
Cevap:

24 ÷ 8 = 3
27 ÷ 3 = 9
18 ÷ 3 = 6
49 ÷ 7 = 7
40 ÷ 5 = 8
64 ÷ 8 = 8
36 ÷ 9 = 4
45 ÷ 9 = 5
30 ÷ 6 = 5


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 125 Cevapları MEB Yayınları

11. Aşağıdaki kalanlı bölme işlemlerini yapınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 125 Cevapları MEB Yayınları


12. Aşağıdaki bölme işlemlerini kısa yoldan yapınız.
Cevap:

90 ÷ 10 = 9
80 ÷ 10 = 8
10 ÷ 10 = 1
70 ÷ 10 = 7
20 ÷ 10 = 2
30 ÷ 10 = 3
40 ÷ 10 = 4
50 ÷ 10 = 5


13. Aşağıdaki bölme işlemlerini yapınız. İşlemlerin sağlamalarını da yaparak doğruluğunu kontrol ediniz
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 125 Cevapları MEB Yayınları (1)


14. Manav Ali Efendi 432 kilogram meyve ve sebzenin 360 kilogramını sattı. Kalan meyve ve sebzeleri ihtiyaç sahibi 9 aileye eşit şekilde ikram etti.
Manav Ali Efendi her bir aileye kaç kilogram meyve ve sebze vermiştir?
Cevap:

432 – 360 = 72
72/9 = 8

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 137-138-139-140. Cevapları TUNA Yayınları

15. Aşçı Mehmet, lokantası için 60 kilogram fasulye aldı. Aldığı fasulyenin 4 kilogramını evine götürdü. Kalan fasulyeyi bir hafta boyunca her gün eşit miktarda kullanarak tüketti.
Bu durumda Aşçı Mehmet bir günde kaç kilogram fasulye tüketti?
Cevap:

60 – 4 = 56
46/7 = 8


16. Cengiz’in 78 TL’si vardı. Cengiz parasını kardeşi İbrahim ile eşit şekilde paylaştı. İbrahim payına düşen paranın 15 TL’si ile kitap aldı. Buna göre İbrahim’in kaç TL’si kaldı?
Cevap:

78/2 = 39
39 – 15 = 24 TL


17. 75 kilogram un 5 kilogramlık paketlere doldurulur. Bir paket un 7 TL olduğuna göre un paketlerinin hepsi kaç TL’ye satılır?
Cevap:

75/5 = 15
7 x 15 = 105 TL


18. 6, 8 ve 816 sayılarını kullanarak biri bölme işlemi olacak şekilde iki işlem gerektiren problemler kurunuz. Kurduğunuz problemi defterinize yazıp çözünüz.

Mehmet Amca elinde 816 kilogram  patatesin yarısını gün içinde satmıştır. Kalan patatesi de ihtiyacı olan ailelere dağıtmak istiyor. Her mahallede 6 ev olduğunu görüyor. 8 mahalle olduğuna göre patatesi dağıttıktan sonra elinde kaç kilo patates kalır=
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 125 Cevapları MEB Yayınları (2)


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 126 Cevapları MEB Yayınları

Bulmaca
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 126 Cevapları MEB Yayınları

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.