Anasayfa Kitap Cevapları
5 Haziran 2022, 10:28 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 161-162-163. Cevapları MEB Yayınları

Tartmayla İlgili Problemler Cevapları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 161-162-163. Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 161 Cevapları MEB Yayınları

YAPALIM

Aşağıdaki varlıkların kütlelerini “kg” ve “g” cinsinden tahmin edelim. Tahminlerimizi tablodaki uygun yerlere yazalım. Daha sonra bu varlıkları tartalım. Elde ettiğimiz ölçme sonuçlarıyla tahminlerimizi karşılaştıralım.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 161 Cevapları MEB Yayınları


Soru: Hülya Hanım, yeni bir pasta tarifi dener. Pastasının güzel olması için malzemeleri tarifte belirtildiği kadar kullanmak ister. Tarifte kullanılacak bazı malzemelerin miktarları aşağıda listelenmiştir. Bu listeye göre Hülya Hanım’ın toplam kaç kg, kaç g malzeme kullanması gerekir? Düşünelim.
Cevap: Kilogramları grama çeviririz ve hepsini toplarız.

1 kg → 1000 gr.
1000 + 500 + 10 + 10 + 300 = 1820gr. malzeme kullanması gerekir.


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 162 Cevapları MEB Yayınları

Problem Kuralım

Görsellerle ilgili verilerden yararlanarak problemler kuralım. Kurduğumuz problemleri aşağıdaki örnek problemle birlikte defterimize yazıp çözelim.
Cevap:

Problem → Bir kasa da 20 kg elma bulunmaktadır. Merve kilosu 3 TL olan bir elmadan bir kasa aldığına göre ne kadar ödemiştir?
Çözüm → 20 x 3 = 60 TL vermiştir.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 251-253. Cevapları TUNA Yayınları

YAPALIM

Engin, kuruyemişçiden 200 g üzüm, 150 g leblebi almıştır. Engin’in aldıkları 500 g’dan ne kadar eksiktir?
Cevap:

200 + 150 = 350 g
500 – 350 = 150 g eksiktir.


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 163 Cevapları MEB Yayınları

1. Aşağıdaki nesneleri ölçmek için gram veya kilogram birimlerinden hangisi kullanılır? Karşılarına yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 163 Cevapları MEB Yayınları

 

2. Aşağıdaki tablolarda verilen nesnelerin kütlelerini tahmin ediniz. Kütle ölçme birimlerinden uygun olanı ile eşleştiriniz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 163 Cevapları MEB Yayınları

3. Kilosu 5 TL’den bir kasa incir 60 TL’ye satılmıştır. Buna göre bir kasa incir kaç kg gelmiştir?
Cevap: 60/5 = 12 kg gelmiştir.

4. Ece ile kardeşi Ege’nin kiloları toplamı 53 kg 800 g’dır. Ece 37 kg 500 g ise kardeşi Ege kaç kg kaç g’dır?
Cevap:

53.800 – 37.500 = 16 kg 300 g’dır.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 178-179-180-181. Cevapları MEB Yayınları

5. 1 kg limonun 500 gramı ile limonata yapılmıştır. Geriye kaç g limon kalmıştır?
Cevap:

1 kg → 1000 g
1000 – 500 = 500 g kalmıştır.

6. 5 kg’lık bir paket bulgurun fiyatı 9 TL’dir. Markete 54 TL ödeyen Aysel Hanım kaç kg bulgur almıştır?
Cevap: 54/9 = 6 kg bulgur almıştır.

7. Görsellerle ilgili verilerden yararlanarak problemler kurunuz. Kurduğunuz problemleri defterinize yazıp çözünüz.
Cevap:

Problem → Bir ahırda 2 inek, 2 koyun ve 1 keçi vardır. İneklerin birinin kilosu 600kg, koyunların birinin kilosu 70 kg’dır. Bu ahırda olan hayvanların toplam kilosu 1390 kg olduğuna göre keçinin kilosu kaçtır?
Çözüm

600 x 2 = 1200 kg
70 x 2 = 140 kg
1200 + 140 = 1340
1390 – 1340 = 50kg’dır.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.