Anasayfa Kitap Cevapları
28 Eylül 2022, 1:39 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 212-213-214. Cevapları MEB Yayınları

Metre ve Santimetre Problemleri Cevapları

6. ÜNİTE: 1. BÖLÜM: UZUNLUK ÖLÇME 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 212-213-214. Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 212 Cevapları MEB Yayınları

Süsleme için kaç m kaç cm kumaş kullandıklarını nasıl bulabiliriz? Düşünelim
Cevap:

7m = 700 cm
700 – 430 = 270 cm


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 213 Cevapları MEB Yayınları

Yapalım

1. 15 m 75 cm uzunluğundaki kablonun önce 5 m 20 cm’si kullanılmıştır. Sonra kablonun 4 m 35 cm’si daha kullanılmıştır. Buna göre geriye kaç m kaç cm kablo kalmıştır?
Cevap:

15 m 75 cm – 5 m 20 cm = 10 m 55 cm
10 m 55 cm – 4 m 35 cm = 6 m 20 cm

2. 943 m’lik bir yolun 1. gün 325 m’si, 2. gün ise 293 m’si asfaltlanmıştır. Asfaltlanması gereken kaç m yol kalmıştır? 
Cevap:

325 + 293 = 618 m
943 – 618 = 325m kalmıştır.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 12-13-14-15. Cevapları TUNA Yayınları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 214 Cevapları MEB Yayınları

BÖLÜM DEĞERLENDİRME

2. Öğretmen masasının boyunu aşağıdaki standart olmayan ölçme birimleriyle ölçünüz. Ölçüm sonuçlarınızı noktalı yerlere yazınız
Cevap:

Karış: 15
Parmak: 20
Kalem: 10

3. Aşağıdaki uzunluk ölçme birimlerini istenen birime çeviriniz
Cevap:

2 m = 200 cm
8 m = 800 cm
500 cm = 5 m
3 m 55 cm = 355 cm
6 m 45 cm = 645 cm
719 cm = 7 m 19 cm

4. Aşağıdaki kareli alana cetvelinizle uzunlukları 6 cm, 11 cm ve 14 cm olan doğru parçaları çiziniz. 
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 214 Cevapları MEB Yayınları

5. Aşağıdaki ifadelerin önlerindeki kutulara doğru olanlar için “D”, yanlış olanlar için “Y” yazınız.
Cevap:

(D) Şehirlerarası yolların uzunluğu kilometre ile ölçülür.
(Y) Metreden kısa olan uzunluklar kilometre ile ölçülür.
(D) Kilometre, metreden daha büyük bir uzunluk ölçme birimidir.
(Y) Ankara-İstanbul arasındaki mesafe metre ile ölçülür.
(D) Sınıf kitaplığının uzunluğu metre ile ölçülür

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 82-84-85-87. Cevapları MEB Yayınları

6. Serpil’in bir karışı 9 cm’dir. Serpil, masanın boyunu 13 karış ölçtüğüne göre masanın boyu kaç cm’dir? 
Cevap: 13 X 9 = 117 cm

7. Boyum 36 cm daha uzun olsaydı 2 m uzunluğunda olacaktım. Bu durumda boyum kaç cm’dir? 
Cevap:

2 m = 200 cm
200 – 36 = 164 cm

8. Annesi Caner’e bir ip yumağının 245 m’si ile atkı, 182 m’si ile bere örmüştür. İp yumağı 542 m uzunluğunda olduğuna göre geriye kaç m ip kalmıştır?
Cevap:

245 + 182 = 427 m
542 – 427 = 115 m

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.