Anasayfa Kitap Cevapları
6 Haziran 2022, 14:09 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 222-223-224. Cevapları MEB Yayınları

Çevre Uzunluğu Problemleri Cevapları

6. ÜNİTE: 2. BÖLÜM: ÇEVRE ÖLÇME 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 222-223-224. Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 222 Cevapları MEB Yayınları

Gazi Paşa İlkokulunda 3. sınıflar arası basketbol turnuvası düzenlenir. Turnuvanın yapılacağı dikdörtgen şeklindeki sahanın uzun kenarı 28 m, kısa kenarı 15 m’dir. Buna göre sahanın çevre uzunluğunu nasıl bulabiliriz? Düşünelim
Cevap: Sahanın kısa kenarı ve uzun kenarını toplayıp 2 ile çarparak buluruz.

28 + 15 = 43 m
43 x 2 = 86 m


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 223 Cevapları MEB Yayınları

Yapalım

1. Kare şeklinde bir tarlanın bir kenarı 203 m’dir. Buna göre bu tarlanın çevresi kaç m’dir?
Cevap: 203 x 4 = 812 m

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 151-153-154. Cevapları TUNA Yayınları

2. Dikdörtgen şeklindeki bir bahçenin uzun kenarı 190 m, kısa kenarı ise 75 m’dir. Buna göre bahçenin çevresi kaç m’dir?
Cevap:

190 + 75 = 265 m
265 x 2 = 530 m


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 224 Cevapları MEB Yayınları

BÖLÜM DEĞERLENDİRME

1. Aşağıdaki şekillerin çevresini belirleyip kaleminizle çiziniz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 224 Cevapları MEB Yayınları

2. Defterinizin çevresini önce silginiz ile sonra cetvel kullanarak ölçünüz. Aşağıdaki noktalı yerlere ölçüm sonuçlarınızı yazınız.
Cevap:

• Defterim 12 silgi uzunluğundadır.
• Defterim 15 cm uzunluğundadır.

3. Masanızın çevresini önce karış ile sonra cetvel kullanarak ölçünüz. Aşağıdaki noktalı yerlere ölçüm sonuçlarınızı yazınız
Cevap:

• Masam 15 karış uzunluğundadır.
• Masam 30 cm uzunluğundadır

4. Aşağıdaki şekillerin çevre uzunluklarını birim cinsinden hesaplayıp noktalı yerlere yazınız. ( Bir kenar uzunluğu bir birimdir.)
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 224 Cevapları MEB Yayınları (1)

5. Uzun kenarı 17 cm, kısa kenarı 8 cm olan bir dikdörtgenin çevresi kaç cm’dir?
Cevap:

17 + 8 = 25
25 x 2 = 50

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 37-38-41. Cevapları TUNA Yayınları

6. Tüm kenarları eşit uzunlukta olan bir üçgenin bir kenarı 12 cm’dir. Buna göre bu üçgenin çevresi kaç cm’dir?
Cevap: 12 x 3 = 36 cm

7. Dikdörtgen şeklindeki bir bahçenin kısa kenarı 6 m, uzun kenarı ise 18 m’dir. Buna göre bahçenin çevresi kaç m’dir?
Cevap:

6 + 18 = 24
24 x 2 = 48 cm

8. Kare şeklindeki tarlanın bir kenarının uzunluğu 75 m’dir. Bu tarlanın çevresine 3 sıra tel çekilecektir. Buna göre kaç m tel gerekir?
Cevap:

75 x 4 = 300
300 x 3 = 900 m

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.