Anasayfa Kitap Cevapları
28 Eylül 2022, 1:43 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 233-234-235. Cevapları MEB Yayınları

Litre Problemleri Cevapları

6. ÜNİTE: 4. BÖLÜM: SIVI ÖLÇME 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 233-234-235. Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 233 Cevapları MEB Yayınları

Yapalım

Su ile dolu olan suluğunuzdaki su miktarını litre ve yarım litre cinsinden tahmin edelim. Daha sonra litre ve yarım litrelik kaplarla suluğun içindeki su miktarını ölçelim. Yaptığımız tahmin ve ölçüm sonuçlarını aşağıdaki tabloda ilgili yerlere yazalım. Bulduğumuz sonuçları karşılaştıralım.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 233 Cevapları MEB Yayınları


Litre Problemler

Öğrencilerin hepsi sırayla ellerindeki kitreli suyu tepsiye döker. Buna göre ebru tepsisinde toplam kaç L kitreli su olduğunu nasıl bulabiliriz? Düşünelim.
Cevap: 4 yarım litre = 2 litre kitreli su


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 234 Cevapları MEB Yayınları

Yapalım

1. Bir market bir günde yarım litrelik sulardan 84 tane satmıştır. Buna göre bu market toplam kaç litre su satmıştır?
Cevap: 84 ÷ 2 = 42 litre

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 137-138-139-140. Cevapları TUNA Yayınları

2. Semra Hanım 8 limondan 1 L limonata yapabiliyor. Misafirlerine 5 L limonata yapabilmesi için kaç limona ihtiyacı vardır?
Cevap: 8 x 5 = 40 limona ihtiyacı vardır.


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 235 Cevapları MEB Yayınları

BÖLÜM DEĞERLENDİRME

1. Aşağıdaki ifadelerde verilen sıvıların kaç yarım litre ile ölçüldüklerini noktalı yerlere yazınız
Cevap:

• 5 litrelik süt = 10 yarım litre
• 10 litrelik sirke = 20  yarım litre
• 25 litre sıvı yağ = 50 yarım litre

2. Aşağıdaki tabloda verilen kapların alabileceği sıvı miktarlarını yarım litre ve litre cinsinden tahmin ediniz. Tahmininizi ilgili alana yazınız. Kapların alacağı sıvı miktarını yarım litre ve litre ölçme araçlarını kullanarak ölçünüz. Ölçüm sonucunu ilgili alana yazınız. Tahmininiz ile ölçüm sonucunu karşılaştırınız
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 235 Cevapları MEB Yayınları

3. Aşağıdaki ifadelerin önlerindeki kutulara doğru olanlar için “D”, yanlış olanlar için “Y” yazınız
Cevap:

(D) Kolonya litre ile ölçülür.
(Y) Meyve suyu kilogram ile ölçülür.
(Y) Meyvelerin kütleleri litre ile ölçülür.
(D) Bir fincan çay bir litreden azdır.
(D) İki yarım litre bir litre eder.
(D) Litre kısaca “L” ile gösterilir

4. Her gün yarım litre süt içen Talha iki haftada kaç litre süt içer?
Cevap:

2 Hafta = 14 gün
14 ÷ 2 = 7 litre süt içer.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 142-144-145-146. Cevapları MEB Yayınları

5. Annem marketten 5 litresi 30 TL olan ayçiçeği yağından 40 litre alıyor. Bu durumda annem markete kaç TL öder?
Cevap:

40 ÷ 5 = 8
8 x 30 = 240 TL

6. Hatice yengemin 3 ineği vardır. Birinci inek günde 11 L süt, ikinci inek günde 8 L süt, üçüncü inek ise günde 13 L süt verir. Buna göre Hatice yengem ineklerinden bir ayda kaç L süt alır?
Cevap:

11 + 8 + 13 = 33 Litre günlük
33 x 30 = 990 L

7. 12 L sütten 3 kg peynir elde edilmektedir. 9 kg peynir elde etmek için kaç litre süte ihtiyaç vardır?
Cevap: 12 x 3 = 36 L

8. Yarım saatte 20 L su akıtan bir musluk 3 saatte kaç litre su akıtır?
Cevap:

20 x 2 = 40 L 1 saatte
40 x 3 = 120 L

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.