Anasayfa Kitap Cevapları
7 Haziran 2022, 18:25 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 236-237-238-239. Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Matematik 6.Ünite Değerlendirme Cevapları

6. ÜNİTE  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 236-237-238-239. Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 236 Cevapları MEB Yayınları

1. Aşağıdaki tabloda verilen yer ve nesnelerin uzunluklarını belirlenen ölçme araçları ile ölçünüz. Sonuçlarını yanındaki boşluğa yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 236 Cevapları MEB Yayınları

2. Aşağıdaki uzunluk ölçme birimlerini istenen birime çeviriniz
Cevap:

4 m 14 cm : 414 cm
575 cm : 5 m 75 cm
6 m 79 cm : 679 cm
808 cm : 8 m 8 cm
7 m 66 cm : 766 cm
940 cm : 9 m 40 cm

3. Aşağıdaki boşluğa cetvelinizle uzunlukları 6 cm, 11 cm ve 15 cm olan doğru parçaları çiziniz
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 236 Cevapları MEB Yayınları

4. Eskişehir-Ankara hızlı tren hattının uzunluğu hangi ölçme aracıyla ölçülür?
Cevap: A) Kilometre

5. Karışınızın genişliği hangi ölçme aracı ile ölçülür?
Cevap: C) Santimetre

6. Aşağıdakilerden hangisi kilometre ile ölçülür?
Cevap: B) Ordu-Giresun arası uzaklık


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 237 Cevapları MEB Yayınları

7. Zeynep, Aslı ve Ayşe yan yana bir sıra hâlinde duruyorlar. Zeynep ile Aslı’nın arasındaki mesafe 385 cm’dir. Aslı ile Ayşe’nin arasındaki mesafe, Zeynep ile Aslı’nın arasındaki mesafeden 47 cm daha azdır.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 42-44-47-48-49. Cevapları TUNA Yayınları

Aslı ile Ayşe’nin arasındaki mesafe kaç cm’dir?
Cevap: 385 – 47 = 338 cm

 Zeynep ile Ayşe’nin arasındaki mesafe kaç cm’dir?
Cevap: 385 + 338 = 723 cm


8. Öğretmen masasının çevresini önce kaleminiz ile sonra cetvel kullanarak ölçünüz. Aşağıdaki noktalı yerlere ölçüm sonuçlarınızı yazınız.
Cevap:

• Öğretmen masasının uzunluğu 10 kalemdir.
• Öğretmen masasının uzunluğu 50 cm’dir

9. Aşağıdaki şekillerin çevre uzunluklarını cetvelinizle ölçünüz. Sonuçları şekillerin altındaki noktalı yerlere yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 237 Cevapları MEB Yayınları

10. Aşağıdaki şekillerin çevre uzunluklarını hesaplayarak altlarına yazınız. 
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 237 Cevapları MEB Yayınları (1)


Hüseyin’in kare ve dikdörtgen şeklinde iki ayrı tarlası var. Kare şeklindeki tarlasının bir kenarı 78 metredir. Dikdörtgen şeklindeki tarlasının kısa kenarı 63 metre, uzun kenarı 97 metredir

Hüseyin’in kare şeklindeki tarlasının çevresi toplam kaç metredir?
Cevap: 78 x 4 = 312 m

Hüseyin’in dikdörtgen şeklindeki tarlasının çevresi toplam kaç metredir?
Cevap:

63 + 97 = 160
160 x 2 = 320 m

Hüseyin’in her iki tarlasının çevrelerinin toplamı kaç metredir?
Cevap: 312 + 320 = 632 m


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 238 Cevapları MEB Yayınları

12. Aşağıdaki şekillerin kapladığı alanları inceleyiniz. Bu alanları birim kare cinsinden ölçerek tablodaki ilgili yerlere yazınız. Elde ettiğiniz sonuçları karşılaştırınız
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 238 Cevapları MEB Yayınları

13. Hakan aşağıdaki gibi araba etiketleri kullanarak defterinin üzerini boşluk kalmayacak şekilde kaplamak istiyor. Bunun için Hakan’ın kaç etikete ihtiyacı vardır? Tahmin ediniz
Cevap: 12 adet.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 62. Cevapları MEB Yayınları

14. Marketten aldığınız 5 litrelik sıvı yağ kaç yarım litre ile ölçülür?
Cevap: B) 10 yarım litre

15. Musa, ineklerinden her biri 6 litre olan 2 kova süt sağmıştır. Musa, sütleri 1 litrelik şişelere koyarak satmak istiyor. Buna göre Musa’ya kaç tane 1 litrelik şişe lazımdır?
Cevap: A) 12 şişe

16. Aşağıdaki tabloda verilen kapların alabileceği sıvı miktarlarını yarım litre ve litre cinsinden tahmin ediniz. Tahmininizi ilgili alana yazınız. Kapların alacağı sıvı miktarını yarım litre ve litre ölçme araçlarını kullanarak ölçünüz. Ölçüm sonucunu ilgili alana yazınız. Tahmininiz ile ölçüm sonucunu karşılaştırınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 238 Cevapları MEB Yayınları (1)

17. Ezgi Hanım bahçesindeki armutlardan 1 kazan pekmez yapıyor. Bu pekmezleri yarım litrelik ve 1 litrelik kaplara koyuyor. Ezgi Hanım bu şekilde 38 adet yarım litrelik ve 27 adet 1 litrelik kabı dolduruyor. Ezgi Hanım toplam kaç litre armut pekmezi yapmıştır?
Cevap: C) 46 litre

38 ÷ 2 = 19 L
27 + 19 = 46 L


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 239 Cevapları MEB Yayınları

BULMACA

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 239 Cevapları MEB Yayınları

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.