Anasayfa Kitap Cevapları
1 Ocak 2022, 6:45 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 40-42-43-44-45. Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 40-41-42-43-44-45. Cevapları MEB Yayınları Romen Rakamları

2. Kitap Romen Rakamları Etkinlik Cevapları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 40 Cevapları MEB Yayınları

Soru: 1. Aşağıdaki işlemleri yaparak sonuçları kutulara yazalım. Kutunun içindeki sayı
tek ise kutuyu kırmızıya, çift ise maviye boyayalım.

Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 40 Cevapları MEB Yayınları


Soru:2. Aşağıdaki toplama işlemlerini yapalım. İşlem sonuçlarının tek mi çift mi olduğunu bularak örnekteki gibi yazalım.

Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 40 Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 42 Cevapları MEB Yayınları

Soru: 1. Aşağıdaki kutularda verilen Romen rakamlarının sayı değerlerini yazalım. Sayı
olarak verilenlerin de Romen rakamı karşılığını yazalım.

Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 42 Cevapları MEB Yayınları


Soru: 2. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların kutularını boyayalım.

Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 42 Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 43 Cevapları MEB Yayınları

BÖLÜM DEĞERLENDİRME

Soru: 1. Aşağıdaki taban bloklarıyla verilen modelleri inceleyiniz. Modellerin ifade ettiği yüzlükleri, onlukları, birlikleri ve bunların ifade ettiği sayıyı yazınız.

Cevap:

1 yüzlük + 0 onluk + 6 birlik
Sayı = 106


Soru: 2. Aşağıdaki sayıların okunuşlarını yazınız. Okunuşları verilen sayıları da rakamlarla yazınız.

Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 43 Cevapları MEB Yayınları


Soru: 3. Aşağıdaki tabloda 578 sayısı ile ilgili istenenleri boş bırakılan yerlere yazınız.

Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 43 Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 44 Cevapları MEB Yayınları


Soru: 4. 124’ten başlayıp birer ileriye ritmik sayınız. Uygun sayıları aşağıdaki boşluklara yazınız.

Cevap: 124 – 125 – 126 – 127 – 128 -129 – 130 – 131


Soru: 5. Aşağıdaki tırtılın boş bırakılan bölümlerine onar ileriye ritmik sayarak uygun
sayıları yazınız.

Cevap: 83 – 93 – 103 – 113 – 123 – 133- 143 – 153 – 163 – 173 – 183


Soru: 6.Aşağıdaki ritmik saymada verilen hataları bulunuz. Bulduğunuz hataları düzelterek doğru sayıları vagonların üst kısmına yazınız.

Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 44 Cevapları MEB Yayınları


Soru: 7. Aşağıdaki sayıları en yakın onluğa ve en yakın yüzlüğe yuvarlayınız.

Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 40-42-43-44-45. Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap


Soru: 8. 8, 163, 425, 72, 365 sayılarını karşılaştırınız. Sayıları sembol kullanarak
“büyükten küçüğe” sıralayınız.

Cevap: 425 > 365 > 163 > 72


Soru: 9. 573, 64, 205, 32, 7 sayılarını karşılaştırınız. Sayıları sembol kullanarak
“küçükten büyüğe” sıralayınız.

Cevap: 7 < 32 < 64 < 205 < 573


Soru: 10. Aşağıdaki kutuları, yanlarındaki ifadeler doğru ise maviye, yanlış ise kırmızıya boyayınız

Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 44 Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 45 Cevapları MEB Yayınları


Soru: 11. Aşağıdaki altışar, yedişer, sekizer ve dokuzar ileriye ritmik saymaları devam
ettiriniz.

Cevap:

36 – 42 – 48 – 54606672788490
16 – 23 – 30 – 3744515865 7278
22 – 30 – 38 – 46546270788694
11 – 20 – 29 – 38 475665748392


Soru: 12. Aşağıdaki sayı örüntüsünün modellemesini inceleyiniz. Modellemeyi örüntüye uygun şekilde devam ettiriniz.

Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 45 Cevapları MEB Yayınları


Soru: 13. Yandaki görselde gördüğünüz varlıkların sayılarına göre tek mi çift mi olduklarını bulunuz. İlgili kutulara “X” işareti koyunuz.

Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 45 Cevapları MEB Yayınları


Soru: 14. Aşağıdaki işlemleri yaparak sonuçları kutulara yazınız. Kutuların içindeki sayılar tek ise kutuyu kırmızıya, çift ise maviye boyayınız.

Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 45 Cevapları MEB Yayınları


Soru: 15. Aşağıdaki ifadelerden yanlış olanları işaretleyiniz.

Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 45 Cevapları MEB Yayınları

LÜTFEN DÜŞÜNCELERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.