Anasayfa Kitap Cevapları
8 Mart 2022, 16:20 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 73-74-75. Cevapları MEB Yayınları

Toplama İşlemi Gerektiren Problemler Cevapları

1. BÖLÜM – DOĞAL SAYILARLA TOPLAMA İŞLEMİ: 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 73-74-75. Sayfa MEB Yayınları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 73 Cevapları MEB Yayınları

Aşağıdaki problemi defterimize çözelim.
Bir çiçekçi bir haftada 145 gül satmıştır. Aynı hafta güllerden 37 fazla da karanfil satmıştır. Çiçekçi bir haftada toplam kaç adet çiçek satmıştır?

Cevap: 145+(145+37)=327


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 74 Cevapları MEB Yayınları

Aşağıdaki toplama işlemlerinin sonuçlarını tahmin ediniz. Toplama işlemlerini yaparak bulduğunuz işlem sonuçları ile tahminlerinizi karşılaştırınız.
Cevap:
3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 72 Cevapları MEB Yayınları

2. Aşağıdaki toplama işlemlerini zihinden yapınız. İşlemleri yaparken kullandığınız yöntemleri noktalı yerlere yazınız.
Cevap:
62+18=80
27+35=62
453+6=459
300+50=350
40+800=840

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 225-226-227-229. Cevapları TUNA Yayınları

Aşağıdaki işlemlerin doğru mu yanlış mı olduklarını zihinden kontrol ederek altlarına yazınız. Yanlış olanların doğru sonuçlarını uygun yöntemlerle bularak “Doğru Sonuç” bölümüne yazınız.
Cevap:
3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 74 Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 75 Cevapları MEB Yayınları

4. Aşağıdaki toplama işlemlerinde verilmeyen toplananları bulunuz.
Cevap:
3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 75 Cevapları MEB Yayınları

5.Aşağıdaki toplama işlemlerinde verilmeyen rakamları bulunuz.
Cevap:
3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 75 Cevapları MEB Yayınları2

6. Aşağıdaki piramitlerde verilmeyen sayıları aşağıdan yukarıya toplama işlemi yaparak bulunuz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 75 Cevapları MEB Yayınları3

7. Semih Bey 36 yaşındadır. Semih Bey 18 yıl sonra kaç yaşında olur?
Cevap: 36+18=54 yaşında olur.

8.Can ile Atakan iki kardeştir. Can 7 yaşında, Atakan 18 yaşındadır. 8 yıl sonra iki kardeşin yaşları toplamı kaç olur?
Cevap: (7+8)+(18+8)=48 olur.

9.Üç toplananlı bir toplama işleminde toplam 869’dur. Birinci toplanan 275, ikinci toplanan 324 ise üçüncü toplanan kaçtır?
Cevap: 275+324=599   869-599=270

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 196-198-199-201-202-203-204-208. Cevapları TUNA Yayınları

10. Okulumuzda 325 erkek öğrenci, erkek öğrencilerden 37 fazla kız öğrenci vardır. Okulumuzda toplam kaç öğrenci vardır?
Cevap: 325+(325+37)=687 öğrenci vardır.

11.Görsellerle ilgili verilerden yararlanarak toplama işlemi gerektiren problemler kurunuz. Kurduğunuz problemleri defterinize yazıp çözünüz.
Cevap: Ayşe öğretmen alışverişe çıktığında 135 TL çanta, 38 TL etek, 63 TL ayakkabı, 25 TL şapka almıştır. Toplamda ne kadar para ödemiştir?
135+38+63+25=261 TL ödemiştir.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.