Anasayfa Kitap Cevapları
21 Şubat 2022, 2:56 - Betül Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 77-80-81. Cevapları MEB Yayınları

Çıkarma İşleminin Sonucunu Tahmin Etme Cevapları

Doğal Sayılarla Çıkarma İşlemi: 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 76-77-78-79-80-81.Sayfa MEB Yayınları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 77 Cevapları MEB Yayınları

Aşağıdaki çıkarma işlemlerinin sonuçlarını tahmin edelim. Çıkarma işlemlerini yaparak bulduğumuz işlem sonuçları ile tahminlerimizi karşılaştıralım.
Cevap:
3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 77 Cevapları MEB Yayınları


Aşağıdaki tabloyu inceleyiniz ve 3 basamaklı sayıları okuyunuz.
• Rastgele iki tane sayı seçiniz.
• Seçtiğiniz sayılarla ilgili toplama ve çıkarma işlemi gerektiren problemler kurunuz. Kurduğunuz problemleri defterinize yazıp çözünüz.

Cevap: Ahmet 360 sayfalık defterinin 170 sayfasını kullanmıştır. Geriye kaç sayfası kalmıştır?
360-170=190 sayfası kalmıştır.
Cevap: 260 kişilik parti için davetiyelerin henüz  131 tanesi dağıtılmıştır.Geriye ne kadar davetiye dağıtılacaktır?
260-131=davetiye dağıtılacaktır.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 82-84-85-87. Cevapları MEB Yayınları

Toplama ve Çıkarma İşlemi Problemleri Cevapları


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 80 Cevapları MEB Yayınları

Mehmet’in 120 TL’si vardı. Babası Mehmet’e 50 TL daha verdi. Mehmet 135 TL’ye spor ayakkabı aldı. Buna göre Mehmet’in kaç TL’si kaldı?
Cevap: 120+50=170   170-135=35 TL kaldı.


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 81 Cevapları MEB Yayınları

Aşağıdaki çıkarma işlemlerinin sonuçlarını tahmin ediniz. Çıkarma işlemlerini yaparak bulduğunuz işlem sonuçları ile tahminlerinizi karşılaştırınız.
Cevap:
3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 81 Cevapları MEB Yayınları


2.İnek, koyun ve tavukların bulunduğu bir çiftlikteki toplam hayvan sayısı 318’dir. Çiftlikte 63 tane koyun, koyunlardan 28 fazla inek olduğuna göre çiftlikteki tavukların sayısı kaçtır?
Cevap: 63+(63+28)=154   318-154=164


3. Bir yumurtacı, 763 yumurtanın 428 tanesini sattı. Yumurtaların 39 tanesi de kırıldı. Yumurtacının geriye kaç yumurtası kaldı?
Cevap: 428+39=467  763-467=296


4.Fidan 872 sayfalık bir kitabın 1. gün 215 sayfasını okudu. 2. gün ise 1. günden 56 sayfa fazla okudu. Fidan’ın okuması gereken kaç sayfa kaldı?
Cevap: 215+(215+56)=486  872-486=386

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 26-29. Cevapları TUNA Yayınları

5. Bir çıkarma işleminde çıkan 190, fark 190 ise eksilen kaçtır?
Cevap: 190-190=0


6. Ankara-Eskişehir arası giden hızlı tren 450 yolcuyla yola çıkar. 1. durakta trenden 18 yolcu iner. 2. durakta ise trene 43 yolcu biner. Bu durumda hızlı tren Eskişehir’e kaç yolcuyla ulaşır?
Cevap: 450-18=432   432+43=475 yolcuyla ulaşır.


7. Görsellerle ilgili verilerden yararlanarak toplama ve çıkarma işlemi gerektiren problemler kurunuz. Kurduğunuz problemleri defterinize yazıp çözünüz.
Cevap: Ayşe abisini hediye almak için 300 TL para biriktirmiş. Bunun 40 TL ile şort, 55 TL tişört, 132 TL ‘ye ise ayakkabısını almıştır. Ayşe’nin geriye ne kadar parası kalmıştır?
40+55+132=227  300-227=73 TL kalmıştır.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.