Anasayfa Kitap Cevapları
16 Mart 2024, 5:31 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 87-91. Cevapları Ekoyay Yayıncılık

Çıkarma İşleminde Farkı Tahmin Etme Cevapları

2. Ünite: 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 85-86-87-88-89-90-91. Cevapları Ekoyay Yayıncılık


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 87 Cevapları Ekoyay Yayınları

Konu Değerlendirme

1. Aşağıdaki sayıları en yakın onluğa yuvarlayıp aralarındaki farkı tahmin ediniz. Daha sonra çıkarma işlemini yapıp tahmininizle işlem sonucunu karşılaştırınız
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 87 Cevapları Ekoyay Yayınları

 


2. Aşağıdaki sayıları en yakın yüzlüğe yuvarlayıp aralarındaki farkı tahmin ediniz. Daha sonra çıkarma işlemini yapıp tahmininizle işlem sonucunu karşılaştırınız
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 87 Cevapları Ekoyay Yayınları


3. Resimdeki kanepe, koltuktan tahminen kaç TL pahalıdır? (Tahmini sayıları onluğa yuvarlayarak yapınız.)
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 87 Cevapları Ekoyay Yayınları


Çıkarma İşlemini Kullanarak Problem Çözelim

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 90 Cevapları Ekoyay Yayınları

3.Örnek

Ali harçlıklarından biriktirdiği para ile hikâye kitabı aldı. Ali, 168 sayfalık kitabın ilk gün 15 sayfasını, ikinci gün 17 sayfasını okudu. Ali’nin okuyacağı kaç sayfa kalmıştır?
Cevap:  168 – 15 – 17 = 136 sayfa kalmıştır.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 164-165-166-167-168. Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 91 Cevapları Ekoyay Yayınları

Konu Değerlendirme

1. Handan Hanım, yetiştirdiği 225 kg çileğin 120 kg’ını pazarda sattı. Çileklerin 40 kg’ı ile de reçel yaptı. Handan Hanım’ın kaç kilogram çileği kalmıştır?
Cevap:

225 – 120 = 105
105 – 40 = 65 kg çileği kalmıştır.


2. Bir otobüste 53 yolcu vardı. Otobüs durağa gelince 8 yolcu indi, 14 yolcu bindi. Duraktan ayrılırken otobüsün kaç yolcusu vardır?
Cevap:

53 – 8 = 45
45 + 14 = 59 yolcusu vardır


3. Bir çiftlikteki ineklerden çarşamba günü 163 litre, perşembe günü 136 litre süt sağıldı. Bu sütün 95 litresi ile yoğurt yapıldığına göre kalan süt kaç litredir?
Cevap:

Çarşamba → 163 L
Perşembe → 136 L

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 144-145-146. Cevapları Ekoyay Yayıncılık

163 + 136 = 299 L
299 – 95 = 204 L süt kalmıştır.


4. Aşağıda fiyatları verilen ürünleri ve paraları kullanarak toplama, çıkarma işlemleri ile ilgili bir problem kurunuz. Bu problemi çözünüz
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 91 Cevapları Ekoyay Yayınları

Ahmet’in kumbarasında 50 TL vardır. Annesi ona 20 TL, babası 20 TL ve dedesi 10 TL vermiştir. Ahmet, paralarının hepsi ile 38 TL top, 12 TL ile kitap 32 TL ile de şapka almıştır. Ahmet’in elinde ne kadar para kalmıştır?

50 + 20 + 20 + 10 = 100 TL toplam parası
38 + 12 + 32 = 82 TL harcadığı para
100 – 82 = 18 TL parası kalmıştır.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap