Anasayfa Kitap Cevapları
15 Nisan 2024, 12:29 - Sena Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 253-254-255-256. Cevapları Sonuç Yayınları

İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Dinleme-İzleme Metni Cevapları

7. TEMA Milli Mücadele ve Atatürk: 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 253-254-255-256. Cevapları Etkin Sonuç Yayıncılık

Mehmet Akif Ersoy


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 253 Cevapları Sonuç Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. İstiklal Marşı’mızın şairi kimdir?
Cevap: Mehmet Akif Ersoy


2. Mehmet Akif Ersoy hakkında neler biliyorsunuz?
Cevap: Mehmet Akif Ersoy 1873 yılında dünyaya gelmiştir. Arnavut asıllı Türk şairdir. Mehmet Akif Ersoy şair, öğretmen, siyasetçi ve şairdir. 27 Aralık 1936 yılında hayatını kaybetmiştir. 


3. İstiklal Marşı niçin yazılmıştır?
Cevap: Ulusumuzun ortak duygularını canlı tutmak amacı ile yazılmıştır.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 254 Cevapları Sonuç Yayınları

1. Etkinlik

Metinde geçen aşağıdaki kelimelerin anlamlarını tahmin ederek yazalım.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 228-231-232-233-234-235-236. Cevapları Sonuç Yayınları

Marş: Bir ülkeyi temsil eden şarkı.

Şair: Şiir yazan kişi.

Yarışma: Kimin en iyi olduğunu belirlemek amacıyla yapılan program.

Ödül: Alanında başarılı olarak karşılığında hediye almak.

Kahramanlık: Fedakarlık yapan kişi.

Milli: Milleti temsil eden.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 255 Cevapları Sonuç Yayınları

2. Etkinlik

Metnin konusunu yazalım.
Cevap: İstiklal Marşı


3. Etkinlik

Metnin ana fikrini yazalım.
Cevap: İstiklal Marşı’mızın, Mehmet Akif Ersoy gibi değerli bir şair tarafından yazılması.


4. Etkinlik

Dinledim, anladım, soruları cevaplıyorum.

1. Türkiye Büyük Millet Meclisi, ne zaman bir milli marş yazdırılmasına karar vermişti?
Cevap: 1920 yılında milli marş yazdırılmasına karar vermişti.


2. Marşın amacı ne olacaktı?
Cevap: Kurtuluş Savaşı’nı gelecek nesillere aktarmak.


3. Kazanana ne ödül verilecekti?
Cevap: Kazanana 500 TL ödül verilecekti.


4. Mehmet Akif niçin bu yarışmaya katılmadı?
Cevap: Mehmet Akif yarışma sonunda ödül verildiği için yarışmaya katılmadı.


5. Yarışmaya kaç tane şiir gönderildi?
Cevap: Yarışmaya 700’den fazla şiir gönderilmiş.

Sonraki Ödev:  Okulunuzda Kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Günü Yaşadıklarınızı Günlük Biçiminde Yazınız.

6. Yarışmayı kim kazandı?
Cevap: Yarışmayı Mehmet Akif Ersoy kazandı.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 256 Cevapları Sonuç Yayınları

5. Etkinlik

Mehmet Akif Ersoy’un davranışını doğru buluyor musunuz? Niçin? Siz olsanız ne yapardınız?
Cevap: Mehmet Akif Ersoy’un davranışını doğru buluyorum. Çünkü milletimiz için yazılacak bir şeyin parayla karşılığı olamaz. Ben olsaydım Mehmet Akif Ersoy gibi yapardım.


6. Etkinlik

Metne farklı bir başlık yazalım.
Cevap: İstiklal Marşı


7. Etkinlik

Mehmet Akif Ersoy’a İstiklal Marşı’mız için bir teşekkür mektubu yazalım.
Cevap:

Sayın Şairimiz Mehmet Akif Ersoy,

Yazdığınız bu yüce şiir hepimize ışık oldu. Size ne kadar teşekkür etsek azdır. Çünkü her okumada göğsümüzün gururlanarak kabardığı bir marş yazmışsınız.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap