Anasayfa Kitap Cevapları
5 Şubat 2024, 2:34 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 40-41-42-43-44. Cevapları Sonuç Yayınları

Ihlamur Ağacının Kokusu Dinleme-İzleme Metni Cevapları

1.TEMA ERDEMLER: 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 40-41-42-43-44. Cevapları Etkin Sonuç Yayıncılık


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 40 Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Çevrenizdeki insanlar, kendilerine kötü davranıldığında neler hissediyor olabilirler?
Cevap: Çevremdeki insanlar kendilerine kötü davranıldığı zaman çok üzülüyor olabilirler.

2. Biri sizi terslediğinde neler hissediyorsunuz?
Cevap: Biri beni terslediği zaman çok üzülüyorum. Ona yanlış davrandığını söyleyerek davranışı hakkında uyarıyorum.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 41 Cevapları Sonuç Yayınları

1. Etkinlik

Metnin başlığını okuyalım. Metinle ilgili görseli inceleyelim. Sence metinde nelerden söz ediliyor olabilir?
Cevap: Metnin başlığına ve görseline baktığımız zaman ıhlamur ağacının kokusundan dolayı onu herkesin sevmesi ile ilgili bir hikaye anlatıyor olabilir.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 74-78-79-80-81. Cevapları Sonuç Yayınları

2. Etkinlik

Kelime ve kelime guruplarıyla anlamlarını eşleştirelim.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 41 Cevapları Sonuç Yayınları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 42 Cevapları Sonuç Yayınları

3. Etkinlik

Şimdi de öğrendiğimiz kelimelerle cümle yazalım.

zengin: Köyün en zengini olduğu için en çok bağış yapanda o oluyor.
ıhlamur: Ihlamur ağacının altında dinlenmek için durduk.
pişman olmak: Okulda defterini benim almadığımı öğrendiğinde çok pişman oldu.
incitmek: Onu defterimi aldığı için çok incittim.


4. Etkinlik

Sence bu metnin ana fikri nedir?
Cevap: İnsanın içindeki sevgi gerçek zenginliktir.


5. Etkinlik

Metne farklı bir başlık yazalım.
Cevap: Ihlamur Ağacının Zenginliği


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 43 Cevapları Sonuç Yayınları

6. Etkinlik

Dinledim, anladım, soruları cevaplıyorum.

1. Kim çok zengin olmak istiyormuş?
Cevap: Zeka çok zengin olmak istemektedir.


2. Kapıda, kolunda çiçeklerle kim duruyormuş?
Cevap: Kapıda kolunda çiçeklerle yaşlı sakallı bir dede duruyormuş.


3. Zerka, dedeye nasıl davranmış?
Cevap: Zerka dedeye kötü davranmıştır.


4. Zerka’nın davranışı karşısında dede ne yapmış?
Cevap: Dede Zerka’nın yaptığı bu davranıştan dolayı üzülmüştür. Ihlamurlara “Siz sakın üzülmeyin. Ben sizi hep seveceğim” demiştir.


5. Zerka, arkadaşlarıyla nerede dolaşmış?
Cevap: Zerka arkadaşlarıyla bahçede dolaşmışlardır.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 156-161-162-163-164-165-166. Cevapları Sonuç Yayınları

6. Zerka, ıhlamur çiçeğinin kokusunu nasıl almaya başlamış?
Cevap: Ondan özür dilemiş ve ağlamıştır. Bundan sonra kokusunu almaya başlamıştır.


7. Zerka, neyi anlamış?
Cevap: Zerka gerçek zenginliğin sevgi olduğunu anlamıştır.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 44 Cevapları Sonuç Yayınları

7. Etkinlik

Zerka’ya bir mektup yazmaya ne dersin? Haydi ona yaşadığı bu olayla ilgili duygu ve düşüncelerimizi dile getiren bir mektup yazalım.
Cevap:

Sevgili Zerka,
Öncelikle yaşadığı o0lay beni çok etkiledi. Ihlamur çiçeklerinin o güzel kokusunu almana çok sevindim.

Yaptığı yanlıştan dönmene çok sevindim. Bizlerin zenginliği içimizde olan iyilik, sevgidir. Bağlarımızı her zaman kuvvetli tutulmalı ve insanlığa, doğaya sevgimizi saçmalıyız. Birinin kalbini kırdığımızda özür dilemeyi bilmeliyiz. Senin de bunun  farkına varıp hatanı telafi etmeni tebrik ediyorum.

Hikayeni bizlerle paylaştığın için teşekkür ederim. Kendine iyi bak.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap