Anasayfa Kitap Cevapları
16 Şubat 2024, 2:52 - Aysel Alpay Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 126-128-129-130-131-132-133. Cevapları Sonuç Yayınları

Buğday Masalı Metni Cevapları

4. TEMA Vatandaşlık: 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 126-127-128-129-130-131-132-133. Cevapları Etkin Sonuç Yayıncılık


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 126 Cevapları Sonuç Yayınları

Hazırlık Çalışmaları

1. Yediğimiz yiyecekler, kullandığımız eşyalar sizce hangi malzemelerden üretilmektedir?
Cevap: Ağaçlardan, hayvan derisinden, hayvanlardan, bitkilerden üretilmektedir.

2. Bir büyüğümüze sorarak kekin nasıl yapıldığını öğreniniz.
Cevap: Un, yumurta, süt, yağ, şeker, kabartma tozu, vanilya gibi malzemeler karıştırılarak, fırına atılır ve 180 derecede yarım saat pişiririz.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 128 Cevapları Sonuç Yayınları

1. Etkinlik

Metnin görsellerini inceleyelim. Sizce bu metinde nelerden bahsediliyor?
Cevap:Buğday tarlasını anlatıyor olabilir.


2. Etkinlik

Buğday” ve “ekmek” kelimeleri arasındaki ilişki aşağıdaki varlıkların hangileri arasında bulunur? Eşleştirelim.
Cevap:
3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 128 Cevapları Sonuç Yayınları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 129 Cevapları Sonuç Yayınları

3. Etkinlik

Aşağıdaki cümlelerde renkli yazılmış kelimelerin zıt anlamlılarını noktalı yerlere yazalım.
Cevap:

Gece gündüz sallanırım. (gece)

Yaprak verir dolanırım. (almak)

Sakın beni erken biçme. (geç)

Sonra götürün harmana. (önce)

Çok fazla da yeme sakın. (az)

Ramazan’da beyaz pide. (siyah)

Sonraki Ödev:  Yardımlaşmayla İlgili Duygu ve Düşüncelerinizi Anlatan Bir Hikaye Yazınız.

Fırınlardan çok taze al. (bayat)


4. Etkinlik

Buğdaydan üretilen ürünlerden hangileri şiirde geçmektedir? İşaretleyelim.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 129 Cevapları Sonuç Yayınları


5. Etkinlik

Şiirin başlığını, konusunu ve ana duygusunu yazalım.

Şiirin Başlığı: Buğday Masalı

Şiirin Konusu: Buğday

Şiirin Ana Duygusu: Buğdayın faydaları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 130 Cevapları Sonuç Yayınları

6. Etkinlik

Okudum, anladım, soruları cevaplıyorum.

1. Buğdaylar niçin değirmene götürülür?
Cevap: Buğdaylar un yapmak için değirmene götürülür.


2. Buğday ne zaman biçilmelidir?
Cevap: Buğday, başakları sarardıktan sonra biçilmelidir.


3. Çiftçi, buğdayı neden tekrar ekmelidir?
Cevap: Çiftçi buğdayı insanlar faydalansın diye tekrar ekmelidir.


7. Etkinlik

Metinle ilgili iki soru hazırlayarak arkadaşlarına sorabilirsin.

1. Soru: Buğday değirmene geldikten sonra ne yapsınlar diyor?
Cevap: Un yapsınlar diyor.

2. Soru: Rüzgar nereye vurur?
Cevap: Rüzgar sağa vurur.


8. Etkinlik

Metne farklı bir başlık yazalım.
Cevap: Topraktan Sofralara


9. Etkinlik

Metindeki hangi olay hayal ürünüdür?
Cevap: Sararsın yanaklarım dediği kısım  hayal ürünüdür.
Çünkü buğdayın yanakları olmaz. Bu insana ait bir özelliktir.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 131 Cevapları Sonuç Yayınları

10. Etkinlik

Sence şiirin resimleri şiire uygun mu? Şiirde anlatılanları, resimlerde görebiliyor musun? Sen olsan bu şiirle ilgili nasıl bir resim çizerdin? Haydi çizelim.
Cevap: Evet uygundur. Şiirde anlatılanlar resimlerde görünüyor. Ben olsaydım insan figüründe bir buğday resmi çizerdim.


11. Etkinlik

Aşağıdaki soruların cevaplarını yazalım.

1. Buğdayı kim üretir?
Cevap: Buğdayı çiftçi üretir.


2. Buğday nerede un hâline getirilir?
Cevap: Buğday değirmende un haline getirilir.


3. Undan neler yapılır?
Cevap: Ekmek, börek, pasta, poğaça yapılır.


Yediğimiz ekmeği, içtiğimiz suyu bilinçli tüketmezsek hangi sorunlarla karşılaşabiliriz?
Cevap: İleride bunların kıtlığını yaşayabiliriz.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 132 Cevapları Sonuç Yayınları

12. Etkinlik

Buğdayın ekmek olana kadar geçirdiği aşamalar resimlerle verilmiş. Ekmeğin üretim aşamalarını resimlere bakarak yazalım.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 132 Cevapları Sonuç Yayınları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 133 Cevapları Sonuç Yayınları

13. Etkinlik

Haydi, öğrendiğimiz kek tarifini aşağıya yazalım.

Sonraki Ödev:  Çevrenizdeki Oyun Alanları Nerelerdir?

Gerekli malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Un ( yaklaşık 2,5 su bardağı kadar)

Yapılışı: Yumurta ve şeker iyice beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpılır.  Süt, sıvı yağ, ilave edilir. Kabartma tozu, vanilya ve un eklenerek çırpılır. Ve kekimizi 180 derecede 30 dakika pişirmeye bırakırız.


14. Etkinlik

Çiftçiye veya fırıncıya emeklerinden dolayı bir teşekkür mektubu yazalım.
Cevap:

Tarlada çalışırken gösterdiğiniz büyük emek ve özveri için bir teşekkür ederiz. Sizler, toprakla olan bağınızı güçlendirerek, her gün sofralarımızı dolduran sağlıklı besinleri bizlere ulaştırmak için çaba harcıyorsunuz. Sizinle gurur duyuyoruz ve size minnettarız.

Temel ihtiyaçları karşılayan yiyecekleri sağlamak için, büyük bir emekle, sabahın erken saatlerinden akşamın geç saatlerine kadar çalışıyorsunuz. Her biriniz, tarlanıza her adım attığınızda insanların hayatını iyileştiriyorsunuz.

Bu mektupla size teşekkür etmek istedik. Sizlere çok teşekkür ediyoruz ve bize ulaştırdığınız tüm nimetler için minnettarız. Siz çiftçiler olarak, ülkemizi besliyor ve büyütüyorsunuz. Bu nedenle, emeğinizin değeri asla unutulmayacağız ve her zaman teşekkür ediyor olacağız.

Saygılarımızla,


Gelecek Derse Hazırlık

Gelecekte seçmeyi düşündüğünüz meslekle ilgili bir araştırma yapınız. Bu mesleği tanıtan bir sunu hazırlayınız.
Cevap: Ben gelecekte Öğretmen olmak istiyorum. Kendi öğrendiğim bilgileri paylaşabildiğim kadar çocukla paylaşmak herkese fayda sağlamak istiyorum.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap