Anasayfa Kitap Cevapları
27 Aralık 2021, 4:09 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 65-66. Cevapları Anka Yayınları

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 65-66. Cevapları Anka Yayınları Değerlendirme Çalışmaları

3. ÜNİTE GÜZEL AHLAK


4 Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 65 Cevapları Anka Yayınları

A. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Dinin, güzel ahlaklı bir insan olmamızda nasıl bir etkisi vardır? Açıklayınız.
Cevap: Din bize güzel ahlaklı olmayı öğretir. Toplumda nasıl davranılmalı, anne babaya nasıl davranılmalı, komşularımıza nasıl davranmalıyız hepsi bizlere Kur’an ile getirilmiştir. Bunlar da toplumsal düzeni sağlamaktadır.


2. “Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim.” (Muvatta, Hüsnü’l-Hulk, 8.) hadisini açıklayınız.
Cevap: Kur’an-ı Kerim insanların bozulan ahlaklarını nasıl düzelteceğini, nasıl yaşamasını gerektiğini Allah’ın varlığını anlatan bir ilahi kitaptır. Bizler Müslümanlığı bu güzel davranışlar ile ilerletiriz


3. Dinimiz, anne ve babamıza nasıl davranmamızı ister? Anlatınız.
Cevap: Dinimiz anne ve babamıza karşı saygılı bir şekilde davranmamızı emreder.


4. Arkadaşlarımızla ilişkilerimizde nelere özen göstermeliyiz? Söyleyiniz.
Cevap: Arkadaşlarımız ile ilişkilerimiz de her zaman saygılı ve sevgili olmalıyız. Aramızın iyi olması için kötü davranış ve sözlerden kaçınmalıyız.


5. Sevgi ve saygı, insan ilişkilerinde neden önemlidir? Açıklayınız.
Cevap: İnsanlar arası anlaşma bu şekilde sağlanır. Bizlere saygı duyulmasını istiyorsak bizlerde karşımızdaki kişilere karşı saygılı ve sevgili olmalıyız.


B. Aşağıdaki sorularda doğru seçeneği bularak işaretleyiniz

1. Aşağıdakilerden hangisi, insan ilişkilerine zarar veren bir davranıştır?
Cevap: D) Bencil olmak


2. “Büyüklerine saygı göstermeyen ve küçüklerine ………..………… etmeyenler ………..………… değildir.” (Ebu Davud, Edeb, 66.)
Hadisteki boşluklara sırasıyla hangi sözcükler getirilmelidir?

Cevap: C) Merhamet-bizden


3. “Fâtiha” kavramı ne anlama gelir?
Cevap: C) Açılış


4. Fâtiha suresinde aşağıdakilerden hangisinden söz edilmez?
Cevap: B) Kur’an-ı Kerim’i, Allah’ın (c.c.) gönderdiğinden


4 Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 66 Cevapları Anka Yayınları

C. Aşağıdaki hadislerde ve cümlelerde boş bırakılan yerlere, “akraba, ahlak, komşuların, salih amel, dostların, iman, arkadaşların” kelimelerini uygun şekilde yerleştiriniz.
Cevap:

1. “Müminlerin iman bakımından en mükemmeli, ahlakı en güzel olandır.”
2. “Akraba ile ilişkisini kesen cennete giremez.”
3. “Allah katında arkadaşların en hayırlısı, arkadaşına karşı hayırlı davranandır. Allah katında komşuların en hayırlısı ise komşusuna karşı hayırlı davranandır.”
4. Ahlak bir toplum içinde kişilerin benimsedikleri ve kendilerini uymakla yükümlü gördükleri davranış biçimleri ve kurallarına denir.
5. İslamiyette Allah’ın (c.c.) rızası gözetilerek yapılan, kişiye ve topluma faydalı olan her türlü güzel davranış, Salih amel olarak nitelendirilir.


Ç. İnsanlarla iyi ilişkiler kurabilmek için nelere dikkat etmeliyiz? Aşağıdaki
şemaya örnekler yazınız.

Cevap:

İnsanlarla iyi ilişkiler kurmak için;

  • Güzel davranışlı olmalıyız
  • Dürüst olmalıyız
  • Kötü davranışlardan uzak durmalıyız
  • Empati kurmalıyız
  • Sevgi ve saygı çerçevesi için de olmalıyız
Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.