Anasayfa Kitap Cevapları
21 Aralık 2022, 21:27 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 142-143-144. Cevapları ATA Yayıncılık

Geçmişten Günümüze Aydınlatma Teknolojileri Cevapları

5. ÜNİTE: AYDINLATMA VE SES TEKNOLOJİLERİ 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 138-139-140-141-142-143-144. Sayfa ATA Yayınları


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 142 Cevapları ATA Yayınları

Aşağıdaki ifadeler doğru ise “D”, yanlış ise “Y” okunu takip ederek doğru çıkışa ulaşalım
Cevap:

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 142 Cevapları ATA Yayınları


Aydınlatma Aracı Tasarlayalım Cevapları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 143 Cevapları ATA Yayınları

Şimdi de gelecekte kullanılabilecek aydınlatma araçlarının neler olabileceğini düşünelim. Nasıl bir aydınlatma aracının tasarlanması gerektiği ile ilgili düşüncelerimizi “Tasarımım” isimli bölüme yazalım ve hayalimizdeki aydınlatma aracını çizerek anlatalım.
Cevap: Gelecekte güneş enerjisi ile lambalar gündüz şarj olacak gece de gündüz güneşten aldığı enerjiği kullanarak sokak ve caddeleri aydınlatacaktır.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 103-104-105-106. Cevapları ATA Yayıncılık

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 143 Cevapları ATA Yayınları


1. Bölüm Değerlendirme Soruları Cevapları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 144 Cevapları ATA Yayınları

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayalım.

1. Aşağıda verilen aydınlatma araçlarından hangisi günümüzde daha yaygın kullanılmaktadır?
Cevap: C)


2. (…) Buna göre, kutucuklara sırasıyla hangi harfler yazılmalıdır?
Cevap: B)


3. Aşağıdakilerden hangisi ampulün özelliği değildir?
Cevap: B) Işığının az olması


4. “Uzun süre ışık verebilir ve ekonomiktir”
Yukarıda verilen özellikleri taşıyan aydınlatma aracı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A) Floresan lamba


5. Yukarıdaki meslek çalışanlarından hangileri aydınlatmaya ihtiyaç duyar?
Cevap: D) 1, 2 ve 3


6. • İs ve koku çıkarmaz.
• Uzun süre ışık verir.
Özellikleri verilen aydınlatma aracı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A)

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 250-251-252-253 Cevapları MEB yayınları

7. Oyulmuş taşların içine yerleştirilen …………… yakılması ile yağ lambası elde edilir..
Bu cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?
Cevap: C) yağın

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.