Anasayfa Kitap Cevapları
7 Şubat 2024, 2:04 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 181-182-183. Cevapları ATA Yayıncılık

Geri Dönüşüm ve Önemi Cevapları

6. ÜNİTE İNSAN VE ÇEVRE: 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 181-182-183. Sayfa ATA Yayınları


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 181 Cevapları ATA Yayınları

Uygulayalım

A. Aşağıda verilen ifadeleri su veya elektrik tasarrufuna yönelik olma durumuna göre eşleştirelim
Cevap:

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 181 Cevapları ATA Yayınları


B. Besinlerin tasarruflu kullanılması ile ilgili neler yapılabilir? Düşüncelerimizi aşağıda boş bırakılan yere yazalım.
Cevap: Besinlerin tasarruflu kullanılması için ilk olarak yeterli miktarda yemek yapmalıyız. Fazla kalan yemekleri sokak hayvanlarına verebiliriz.


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 182 Cevapları ATA Yayınları

1. BÖLÜM DEĞERLENDİRME SORULARI

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayalım.
1. ● Boşa akan muslukları kapatmak
▲ Gereksiz yanan lambaları söndürmek
■ Gereksiz yere klozetin sifonuna basmamak
★ A sınıfı elektrik tüketen araçları tercih etmek
Yukarıda sembollerle verilenlerden hangileri su tasarrufuna yönelik davranışlardandır?
Cevap:  D) ■ ve ●

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 152-153-154-155-156. Cevapları Sözcü Yayıncılık

2. Aslı arkadaşlarının güvenini kazanmış, her yaptığı hareketi bilinçli yapan bir öğrencidir. Buna göre Aslı aşağıdakilerden hangisini yapmış olamaz?
Cevap: B) Odasından çıkarken ışığı açık bırakmak


3. () Televizyonu izlemediğimiz zaman kapatmalıyız.
() Bulaşıkları makine yerine elimizde yıkamalıyız.
() Evimizde meyve kabuklarından yararlanarak sirke yapabiliriz.
Yukarıdaki ifadeler doğru ise ifadelerin başındaki kutucuğa “D”, yanlış ise “Y” yazılacaktır. Buna göre kutucuklara sırasıyla hangi harfler yazılmalıdır?
Cevap: A) D- Y- D


4. I. Alışverişe çıkmadan önce ihtiyaç listesi belirlemek
II. Artan yemekleri çöpe atmak
III. Artan ekmeği buzdolabında poşetleyerek saklayıp daha sonra tüketmek
Yukarıda verilenlerden hangileri besin tasarrufu yapan bilinçli bir tüketicinin davranışlarındandır?
Cevap:  C) I ve III

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 162-163-164-165-166. Cevapları ATA Yayıncılık

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 183 Cevapları ATA Yayınları

PROJE VAKTİ

Aşağıda verilen konulardan herhangi birini seçip proje geliştirelim
Cevap: 1- Kaynakların (elektrik, su, besin) tasarruflu kullanımına yönelik bir proje geliştirelim.

1. Problemin Belirlenmesi
Cevap: El yıkama lavabosundaki su giderinin doğrudan atılması.

2. Araştırmanın Yapılması ve Gereksinimlerin Belirlenmesi
Cevap: Su motoru, su boruları ile lavabonun giderinden tuvalet sifonuna su akıtılması sağlanacaktır.

3. Çözüm Alternatiflerinin Üretilmesi ve En İyisinin Seçilmesi
Cevap: Banyo giderinin sifona aktarılması.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap