Anasayfa Kitap Cevapları
26 Eylül 2022, 4:10 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 56-57-58-59. Cevapları ATA Yayıncılık

2. Ünite Değerlendirme Soruları Cevapları

2. ÜNİTE: BESİNLER VE ÖZELLİKLERİ 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 56-57-58-59. Sayfa ATA Yayınları


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 56 Cevapları ATA Yayınları

A) Aşağıdaki besinlerde, daha fazla bulunan besin içeriklerinin isimlerini görsellerin altlarına yazalım.
Cevap:

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 56 Cevapları ATA Yayınları


B) Aşağıdaki cümleleri doğru tamamlayan koyu renkli ifadeleri yuvarlak içine alalım.
Cevap:

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 56 Cevapları ATA Yayınları


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 57 Cevapları ATA Yayınları

C) Aşağıdaki bölümlere sigara ve alkolün vücuda verdiği zararları yazalım.
Cevap:

Sigaranın Zararları 

  • Kalp ve damar hastalıkları
  • Akciğer kanseri
  • Solunum hastalıkları
  • Ağız ve diş hastalıkları
  • Böbrek hastalıkları

Alkolün Zararları

  • Karaciğer kanseri
  • Üreme hastalıkları
  • Baş ağrısı
  • Hafıza kaybı
  • Kalp ritim bozukluğu
Sonraki Ödev:  4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 36-39-40-41. Cevapları ATA Yayıncılık

Ç) Öğrencilerden hangisi yakın çevresindeki insanlara sigara kullanımını azaltmaya yönelik bir uyarıda bulunmamıştır? Aşağıdaki boşluğa nedeni ile birlikte yazalım.
Cevap: Emre yanlış bir cümle kullanmıştır. Sigara içmeyen bir insan içen bir insanın yanında durduğu zaman dumanı ile o da etkilenir.


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 58 Cevapları ATA Yayınları

D) Aşağıdaki ifadeler doğru ise “D”, yanlış ise “Y” okunu takip ederek doğru çıkışa ulaşalım.
Cevap:

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 58 Cevapları ATA Yayınları


E) Aşağıda verilen soruların cevaplarını defterimize yazalım

1. Besin içeriği nedir? Besin içeriklerinin adları nelerdir?
Cevap: Besinlerin içinde bulunan tüm değerleri ifade etmektedir. Bunlar; Vitaminler, proteinler, mineraller, su

2. Enerji veren besin içerikleri nelerdir?
Cevap: Protein, yağlar, vitaminler, su ve mineraller enerji vermektedir.

3. Besinlerin israf edilmesini engellemek için neler yapılabilir?
Cevap: Besinleri bizlere yetecek kadar almalıyız. Yemek yaparken yeteri kadar yapılmalıdır. Kalan yemekler çöplere dökülmesi yerine sokak hayvanlarına verilmelidir.

4. Sigara ve alkolün zararları nelerdir?
Cevap:

Sigaranın Zararları 

  • Kalp ve damar hastalıkları
  • Akciğer kanseri
  • Solunum hastalıkları
  • Ağız ve diş hastalıkları
  • Böbrek hastalıkları
Sonraki Ödev:  4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 74-75-76-78-79-80-81-82-83 Cevapları MEB yayınları

Alkolün Zararları

  • Karaciğer kanseri
  • Üreme hastalıkları
  • Baş ağrısı
  • Hafıza kaybı
  • Kalp ritim bozukluğu

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 59 Cevapları ATA Yayınları

F) Soruların doğru cevabının bulunduğu seçeneği işaretleyelim.

1. Besin içerikleri ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
Cevap: D) Su ve mineraller tüm besinlerde bulunur.


2. Yukarıdaki öğrencilerden hangilerinin ifadeleri doğrudur?
Cevap: B) Cemil ve Ayşe


3. Yukarıdaki davranışlardan kaç tanesi besin israfını önlemeye yöneliktir?
Cevap: C) 3


4. Sigara ile ilgili olarak,
I. İçinde çok sayıda zararlı madde bulunur.
II. Sigara kullanımı sağlığa zararlıdır.
III. Sigara içilen ortamlarda bulunmanın bir sakıncası yoktur.
ifadelerinden hangileri doğrudur?
Cevap: A) I ve II

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.