Anasayfa Kitap Cevapları
9 Mart 2024, 18:05 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 146-148-149. Cevapları ATA Yayıncılık

Uygun Aydınlatma ve Önemi Cevapları

5. ÜNİTE AYDINLATMA VE SES TEKNOLOJİLERİ: 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 146-147-148-149. Sayfa ATA Yayınları

Uygun Aydınlatma ve Önemi Cevapları


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 146 Cevapları ATA Yayınları

Araştıralım

Uygun aydınlatmanın ne demek olduğunu, nasıl yapılması gerektiğini, ışığın yanlış kullanımının sağlığımıza olumsuz etkilerini internetten ve çeşitli kaynaklardan araştıralım. Araştırma sonuçlarını bir sunu hâline getirerek sunumumuzu arkadaşlarımızla paylaşalım.
Cevap: Uygun aydınlatma aydınlatılması gereken yere yönlendirilmiş ve gözü yormayacak şekilde ışık saçan aydınlatmaya denmektedir. Uygun aydınlatma kullanılmayan yerlerde gözlerde ileriki zamanlarda bozukluğa neden olmaya başlar. Gözlerde bozukluk, göz kuruluğu, migren atakları gibi problemlere neden olur.


Aydınlatma Araçlarının Tasarruflu Kullanılmasının Önemi Cevapları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 148 Cevapları ATA Yayınları

Tartışalım

Aydınlatma araçlarını tasarruflu kullanmanın aile ve ülke ekonomisi bakımından önemi hakkındaki fikirlerimizi arkadaşlarımızla paylaşalım.
Cevap: Aydınlatma araçları kullanımının fazlası olması sağlığa olduğu kadar ekonomiye de  zararı bulunmaktadır. Kullanılan fazla ışık enerji tüketiminin de fazla olmasına neden olur ve aile bütçesinden fazla para çıkmasına aynı zaman da ülke giderinin de artmasına neden olmaktadır. Bu da hem aile hem de ülke ekonomisini olumsuz etkilemektedir.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 98-100-101-102. Cevapları MEB Yayınları

Uygulayalım

Aşağıdaki ifadeler doğru ise ifadelerin başındaki kutucuğa “D”, yanlış ise “Y” yazalım
Cevap:

(D) Bir odada kimse yoksa ampul söndürülmelidir.
(Y) Aydınlatılan ortamda kullanılan ampul seçilirken her zaman en parlak ışık veren ampul seçilmelidir.
(D) Ortamlar aydınlatılırken tasarruflu ampuller seçilmelidir.
(Y) Okuyup yazarken ışığın sol üst veya sol arka taraftan gelmesine dikkat edilmelidir.
(Y) Aydınlatmada ışığın yönü ışık göze gelecek şekilde ayarlanmalıdır.
(D) Aydınlatma araçlarını tasarruflu kullanmak aile ve ülke ekonomisine katkı sağlar.


2. Bölüm Değerlendirme Soruları Cevapları

5. ÜNİTE: AYDINLATMA VE SES TEKNOLOJİLERİ 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 149. Sayfa ATA Yayınları

2. Bölüm Değerlendirme Soruları Cevapları


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 149 Cevapları ATA Yayınları

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayalım.

1. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: A) Gereğinden fazla yapılan aydınlatmanın ülke ekonomisine zararı yoktur.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 85-86-87-88-89-90. Cevapları Sözcü Yayıncılık

2. Uygun aydınlatmada …….. .
Bu cümlede noktalı yere aşağıdakilerden hangisi getirilemez?
Cevap: C) çok sayıda aydınlatma aracı kullanılmalıdır


3. 1. Ders çalışırken ışık sol üst veya sol arka taraftan gelmelidir.
2. Televizyon karanlık ortamda izlenmelidir.
3. Herhangi bir ortamda aydınlatma gereğinden fazla olmamalıdır.
Uygun aydınlatma ile ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?
Cevap: B) 1 ve 3


4. Aşağıdakilerden hangisi aydınlatma araçlarını tasarruflu kullanmakla ilgili değildir?
Cevap: D) Aydınlatma için çok sayıda ampul kullanılmalıdır.


5. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: A) Okuyup yazarken ışığın göze doğrudan gelmesine dikkat edilmelidir.


6. Yukarıdaki görselde verilen ortamla ilgili;
1. Gereğinden fazla aydınlatma aracı kullanılmıştır.
2. Elektrik kaynaklarının tasarruflu kullanımına örnektir.
3. Göz sağlığına zarar verebilir.
ifadelerinden hangileri doğrudur?

Cevap: B) 1 ve 3

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap