Anasayfa Kitap Cevapları
25 Ocak 2022, 2:01 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 46-47 Cevapları MEB Yayınları

Farklılıklara Saygı Metni Cevapları

3. ÜNİTE: ADALET VE EŞİTLİK


4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 46 Cevapları MEB Yayınları

Hazırlık Çalışmaları

1. Aşağıdaki anketi doldurunuz.
Cevap:

En sevdiğiniz renk: Kırmızı
En sevdiğiniz yemek: Makarna
En sevdiğiniz oyun: Voleybol
En sevdiğiniz film: Marslılar annem ve ben
En sevdiğiniz şarkı: Bangır bangır
En sevdiğiniz kitap: Harry Potter Serisi


2. Sizce sınıf arkadaşlarınız yukarıdaki ankete aynı şeyleri yazmış olabilir mi? Sebeplerini açıklayınız.
Cevap: Bence farklı yazmışlardır. Çünkü herkesin beğendiği şeyler farklıdır.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 70-71-72-73 Cevapları MEB Yayınları

3. Bütün insanların ilgileri, düşünceleri ve zevkleri aynı özelliklere sahip olsaydı ne olurdu? Tartışınız.
Cevap:  Bence kötü olurdu. Kimse kimseyle konuşamazdı.


Etkinlik

Aşağıdaki resmi inceleyerek ilgili soruları cevaplayınız.

1. Gölde kendi yansımasını ilk kez gören ördek neden şaşkınlık yaşamıştır?
Cevap: Kardeşlerine benzemediği için farklı olduğunu düşünmüştür. Halbuki sadece rengi farklıdır.

2. Üçüncü sıradaki yavru ördeğin farklı özelliklere sahip olması diğer ördeklerle beraber yüzmesine engel olmuş mudur? Neden?
Cevap: Hayır olmamıştır. Çünkü renginin değişik olması onu civcivlikten çıkarmamıştır.

3. Farklılıklarımız birlikte yaşamamızı, arkadaşlık kurmamızı engeller mi? Açıklayınız.
Cevap: Hayır engellemez. Farklılıklarımız bizi değişik yapmaz. Daha çok saygı duyarak farklılıklarımızı kabul ederek anlaşmamız gerek.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 54-55 Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Sayfa 47 Cevapları MEB Yayınları

Değerlendirme Çalışmaları

1. İnsanların birbirinden farklı olan özelliklerine örnekler veriniz.
Cevap:

  • Hobileri
  • Göz renkleri, saçları
  • Sevdikleri filmleri
  • Duygu ve düşünceleri

2. İnsanlar arasındaki bireysel farklılıklara saygı duyulmaması hâlinde bundan toplum nasıl etkilenir? Düşüncelerinizi yazınız.
Cevap: Toplum içinde karmaşa olur. Toplumun huzursuz olmasına sebep olurdu.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.