Anasayfa Kitap Cevapları
5 Temmuz 2022, 0:36 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 48-49 Cevapları MEB Yayınları

Adalet ve Eşitlik Cevapları

3. Ünite 4. Sınıf İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Sayfa 48-49 Cevapları MEB Yayınları

Adalet ve Eşitlik Cevapları


4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 48 Cevapları MEB Yayınları

Hazırlık Çalışmaları

Aşağıdaki resimlerden yararlanarak ilgili soruları cevaplayınız.


1. Tilki, çorbayı eşit bir şekilde paylaştırmış mıdır?
Cevap: Evet eşit bir şekilde paylaşmıştır.

2. Tilki, leyleğe karşı adil davranmış mıdır?
Cevap: Hayır değildir. Çünkü leyleğin içebileceği şekilde vermemiştir.

3. Leylek çorbasını niçin içememiştir?
Cevap: Tabak düzdür ve gagası sivri olduğu için içememiştir.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 70-71-72-73 Cevapları MEB Yayınları

4. Tilki, leylekle aralarındaki bireysel farklılığı göz önüne almış mıdır?
Cevap: Hayır göz önüne almamıştır.

5. Tilki ile leylek arasında adaletin sağlanması için ne yapılmalıdır? Tartışınız.
Cevap: Onun yiyebileceği kapta vermesi gerekmektedir.


4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Sayfa 49 Cevapları MEB Yayınları

Etkinlik

Beril ile Özgürcan, annesi ve babası ile birlikte sinemaya gitmişlerdi. Filmin başlama saatini
bekliyorlardı. Bu sırada özel gereksinimli bir kişinin merdivenden çıkamadığını gördüler. Bu
duruma üzüldüler.
Özel gereksinimli kişilere yönelik adaletli olunması için çözüm önerileriniz nelerdir? Söyleyiniz.
Cevap:

  • Onlarla iyi anlaşmamız gerekir.
  • Onları incitecek bir şey yapmamamız gerekir.
  • Onun güvenini kazanıp saygılı olmamız gerekir.
  • Davranışlarını yadırgamayıp hep yanlarında olmamız gerekir. Bu gibi davranışları yapmayan insanları uyarmamız gerekir.
Sonraki Ödev:  4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 38-39 Cevapları MEB Yayınları

Değerlendirme Çalışmaları

1. Eşitlik ile adalet arasındaki ilişkiyi açıklayınız.
Cevap:  Eşitlik bir yerde herkesin aynı haklara sahip olmasıdır. Adalet ise hakkettiğini almasıdır.

2. Adaletli bir insan olmak için neler yapılmalıdır? Anlatınız.
Cevap:  Herkesin haklarına saygı duymamız gerekir. Kimsenin hakkını yememeliyiz ve hakları yiyen insanları da uyarmamız gerekir.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.