Anasayfa Kitap Cevapları
2 Ocak 2024, 1:06 - Sena Yazdı

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 204-205-206-207. Cevapları ADA Yayıncılık

Uzunluk Ölçme Birimleri Arasındaki İlişkiler Cevapları

5.Ünite Geometrik Cisimler ve Şekiller: 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 204-205-206-207. Cevapları ADA Yayınları


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 204 Cevapları ADA Yayıncılık

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 204 Cevapları ADA Yayıncılık

Türkyılmaz ailesi, yaz tatilinde ülkemizin en önemli güzelliklerinden biri olan Uzungöl’e gitmeye karar verdiler. Genel ağdan bir araştırma yaparak yaşadıkları yer ile Uzungöl arasındaki mesafenin 652 km olduğunu öğrendiler.
Türkyılmaz ailesinin yaşadığı yer ile Uzungöl arasındaki mesafe metre birimi ile nasıl ifade edilebilir? Tartışınız. Tartışırken arkadaşlarınızın sizden farklı olan düşüncelerine saygı gösteriniz.
Cevap: km’yi metreye çevirmek için sayıyı 1000 ile çarpmamız gerekir.

652 km → 652 . 1000 = 652 000 m olur


Etkinlik

• Cetvelimizde 0 ile 2 cm arasındaki birimleri sayalım.
• Santimetre ile milimetre arasındaki ilişkiyi açıklayalım.
• 2 cm’nin kaç milimetre olduğunu belirtelim.
Cevap:
1cm → 10 mm denk gelmektedir.
2 cm  → 2 . 10 = 20 mm olur


• Yukarıda belirttiğimiz ilişkilere göre 5 cm’lik bir uzunluğu milimetreye dönüştürmek için hangi işlemin yapılacağını tartışalım.
Cevap: 5 cm’lik mm çevirmek için 10 ile çarparız.

5 cm → 5 . 10 = 50 mm


• Cetvelimizdeki sayıların kaça kadar olduğunu belirtelim.
Cevap: Cetvelimizdeki sayı 100’e kadardır.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 205-206-208. Cevapları MEB Yayınları

• Cetvelimizin 1 metrelik olduğunu dikkate alarak metre ile santimetre arasındaki ilişkiyi açıklayalım.
Cevap: 1 metre 100 cm’e denk gelmektedir.


• Belirttiğimiz ilişkiye göre 3 metrelik bir uzunluğu santimetreye dönüştürmek için hangi işlemin yapılacağını tartışalım.
Cevap:
1 m = 100 cm ise
3 m = 3 . 100 = 300 cm


• Üçüncü sınıfta öğrendiğimiz bilgilerimizi hatırlayarak kilometre ile metre arasındaki ilişkiyi açıklayalım.
Cevap: 1 km = 1000 metreye


• Belirttiğimiz ilişkiye göre 6 kilometrelik bir uzunluğu metreye dönüştürmek için hangi işlemin yapılacağını tartışalım.
Cevap:

1 km = 1000 m
6 km = 6 . 1000 = 6000 m


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 205 Cevapları ADA Yayıncılık

Birlikte Yapalım

5 cm’nin kaç milimetre olduğunu hesaplayınız.
Cevap: 5 . 10 = 50 mm


Birlikte Yapalım

70 mm’nin kaç santimetre olduğunu hesaplayınız.
Cevap: 70 ÷ 10 = 7 cm


Birlikte Yapalım

6 m’nin kaç santimetre olduğunu hesaplayınız.
Cevap:
1 m = 100 cm
6 m = 6 . 100 = 600 cm


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 206 Cevapları ADA Yayıncılık

Birlikte Yapalım

900 cm’nin kaç metre olduğunu hesaplayınız.
Cevap:

1 m = 100 cm
900 cm = 900 ÷ 100 = 9 m


Birlikte Yapalım

12 km’nin kaç metre olduğunu hesaplayınız.
Cevap:

1 m = 1000 km
12 km = 12 . 1000 = 12 000 m


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 207 Cevapları ADA Yayıncılık

ALIŞTIRMALAR

1. Milimetre ile santimetre arasındaki ilişkiyi yazınız.
Cevap: 1 cm = 10 mm’ye denk gelmektedir.


2. Aşağıda verilen uzunlukları milimetre birimi ile ifade ediniz.
Cevap:

• 4 cm = ..4 . 10 = 40.. mm
• 9 cm = .9 . 10 = 90 .. mm
• 15 cm = ..15 . 10 = 150… mm

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 161-162. Cevapları MEB Yayınları

3. Aşağıda verilen uzunlukları santimetre birimi ile ifade ediniz.
Cevap:

• 50 mm = 50 ÷ 10 = 5… cm
• 80 mm = ..80 ÷ 10 = 8.. cm
• 140 mm = ..140 ÷ 10 = 14.. cm


4. Santimetre ile metre arasındaki ilişkiyi yazınız.
Cevap: 1cm = 100 metreye eşittir.


5. Aşağıda verilen uzunlukları santimetre birimi ile ifade ediniz.
Cevap:

• 3 m = ..3 . 100 = 300.. cm
• 7 m = ..7 . 100 = 700.. cm
• 23 m = .23 . 100 = 2300.. cm


6. Aşağıda verilen uzunlukları metre birimi ile ifade ediniz.
Cevap:

• 600 cm = ..600 ÷ 100 = 6… m
• 800 cm = ..800 ÷ 100 = 8… m
• 1000 cm = ..1000 ÷ 100 = 10… m


7. Metre ile kilometre arasındaki ilişkiyi yazınız.
Cevap: 1 m= 1000 km’ye denk gelmektedir.


8. Aşağıda verilen uzunlukları metre birimi ile ifade ediniz.
Cevap:

• 4 km = ..4 . 1000 = 4000.. m
• 1 km = ..1 . 1000 = 1000.. m
• 34 km = ..34 . 1000 = 34000… m


9. Aşağıda verilen uzunlukları kilometre birimi ile ifade ediniz.
Cevap:

• 5000 m = ..5000 ÷ 1000 = 5… km
• 9000 m = .9000 ÷ 1000 = 9.. km
• 16 000 m = ..16 000 ÷ 1000 = 16.. km

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap