Anasayfa Kitap Cevapları
18 Ekim 2023, 22:54 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 45-46 Cevapları ADA Yayıncılık

Toplama İşlemini Gerektiren Problemler

2.Ünite Doğal Sayılar: 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 43-44-45-46. Cevapları ADA Yayınları


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 45 Cevapları ADA Yayıncılık

Benzer veya Farklı Bir Problem Kuralım

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 45 Cevapları ADA Yayıncılık

Yukarıda verilenleri kullanarak çözümünde toplama işleminin kullanılacağı ve yukarıdaki probleme benzer bir problemi defterinizde kurunuz. Kurduğunuz problemi çözünüz
Cevap:

Hasan Bey bu yıl ektiği ürünlerden bir kısmını satmıştır. Mercimekten 695 TL, domatesten 1530 TL, yeşil mercimekten 864 TL diğer ürünlerden ise 1276 TL almıştır. Toplam aldığı para ne kadardır?

695 + 1530 + 864 + 1276 = 4365 TL kazanmıştır.


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 46 Cevapları ADA Yayıncılık

Benzer veya Farklı Bir Problem Kuralım

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 46 Cevapları ADA Yayıncılık

Yukarıda verilenleri kullanarak çözümünde toplama işleminin kullanılacağı ve yukarıdaki probleme benzer bir problemi defterinizde kurunuz. Kurduğunuz problemi çözünüz
Cevap:

Tarladan elde edilen ürünler mercimek, domates, patlıcan ve biberdir. Domatesten toplamda 1909 kg, patlıcandan 2685 kg, mercimekten 1876 kg ve biberden 2358 kg elde etmişlerdir. Buna göre toplam kaç kg ürün elde etmişlerdir?

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 123-124-125-126-127-128. Cevapları MEB Yayınları

2685 + 1909 + 1876 + 2358 = 8828 kg ürün elde etmişlerdir.


ALIŞTIRMALAR

1. Bir havaalanında 2197 yolcu vardı. Havaalanına iniş yapan birinci uçaktan 426, ikinci uçaktan 395 yolcu indi. Havaalanında kaç yolcu oldu?
Cevap:

426 + 395 = 821 yolcu uçaktan inen yolculardır.
2197 + 821 = 3018 yolcu olmuştur.


2. Bir tır şoförü pazartesi günü tırıyla 579 km yol gitmiş. Perşembe günü ise 382 km’lik yolu gidip geri dönmüş. Tır şoförü iki günde kaç kilometre yol gitmiştir?
Cevap:

382 + 382 = 764
764 + 579 = 1343 km yol gitmiştir.


3. Bir bilgi yarışmasında 4/A sınıfı ile 4/B sınıfı yarışmış. 4/A sınıfı 1. turda 1450, 2. turda 2750 puan almış. 4/B sınıfı ise 1. turda 1650 , 2. turda 2600 puan almış. Bilgi yarışmasını hangi sınıf kazanmıştır?
Cevap:

4/A sınıfı → 1450 + 2750 = 4200 puan almıştır
4/B sınıfı → 1650 + 2600 = 4250 puan almıştır.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 141-142-143-145. Cevapları MEB Yayınları

Bilgi yarışmasının kazananı 4250 paunla 4/B sınıfı olmuştur.


4. Mesut Bey’in iki giyim mağazası varmış. Mesut Bey’in birinci mağazasında cumartesi günü 976, pazar günü 1354 TL’lik satış yapılmış. İkinci mağazada ise cumartesi günü 892, pazar günü 1235 TL’lik satış yapılmış. Mesut Bey’in mağaza larında cumartesi ve pazar günleri toplam kaç Türk lirası tutarında satış yapılmıştır?
Cevap: 976 + 1354 + 892 + 1235 = 4457 Türk lirası satış yapılmıştır.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap