Anasayfa Kitap Cevapları
15 Ekim 2022, 11:51 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 47-48-49-50. Cevapları MEB Yayınları

1. Ünite Değerlendirme Soruları Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 47-48-49-50. Sayfa MEB Yayınları


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 47 Cevapları MEB Yayınları

1) Aşağıdaki tabloda verilen sayının basamak adlarını, basamak değerlerini ve bölüklerini gösterip sayının okunuşunu yazınız
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 47 Cevapları MEB Yayınları


2) Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 47 Cevapları MEB Yayınları


3) Aşağıdaki toplama ve çıkarma işlemlerini yapınız.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 47 Cevapları MEB Yayınları


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 48 Cevapları MEB Yayınları

4) Yandaki rakamlar ile yazılabilecek rakamları farklı 4 basamaklı en büyük doğal sayı ile rakamları farklı 4 basamaklı en küçük doğal sayının farkını bulunuz
Cevap: 8531 – 1358 = 7173


5) Aşağıda verilen örüntüde kuralı bozan bir sayı vardır. Kuralı bozan sayıyı bulunuz. Örüntünün doğrusunu aşağıda verilen boşluğa yazınız.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 48 Cevapları MEB Yayınları


6) 1410 + 2712 + 3178 = … Toplama işleminde … yerine yazılması gereken sayıyı bulunuz.
Cevap: 1410 + 2712 + 3178 = 7300


7) 654 doğal sayısını Nazlı en yakın onluğa, Adem ise en yakın yüzlüğe yuvarlamıştır. Bu iki arkadaşın bulduğu sonuçların toplamını bulunuz.
Cevap:
Nazlı= 650
Adem= 700

650 + 700= 1350


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 49 Cevapları MEB Yayınları

26344 < ? < 29201
8) Yukarıda verilen sıralamada “?” ile belirtilen yere aşağıdaki sayılardan hangisi gelmelidir?

Cevap: C

A) 32124
B) 25147
C) 28303
D) 31257

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 160-161-162-163-164. Cevapları Sevgi Yayınları

9) Aşağıdaki örüntüye göre A ile B yerine gelecek olan sayıların toplamı kaçtır?
Cevap: D

A) 77
B) 63
C) 103
D) 132


10) Aşağıdaki sayılardan hangisinin okunuşu yanlıştır?
Cevap: D

A) 5180 : Beş bin yüz seksen
B) 468 059 : Dört yüz altmış sekiz bin elli dokuz
C) 75 221 : Yetmiş beş bin iki yüz yirmi bir
D) 2314 : İki bin yüz otuz dört


11) Aşağıdaki doğal sayılardan hangisinin onlar ve on binler basamağında aynı rakam yer almaktadır?
Cevap: C

A) 78067
B) 34234
C) 65957
D) 82234


12) 174 582 doğal sayısındaki 7 rakamının basamak değeri ile 8 rakamının basamak değeri toplamı kaçtır?
Cevap: C

A) 7800
B) 70008
C) 70080
D) 70800


13) “Sekiz yüz sekiz bin altı yüz on bir” doğal sayısının yazılışı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B

A) 88611
B) 808111
C) 808101
D) 808611


14) 939 672 doğal sayısında aynı rakamın bulunduğu basamakların isimleri hangi seçenekte bulunmaktadır?
Cevap: D

A) Yüz Binler Basamağı – Birler Basamağı
B) On Binler Basamağı – Onlar Basamağı
C) Binler Basamağı – Yüzler Basamağı
D) Yüz Binler Basamağı – Binler Basamağı


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 50 Cevapları MEB Yayınları

15) Aşağıdaki yüzer ritmik saymaların hangisi yanlıştır?
Cevap: A

A) 4464 – 4564 – 4664 – 4864 – 4964
B) 3927 – 4027 – 4127 – 4227 – 4327
C) 3892 – 3992 – 4092 – 4192 – 4292
D) 4779 – 4879 – 4979 – 5079 – 5179

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 205-206-208. Cevapları MEB Yayınları

16) 2750 metre yürüdükten sonra her 1000 metrede durup su molası veren bir yürüyüş ekibi, 7. su molasında kaç metre yürümüş olur?
Cevap: D

A) 7750
B) 8750
C) 9750
D) 10750


17) 200000 + 50000 + 4000 + 800 + 90 + 4 = … şeklinde çözümlenen sayı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B

A) 502789
B) 254894
C) 354894
D) 948452


1. 2860 – 500 = 2360
2. 4715 – 900 = 3815
3. 8042 – 700 = 8742
4. 6084 – 1000 = 5084
18) Yandaki işlemlerden kaç numaralı işlemde yanlışlık vardır?

Cevap: C

A) 1
B) 2
C) 3
D) 4


19) Aşağıdaki doğal sayılardan hangisi yuvarlandığı yüzlükle yanlış eşleştirilmiştir?
Cevap: B

A) 2789 → 2800
B) 3091 → 3000
C) 7089 → 7100
D) 5127 → 5100


20) Melike, 250 sayfalık hikâye kitabının 70 sayfasını okudu. Geriye okunmamış kaç sayfa kalmıştır? Zihinden işlem yaparak bulunuz.
Cevap: D

A) 150
B) 160
C) 170
D) 180


21) Altı basamaklı bir doğal sayının birler bölüğünde rakamları farklı en büyük doğal sayı vardır. Binler bölüğünde ise rakamları farklı en küçük doğal sayı vardır. Bu doğal sayı kaçtır?
Cevap: B

A) 987012
B) 102987
C) 987102
D) 120987

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.