Anasayfa Kitap Cevapları
13 Mayıs 2022, 14:01 - Sena Yazdı

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 75-76-77-78. Cevapları MEB Yayınları

2. Ünite Değerlendirme Soruları Cevapları

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 75-76-77-78. Sayfa MEB Yayınları


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 75 Cevapları MEB Yayınları

1. A. Aşağıdaki toplama işlemlerini zihinden yaparak işlemleri sonuçlarla eşleştiriniz.
Cevap:
2. Ünite Değerlendirme Soruları Cevapları


B. Aşağıdaki açık uçlu soruların cevaplarını ilgili bölüme yazınız.

2. Yüzme yarışında, üçgen şeklinde bir rota izlenecek olup gidilmesi gereken mesafeler sırası ile 845 metre, 632 metre ve 792 metredir. Yarışın mesafesi toplam kaç metredir?
Cevap: 845+632+792: 2269 m’dir.


3. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkinliği için stadyuma toplam 2256 öğretmen ve öğrenci gelmiştir. Stadyuma gelen erkek öğrencilerin sayısı 940’tır, kız öğrencilerin sayısı ise erkek öğrenci sayısından 134 eksiktir. Buna göre stadyuma gelen öğretmen sayısı kaçtır?
Cevap:
940-134: 806 kız öğrenci
806+940: 1746 sı öğrenci
2256-1746: 523 öğretmen varmış


4. Bir çiftlikte 2578 tane kuzu, 3426 tane koyun, 2345 tane keçi bulunmaktadır. En yakın yüzlüğe yuvarlama yöntemi kullanarak bu çiftlikteki toplam hayvan sayısını tahmin ediniz. Daha sonra tahmininiz ile gerçek işlem sonucunu karşılaştırınız. Bulduğunuz sonuçları küçüklük-büyüklük ilişkisiyle belirtiniz.
Cevap:
Tahmin: 2600+3400+2300: 8300
Sonuç: 2578+3426+2345: 8349 daha büyüktür.


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 76 Cevapları MEB Yayınları

5. Bir okulda 1156 öğrenci vardır. Bu öğrencilerin 253’ü müzik kulübüne, 324’ü satranç kulübüne, 481’i ise Yeşilay kulübüne gittiklerine göre kulübe gitmeyen öğrenci sayısı kaçtır?
Cevap:
253+324+481: 1058
1156-1058: 98 kişi kulübe gitmiyor


6. Batu’nun evi ile gideceği bakkalın arasındaki mesafe 564 m’dir. Batu 328 m yürüdüğüne göre geriye yürüyeceği kaç m kaldığını tahmin ediniz. Tahmini sonucunuz ile işlem sonucunuzu karşılaştırarak farkı bulunuz.
Cevap:
Tahmin: 560-330: 230
İşlem: 564-328: 236
Fark: 6

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 170-172-173. Cevapları Sevgi Yayınları

C. Aşağıda yer alan verilere uygun olarak problem kurunuz.

7. Yanda yer alan çözüme uygun olarak bir problem kurunuz, aşağıda yer alan bölüme yazınız.
Cevap:
Problem: Ahmet amca tarlasından 786 kg. elma, 567 kg. çilek, elma ve çileklerin toplamının 1353 kg. fazlası erik toplanmıştır. Buna göre kaç kg. meyve toplanmıştır?
Çözüm:
786+567: 1353 elma ve çilek
1353+1353: 2706 erik
2706+786+567: 4059


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 77 Cevapları MEB Yayınları

8. Yukarıda verilen bilgileri kullanarak toplama ve çıkarma işlemi gerektiren bir problem kurunuz.
Cevap:
Problem: Bir çiftçi hale 1. gün 4678 kg karışık meyve, 2. gün 3403 kg. domates, 3. gün 6128 kg. domates götürmektedir. Buna göre çiftçi üç günde kaç kg. meyse ve sebze taşımıştır?
Çözüm: 4678+3403+6128: 14209 kg.

D. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız ve doğru seçeneği işaretleyiniz.


9. Sağlıklı beslenen Neslihan Hanım, kahvaltıda 632 kalori, öğle yemeğinde 684 kalori, akşam yemeğinde 488 kalori almıştır. Neslihan Hanım’ın aldığı kaloriler en yakın onluğa yuvarlandığında toplam kaç olur?
Cevap: D) 1800
630+680+490: 1800


10. Peşinat olarak 535 TL verilen bir kitaplık için dört tane 100 TL taksit ödenmesi planlanmıştır. Kitaplık için ödenecek toplam tutar ne kadardır?
Cevap: D) 935
100 . 4: 400
400+535: 935


11. Mağazada satış görevlisi olan Serdar Bey, bir ay boyunca 847 parça ürün satmıştır. Aynı mağazada çalışan Zeynep Hanım’ın yaptığı satış sayısı ise Serdar Bey’in satış sayısından 277 parça daha fazladır. İki görevlinin ay boyunca yaptıkları toplam satış sayısı kaçtır?
Cevap: C) 1971
847+277: 1124 Zeynep’in satışı
1124+847: 1971

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 160-161-162-163-164. Cevapları Sevgi Yayınları

12. 4265 TL maaş alan Seda Hanım’ın 700 TL tutarında ikramiye aldığı ay eline toplam kaç TL geçmiş olur?
Cevap: B) 4965
4265+700: 4965


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 78 Cevapları MEB Yayınları

13. Okul aile birliği toplantısına 314 erkek veli, 492 kadın veli gelmiştir. Toplantıya katılan veli sayısı, seçeneklerden hangisinde en yakın yüzlüğe yuvarlanmıştır?
Cevap: C) 800
314+492: 806


14. Yanda verilen çıkarma işlemi, sayılar en yakın onluğa yuvarlanarak yapıldığında sonuç kaç olur?
Cevap: D) 150
720-570: 150


15. Küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla yapılan koşuda, Meltem 1447 metre koşmuştur. İlker, Meltem’in koştuğundan 389 metre daha az koşmuştur. Ayhan ise Meltem ve İlker’in toplam koştukları yol kadar koştuğuna göre Ayhan kaç metre yol koşmuştur?
Cevap: B) 2505 m
1447-389: 1058m İlker’in koştuğu
1058+1447: 2505 m.


16. Bir giyim firması, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere 452 adet kazak, 648 adet pantolon, 322 adet gömlek hazırlamıştır. Kazak, gömlek ve pantolon sayılarının toplamının 506 eksiği kadar da mont paketlenmiştir. Verilenlere göre kaç mont paketlenmiştir?
Cevap: A) 916
452+648+322: 1422
1422-506: 916


17. Yandaki tabloda verilen rakamları kullanarak oluşturulacak 4 basamaklı en büyük doğal sayı ile 4 basamaklı en küçük doğal sayının farkı kaçtır?
Cevap: B) 8352
En büyük sayı: 9731
En küçük sayı: 1379
9731-1379: 8352


18. Bir mobilya mağazasında 3247 adet ürün bulunmaktadır. Aşağıdaki tabloda listelenen ürünler satıldığına göre mağazada ne kadar ürün kalmıştır?
Cevap: C) 1686
346+224+577+414: 1561
3247-1561: 1686

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.