Anasayfa Kitap Cevapları
19 Şubat 2024, 15:50 - Aysel Alpay Yazdı

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 94-95-96-97-98. Cevapları Ferman Yayıncılık

3. Ünite Değerlendirme Cevapları

3. Ünite Sosyal ve Doğal Çevremiz: 4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 94-95-96-97-98. Sayfa Cevapları Ferman Yayınları


4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 94 Cevapları Ferman Yayıncılık

A. Aşağıda verilen ifadelerden doğru olanların yanına (D), yanlış olanların yanına (Y) yazınız. Yanlış olduğunu düşündüğünüz ifadelerin doğrularını, altlarında verilen boşluklara yazınız.

1. Yön bulma yöntemleri arasında pusula en güvenilir olanıdır. (D)
2. Dağlar, ovalar ve akarsular birer beşerî unsurdur. (Y)
Cevap
: Bunlar birer doğal unsurdur.
3. Afet ve acil durum çantasında bulunması gerekenlerden biri de çabuk bozulmayan gıdalardır. (D)
4. Belirli bir yerde bir gün içinde meydana gelen hava olayları o yerin hava durumudur.(D)


B. Aşağıda kutucuklar içerisinde verilen sözcüklerden uygun olanları cümlelerde boş bırakılan yerlere yazınız.
Cevap:

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 94 Cevapları Ferman Yayıncılık


C. Aşağıda verilen soruların yanıtlarını defterinize yazınız.

1. Evinizde ve okulunuzda deprem esnasında kayma, düşme yoluyla size ve çevrenizdekilere zarar verebilecek eşyaların listesini oluşturunuz. Bu eşyalarla ilgili nasıl önlemler alındı ya da alınmalı? Yazınız.
Cevap: Islak zemin, dolap, raflardaki eşyalar, kitaplık, süs eşyaları gibi şeylere dikkat etmemiz gerekir. Bunun için bu yapıları sabitlemeli ve daha dikkatli olmamız gerekiyor.

2. Ülkemizde en çok gezmek istediğiniz şehir hangisidir? Neden bu şehri seçtiniz? Bu şehirde hangi tarihî ve doğal güzellikleri görmek istiyorsunuz? Yazınız.
Cevap: En çok gezmek istediğim şehir İstanbul’dur. İstanbul’u seçme sebebim yoğun nüfusu ve tarihi yerlerini merak ediyor olmam. Bu şehirde Ayasofya Cami, Kız kulesi, Galata kulesi, Yerebatan Sarnıcı, adalar, boğaz  gibi yapıları görmeyi çok isterdim.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 20-22-23. Cevapları Ferman Yayıncılık

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 95 Cevapları Ferman Yayıncılık

Ç. Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruların doğru yanıtlarını işaretleyiniz.

1. Aşağıdakilerden hangisi doğal unsurlardan biridir?
Cevap: C
A) Hastane
B) Okul
C) Orman
D) Otopark


2. Kroki ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: B
A) Kuş bakışı görüntü yansıtılır.
B) Yapıların büyüklüğü aynı olmalıdır.
C) Sokak ve cadde isimlerine yer verilir.
D) Yönler belirtilmelidir.


3. Aşağıdakilerden hangisi heyelana karşı alınabilecek bir önlemdir?
Cevap: B
A) Evdeki dolaplar ve raflar duvarlara sabitlenmelidir.
B) Ağaç dikimi özendirilmelidir.
C) Nehir yataklarına setler yapılmalıdır.
D) Çevre kirliliğine karşı önlemler alınmalıdır.


4. Ali, dedesiyle beraber tatile gitmek için arabayla yola çıkmıştı. Her zamanki gittikleri yolda yol çalışması olduğuna ilişkin uyarı aldılar. Başka yoldan gitmeye karar vermişlerdi.
Buna göre Ali ve dedesi aşağıdaki yön bulma yöntemlerinden hangisini kullanırsa teknolojiden yararlanmış olur?
Cevap: A
A) GPS
B) Yosun
C) Kutup yıldızı
D) Güneşin konumu


5. Zeynep komşu mahalleye yeni taşınan kuzeni Tuğçe’yi ziyarete gidecektir. Fakat nasıl gideceğini bilmemektedir. Tuğçe ona yolu tarif etmek için bir çizim yapmıştır. Tuğçe’nin yaptığı çizimin adı nedir?
Cevap: C
A) Harita
B) Plan
C) Kroki
D) Resim


4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 96 Cevapları Ferman Yayıncılık

6. Öğretmeni Müge’ye “Doğal ve Beşerî Unsurlar” başlıklı bir ödev vermiştir. Müge, ödevini öğretmenine göstermiştir. Öğretmeni, Müge’nin yanlışları olduğunu söylemiştir.
I. Ağrı Dağı – Doğal Unsur
II. Pamukkale Travertenleri – Beşerî Unsur
III. Yavuz Sultan Selim Köprüsü – Beşerî Unsur
IV. Atatürk Barajı – Doğal Unsur
Müge yukarıdakilerden hangilerini yanlış eşleştirmiştir?
Cevap: C
A) I-II
B) II-III
C) II-IV
D) III-IV


7. Sosyal Bilgiler öğretmeni Derya Bey, derste Meteoroloji Genel Müdürlüğünden bahsetmektedir. Öğrencilerine Meteoroloji Genel Müdürlüğünün görevlerinin ne olduğunu sormuştur. Öğrencilerinden biri soruya hatalı cevap vermiştir.
Aşağıdaki öğrencilerden hangisi soruya hatalı cevap vermiştir?
Cevap: D
A) Hale – Kamuoyunun ihtiyaç duyduğu meteorolojik bilgileri hazırlar.
B) Cemal – Türk hava sahasında uçan uçaklara bilgi verir.
C) Berke – Doğal afetlere karşı halkı uyarır.
D) Şirin – Depremler konusunda halkı bilinçlendirici yayınlar yapar.

Sonraki Ödev:  Geleneksel Türk Kıyafetleri İle Diğer Ülkelerin Kıyafetleri Arasındaki Benzerlikler ve Farklılıklar Nelerdir?

8. İpek ve Baran teneffüste inceledikleri haritada;
– Yaşadıkları yeri
– Yaşadıkları şehre komşu olan şehirleri
– Başkente olan uzaklıklarını
– Türkiye’nin komşularını görmüşlerdir.
İpek ve Baran’ın incelediği haritanın ismi nedir?
Cevap: A
A) Siyasi Harita
B) Fiziki Harita
C) Deprem Haritası
D) Sıcaklık Haritası


4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 97 Cevapları Ferman Yayıncılık

9. Depremlerin canlılar ve doğa üzerinde pek çok etkisi vardır.
I. Diğer doğal afetleri tetikler.
II. Hayvanların yaşam alanlarına zarar verir.
III. Oluşumu engellenebilir.
IV. İnsanlar psikolojik anlamda sorunlar yaşar.
Yukarıdakilerden hangileri doğrudur?
Cevap: C
A) III-IV
B) I-II
C) I-II-IV
D) I-II-III


4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 97 Cevapları Ferman Yayıncılık

10 ve 11. soruları yukarıdaki tabloya göre cevaplayınız.
Efe, ailesiyle birlikte Karadeniz’de bir ili ziyaret etmek istemektedir. Ancak Efe ve ailesinin her hafta sadece 2 günlük müsaitlik durumu vardır. Efe ve ailesi gezilerini 2 haftaya yaymak istemişler ancak 2 günlük müsaitlik durumları değişmemiştir. Buna göre;

10. Efe ve ailesi 1. haftanın hangi 2 gününde geziye çıkarsa yağmura yakalanmamış olur?
Cevap: D
A) Perşembe, cuma
B) Pazartesi, salı
C) Çarşamba, perşembe
D) Salı, çarşamba


11. Efe 2. hafta hangi günler hava gözlemi yaptığında 2 gün boyunca havanın geziye uygun olduğunu ailesiyle paylaşabilir?
Cevap: B
A) Pazartesi, salı
B) Cuma, cumartesi
C) Salı, çarşamba
D) Çarşamba, perşembe


4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 98 Cevapları Ferman Yayıncılık

D. Aşağıda verilen balık kılçığı gösterimindeki boşlukları uygun bir biçimde doldurunuz.
Cevap:

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 98 Cevapları Ferman Yayıncılık

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap