Anasayfa Kitap Cevapları
17 Kasım 2023, 0:54 - Aysel Alpay Yazdı

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 40-42. Cevapları Morpaofset Yayınları

Taşıtlara Biniş, Taşıtlardan İniş ve Taşıtlarda Yolculuk Kuralları Cevapları

1. ÜNİTE TRAFİKTE GÜVENLİK: 4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 40-41-42. Cevapları Morpaofset Yayıncılık


4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 40 Cevapları Morpa Ofset Yayınları

Hazırlanalım

1. Otomobil, otobüs veya okul servisine binerken aracın hangi tarafındaki kapısını kullanıyorsunuz? Nedenini açıklayınız.
Cevap: Ön taraftaki kapısını kullanıyoruz. Karışıklık olmaması için ön kapıdan biner, arka kapıdan ineriz.

2. Aşağıdaki resimleri inceleyiniz. Bu resimlerde gördüğünüz yanlış davranışlar nelerdir? Bu davranışların doğruları nasıl olmalıdır?

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 40 Cevapları

Cevap: Trafik halinde kapıyı açmak, trafiğin işlediği taraftaki kapıdan inmek, ve otobüse arka kapıdan binmek gibi hatalar yapılmıştır.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 29-30. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 42 Cevapları Morpa Ofset Yayınları

Çalışma Zamanı

1. Aşağıdaki resimleri inceleyiniz. Resimlerdeki doğru ve yanlış davranışlar nelerdir? Açıklayınız.

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 42 Cevapları
Cevap:  Koltukları parçalamak ayakta ve bir yere tutunmadan durmak ve toplu taşımada bir şeyler yemek yanlış davranışlardır. Oturarak gitmek doğru bir davranıştır.


4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 42 Cevapları Morpa Ofset Yayınları

Cevap: Ayakta durulması yanlış, oturarak yolculuk yapması doğru bir davranıştır.


2. Aşağıdaki resimleri inceleyiniz. Taşıtlara biniş ve taşıtlardan iniş kurallarına uygun davranışları gösteren resimlerin altındaki kutucuğa “D” işareti, uygun olmayan davranışları gösterenlerin altındaki kutucuğa “Y” işareti koyunuz. Uygun olmayan davranışların sebep olacağı durumları söyleyiniz.

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 42 Cevapları

Cevap: Şoförün dikkati dağılır, kazalara sebebiyet verir.


Öğrendiklerimizi Değerlendirelim

1. Taşıtlara tam durmadan binip inmenin sebep olacağı tehlikeler nelerdir?
Cevap: Düşüler yaşanır.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 67-69. Cevapları Morpaofset Yayınları

2. Yolculuk sırasında sürücüyü meşgul etmenin yaratacağı tehlikeler nelerdir?
Cevap: Sürücünün dikkati dağılır ve kazalara sebebiyet verir.

3. Toplu taşıma araçlarında seyahat ederken rahatsız olduğunuz davranışlar nelerdir?
Cevap: İnsanların bir şeyler yemesi, yüksek sesle konuşmaları gibi durumlar beni rahatsız eder.

4. Toplu taşıma araçlarına verilen zararları önlemek için neler yapılabilir?
Cevap: Ayakta durmak, yemek yemek ve fazla yolcu almak yasaklanabilir.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap