Anasayfa Kitap Cevapları
31 Ekim 2022, 19:56 - Zahit Yazdı

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 31-32-33-34-35-36-37. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Yapalım Öğrenelim Soruları ve Cevapları

1.Ünite Trafikte Güvenlik 4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 31-32-33-34-35-36-37. Sayfa Cevapları MEB Yayınları


4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 31. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

YAPALIM ÖĞRENELİM

A- Aşağıdaki kavramlar ile görselleri eşleştiriniz. 
Cevap:

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 31. Sayfa Cevapları


4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 32. Sayfa Cevapları

B- Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız. 
Cevap:

  1. D
  2. Y
  3. D
  4. D
  5. Y
  6. D
  7. D
  8. Y
  9. D
  10. D
  11. D
  12. D
  13. D
  14. Y
  15. D
  16. Y
  17. D
  18. Y

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 33. Sayfa Cevapları

C- Aşağıdaki cümlelerde noktalı yerlere tabloda verilen sözcük ya da sözcük gruplarından uygun olanı yazınız.
Cevap:

Üçgen, suç, sağ, trafik kurallarına, zarar, park, takarak, ulaşım, güvenli, geçiş üstünlüğü, oyun, yarar, yaya, üstünlüğü, emin, kolaylaştırmak, banketten, orta

1. Can ve mal güvenliğinin sağlanması için ..trafik kurallarına.. uyulmalıdır.
2. Trafik işaretlerine ve işaret levhalarına zarar vermek …suç… ve yasaktır.
3. Kara yollarında yürüyen veya duran insanlara ..yaya.. denir.
4. Yaya kaldırımında, alt ve üst geçitlerde, okul ve yaya geçitlerinde gidiş yönüne göre ..sağ.. taraftan yürünmelidir.
5. Kara yollarının karşıya geçmek için güvenli olduğundan ..emin.. olmadıkça taşıt yoluna inilmemelidir.
6. Tehlike uyarı işaretleri genel olarak ..Üçgen.. şeklindedir.
7. Banketlerde yürüyen yayalar gidiş yönlerine göre sol taraftaki ..banketten.. yürümelidir.
8. Trafik işaret ve levhalarına ..zarar.. verenleri yetkililere bildirmek vatandaşlık görevidir.
9. Günlük yaşantımızda ..güvenli.. yollar tercih edilmelidir.
10. Ulaşım araçlarını tercih ederken ..ulaşım.. ücreti de etkilidir.
11. Bisiklet, kaykay, kızak ve paten gibi motorsuz taşıtlar taşıt trafiğine kapalı ..park.. alanlarında kullanılmalıdır.
12. Bisiklet, kaykay, kızak ve paten gibi motorsuz taşıtları, kullanmadan önce kask, dizlik ve dirseklik ..takarak.. güvenlik önlemleri alınmalıdır.
13. Ambulans, itfaiye ve polis araçlarının ..geçiş üstünlüğü.. vardır.
14. Geçiş ..üstünlüğü.. ancak görev halinde kullanılır.
15. Diğer sürücüler, geçişi üstünlüğü olan araçların geçişini .. kolaylaştırmak.. zorundadır.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 42-43-44. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 34. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Ç- Aşağıdaki sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.
Cevap:

  1. b
  2. c
  3. c
  4. b
  5. c
  6. a
  7. b
  8. c
  9. a
  10. a

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 35. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Cevap:

  1. b
  2. c
  3. c
  4. b
  5. c
  6. a
  7. b
  8. c
  9. a
  10. a

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 36. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

D- Aşağıdaki soruların cevaplarını altlarına yazınız.

1. Günlük yaşantınızda uyduğunuz trafik kuralları nelerdir? Açıklayınız.
Cevap: Işıklı trafik cihazlarına, trafik levhalarına uyarak hareket ediyorum, yayaların kullanması gereken yolları tercih ediyorum.

2. Yaya kaldırımı olan ve olmayan kara yollarında doğru yaya davranışı nasıl olmalıdır?
Cevap: Yaya kaldırımı varsa gidiş yönüne göre sağdan, yaya kaldırımı yoksa gidiş yönüne göre sol taraftan yürünmelidir.

3. Güvenli geçiş yerleri olmayan kara yollarında karşıya geçmek için nelere dikkat edilmelidir?
Cevap: Yaya yolundan karşıya geçmeden önce sol tarafa ardından sağ tarafa bakarak geçilir. Yolun ortasında tekrar sola bakılarak araçlar kontrol edilir.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 23-24 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4. Trafik işaret levhaları verdiği mesaja göre nasıl sınıflandırılır?
Cevap: Bilgilendirir, uyarır, yasaklar.

5. Kara yollarının güvenli olması için gereken özellikler nelerdir?
Cevap: Kara yollarının güvenli olması için yaya yolu, ışıklı trafik işaret cihazları, uyarı levhaları, üst ve alt geçidin olması gerekir.

6. Bisiklet, kaykay ve paten sürücülerinin alması gereken güvenlik önlemleri nelerdir?
Cevap: Kask, eldiven, dizlik, dirseklik takılarak bisiklet yolunda veya trafiğe kapalı olan alanlarda kullanmak gerekir.

7. Ulaşım araçları nasıl sınıflandırılır? Örnek vererek açıklayınız.
Cevap:
Kara yolu: Otobüs, minibüs, kamyon
Hava yolu: Uçak, helikopter
Deniz: Gemi, vapur
Demir yolu: Tren

8. Geçiş üstünlüğünü açıklayarak hangi araçların geçiş üstünlüğü olduğunu belirtiniz.
Cevap: Can ve mal kaybını önlemek amacıyla trafik kurallarından muaf olmuş ambulans, itfaiye ve polis araçlarına geçiş üstünlüğü sağlanmaktadır.


4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 37. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

E. Kara yollarını güvenli yapan unsurlardan bir tanesini seçerek resmini yapınız.
Cevap: Bir trafik unsuru seçerek çizimini yapınız.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.