Anasayfa Kitap Cevapları
6 Ekim 2022, 21:43 - Demir Yazdı

5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 9-10-11-12. Cevapları Lisans Yayıncılık

Allah İnancı Cevapları

1. ÜNİTE ALLAH İNANCI: 5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 9-10-11-12. Cevapları Lisans Yayıncılık

Allah Vardır ve Birdir Cevapları


5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 9 Cevapları Lisans Yayıncılık

ÜNİTEMİZE HAZIRLANALIM

1. Evrendeki mükemmel düzenle ilgili üç tane örnek bulup defterimize yazalım.
Cevap:

⇒ Geve ve gündüzün oluşması
⇒ Mevsimlerin oluşumu
⇒ Gezegenlerin birbirine çarpmadan hareket etmesi.

2. Allah’ın (c.c.) Rahman ve Rahîm isimlerinin anlamlarını araştırarak defterimize yazalım.
Cevap:

Rahman ⇒ Her canlıya gösterdiği merhametli olması.
Rahim ⇒ Yarattıklarına bağışlayıcı olması anlamına gelmektedir.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 75-76-77. Cevapları Lisans Yayıncılık

3. Dua ne demektir? Hangi durumlarda dua ederiz? Araştıralım.
Cevap: Allah’tan yardım isteme anlamına gelmektedir. Yaptığımız hatayı affetmesi için, istediğimiz şeylerin olması için dua ederiz.

4. Esmâ-i Hüsnâ ne demektir? Araştıralım.
Cevap: Esma-i Hüsna Allah’ın 99 ismine denmektedir.

5. Hz. İbrahim (a.s.), tevhid inancına nasıl ulaşmıştır? Araştırarak defterimize yazalım.
Cevap: Hz. İbrahim putların Tanrı olduğunu reddetmiştir. Ay, güneş, yıldızlar, insanları ve diğer canlıları yaratacak tek kudretin putlar olduğunu söylemelerine inanmamıştır. Allah’ın varlığını sorgulamaya başlamıştır. Mantık yolu ile sorgulamaya devam etmiş ve Allah’ın varlığına inanmıştır.


Allah Vardır ve Birdir Cevapları

5. Sınıf Din Kültürü Sayfa 10 Cevapları Lisans Yayıncılık

Düşünelim

Sizce, evrende var olan mükemmel düzen nasıl kurulmuştur?
Cevap: Evrende kurulmuş olan bu düzen Allah tarafından kurulmuştur.


5. Sınıf Din Kültürü Sayfa 11 Cevapları Lisans Yayıncılık

Etkinlik – Listeleyelim

Evrende gördüğümüz mükemmel düzenle ilgili örnekleri aşağıdaki gibi listeleyelim.
Cevap:

  1. Güneş’in her zaman doğudan doğması.
  2. Geve ve gündüzün oluşması
  3. Mevsimlerin oluşumu
  4. Gezegenlerin birbirine çarpmadan hareket etmesi.
Sonraki Ödev:  5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 11 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf Din Kültürü Sayfa 12 Cevapları Lisans Yayıncılık

Etkinlik – Şiir Dinleyelim

Âşık Veysel’in aşağıdaki dizelerle başlayan şiirini öğretmenimizle birlikte internetten dinleyip, neler hissettiğimizi arkadaşlarımızla paylaşalım
Cevap: Şiiri dinlediğim zaman bütün insanların tek birinden geldiği ve gönderilen dört kitabında Allah’ın gönderdiği ve hak olduğu ırk ayrımı yapılmaması ve hepimizin bir olmasını anlatmaktadır. Allah’ın varlığını daha çok hissedip ona kulluk etmeyi daha çok istedim.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.