Anasayfa
Ara Bul
13 Ekim 2021, 20:07

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 29-32. Cevapları SDR Dikey Yayınları

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 28-29-30-31-32. Sayfa SDR Dikey Yayınları Güneş, Dünya ve Ay 

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 29 Cevapları SDR Dikey Yayınları

Sonuçları Değerlendirelim

Soru: 1. Yapılan bu etkinlikte Güneş’i temsil eden arkadaşımız, hangi küreyi taşımaktaydı ve hangi şekilde hareket yaptı?

Cevap: Yaptığımız etkinlikte Güneş’i temsil eden kişi sarı küreyi taşıyarak kendi ekseni etrafında döndü.


Soru: 2. Yapılan bu etkinlikte Dünya’yı temsil eden arkadaşımız, hangi küreyi taşımaktaydı ve hangi şekilde hareket yaptı?

Cevap: Dünya’yı temsil eden kişi mavi küreyi taşıyarak hem kendi ekseni etrafında hem de Güneş’in ekseni etrafında döndü.


Soru: 3. Yapılan bu etkinlikte Ay’ı temsil eden arkadaşımız hangi küreyi taşımaktaydı ve hangi şekilde hareket yaptı?

Cevap: Ay’ı temsil eden kişi siyah küreyi taşıyarak hem kendi ekseninde hem  Dünya’nın etrafında, hem de Güneş’in etrafında döndü.


5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 32 Cevapları SDR Dikey Yayınları

Kendimizi Değerlendirelim

Soru: 1. Dünya, kendi ekseni etrafında ters yönde dönseydi, günlük yaşantımızda ne gibi değişiklikler meydana gelirdi?

Cevap:  Çöl olan yerler yeşillik, yeşillik olan yerler ise çöle dönüşürdü. Güneş doğudan batıya değil batıdan doğuya doğru hareket ederdi. Sıcaklıklar değişirdi.


Soru: 2. Dünya, Güneş etrafında ters yönde dolansaydı, günlük yaşantımızda ne gibi değişiklikler meydana gelirdi?

Cevap: Güneş doğudan değil batıdan doğardı. Deniz ve okyanusta olan akıntıların yönü değişir, rüzgarların yönü değişirdi.


Soru: 3. Ay, kendi ekseni etrafında ters yönde dönseydi, günlük yaşantımızda ne gibi değişiklikler meydana gelirdi?

Cevap: Gölgelerin boyu ve alanı değişirdi.


Soru: 4. Ay, Dünya etrafında ters yönde dolansaydı, günlük yaşantımızda ne gibi değişiklikler meydana gelirdi?

Cevap: Ay’ın doğup ve battığı konum değişirdi. Yakamoz saatleri değişiklik gösterirdi.


Soru: 5. Güneş’in, Dünya’nın ve Ay’ın dönme ve dolanma yönlerini çizerek gösteriniz.

Cevap:

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 32 Cevapları SDR Dikey Yayınları


Soru: 6. Aşağıda verilen Dünya ve Ay görsellerinin meydana gelme zamanlarını doğru bir şekilde sıralayınız.

Cevap:

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 32 Cevapları SDR Dikey Yayınları

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.