Anasayfa Kitap Cevapları
26 Aralık 2022, 17:05 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 232-233. Cevapları ÖZGÜN Yayınları

Dikdörtgenin Alanını Hesaplamayı Gerektiren Problemler Cevapları

6. ÜNİTE Alan Ölçme: 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 230-231-232-233. Cevapları ÖZGÜN Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 232 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

Öğrendiklerinizi Uygulayınız

1. Bir futbol sahasının boyu 105 m, eni ise 72 m’dir. Bu sahanın alanı kaç metrekaredir?
Cevap: 105 . 72 = 7560 m²


2. Altın ailesi, ev inşa ettirmek için bir arsa satın aldı. Boyu 85 m, eni 68 m olan dikdörtgen şeklindeki arsanın 220 m² sine ev inşa ettirdi. Arsanın kalan kısmını da bahçe olarak düzenletti. Altın ailesinin bahçe olarak düzenlettiği alan kaç metrekaredir?
Cevap:

85 . 68 = 5780 m² arsanın alanı
5780 – 220 = 5560 m² bahçe olarak düzeltilen alan


3. Dikdörtgen şeklindeki bir otoparkın uzun kenarı, kısa kenarının 3 katı uzunluğundadır. Bu otoparkın çevresinin uzunluğu 160 m olduğuna göre alanı kaç metrekaredir?
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 232 Cevapları ÖZGÜN Yayınları


4. Kare şeklindeki bir havuzun üst yüzünün çevresinin uzunluğu 32 m’dir. Bu havuzun üst yüzünün alanı kaç metrekaredir?
Cevap:

32 ÷ 4 = 8 m her kenarı
8 . 8 = 64 m² alanı

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 160-163. Cevapları ÖZGÜN Yayınları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 233 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

5. Biri dikdörtgen, diğeri kare şeklindeki defterin alanları birbirine eşittir. Dikdörtgen şeklindeki defterin uzun kenarı 36 cm ve kare şeklindeki defterin bir kenarı 18 cm’dir. Bu defterlerden dikdörtgen şeklinde olanın kısa kenarı kaç santimetredir?
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 233 Cevapları ÖZGÜN Yayınları


6. Doruk, boyu 50 cm, eni 35 cm olan dikdörtgen şeklinde bir karton aldı. Bu kartondan boyu 15 cm, eni 8 cm olan dikdörtgen şeklinde 8 parça kesti. Kartondan geriye kalan parçanın alanı kaç santimetrekaredir?
Cevap:

50 . 35 = 1750 cm² kartonun alanı
12 . 8 = 120 cm² kesitiği 1 parça
120 . 8 = 960 cm² toplam kestiği parçalar
1750 – 960 = 790 cm² kalan parça


7. Kare şeklindeki bir tahta parçasının üst yüzünün bir kenarı 34 cm’dir. Bu tahta parçasının yanına uzun kenarı 34 cm, kısa kenarı 12 cm olan dikdörtgen biçiminde bir tahta parçası konulmuştur. İki tahtanın üst yüzlerinin alanları toplamı kaç santimetrekaredir?
Cevap:

Kare şeklindeki tahta parçası alanı = 34 . 34 = 1156 cm²
Eklenen parçanın alanı = 34 . 12 = 408 cm²
Toplam alan = 1156 + 408 = 1564 cm²

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 128-129. Cevapları MEB Yayınları

8. Dikdörtgen şeklindeki bir kilimin eni 60 cm, boyu 120 cm’dir. Bu kilimin 3/5’lük bölümü, üzerine konulan sehpanın altında kalmaktadır. Kilimin, sehpanın altında kalmayan bölümünün alanı kaç santimetrekaredir?
Cevap:

60 . 120 = 7200 cm²
7200 . 3/5 = 4320 cm²
7200 – 4320 = 2880 cm² sehpanın altında kalmayan alan

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.