Anasayfa Kitap Cevapları
28 Eylül 2022, 14:28 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 67-68. Cevapları ÖZGÜN Yayınları

Dört İşlem İçeren Problemler Cevapları

1. ÜNİTE Doğal Sayılarla İşlemler: 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 64-65-66-67-68. Cevapları ÖZGÜN Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 67 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

Öğrendiklerinizi Uygulayınız

Dört İşlem İçeren Problemler Cevapları

1. Okul basketbol takımının oyuncularından Ayça’nın, maçların birinde 2 sayılık atışlarından 9’u; 3 sayılık atışlarından ise 5’i basket oldu. Ayça, bu maçta takımına kaç sayı kazandırmıştır?
Cevap: (2 x 9) + (3 x 5)= 18 + 15 = 33

2. Bursa’da üretilen 1464 otomobil, tırlarla çeşitli illere götürülecektir. Bir tır 6 otomobil taşıyabildiğine göre bu iş için kaç tır kullanılacaktır?
Cevap: 1464 ÷ 6 = 244 tır kullanılacak.

3. Ergün, okul kütüphanesinden ödünç aldığı 248 sayfalık bir romanı 7 günde iade edecektir. İlk dört günün her birinde romanın 32 sayfasını okuyan Ergün, kitabı zamanında iade edebilmek için geriye kalan günlerde eşit sayıda sayfa okumayı planladı. Geriye kalan günlerde Ergün, romanın kaçar sayfasını okumalıdır?
Cevap:

32 x 4 = 128 ilk dört günde okuduğu sayfa sayısı.
248 – 128 = 120 kalan sayfa sayısı
120 ÷ 3 = 40 sayfa okumalıdır.

4. Vildan’ın yaşı, 5 yıl önceki yaşı 45 olan babasının yaşından 37 yaş eksiktir. Vildan’ın şimdiki yaşı kaçtır?
Cevap:
45 + 5 = 50 Vildan’ın babasının şimdiki yaşı.
50 – 37 = 13 yaşındadır.

5. Ailesiyle kırtasiyeye giden iki kardeşten Gamze, tanesi 2 TL olan kalemlerden 6 tane ve fiyatı 24 TL olan pastel boya aldı. Ağabeyi Hayati ise fiyatı 18 TL olan bir öykü kitabı aldı. İki kardeş, kırtasiyeden toplam kaç Türk liralık alışveriş yaptı?
Cevap:

2 x 6 = 12 TL kalemler
18 + 24 + 12 = 54 TL’lik alışveriş yapmışlar.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 68 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

6. Bir çiftlikten bir haftada elde edilen yumurtalar, her biri 30 yumurta alan kolilere konulduğunda 48 koli doldu ve 14 yumurta arttı. Bu çiftlikte, bir haftada kaç tane yumurta elde edilmiştir?
Cevap: (30 x 48) +14 = 1440 + 14 = 1454

7. Bir bahçedeki kiraz ağaçlarından 2250 kg kiraz toplandı. Toplanan kirazlar, on beşer kilogramlık kasalara konuldu. Bir kasa kiraz 60 TL’ye satıldığına göre tüm kirazların satışından kaç Türk lirası elde edilmiştir?
Cevap:

2250 ÷ 15 = 150 kasa
150 x 60 = 9000 TL elde edilmiştir.

8. Özden ailesi 3 420 TL’ye fırın aldı, peşinat olarak 920 TL ödedi. Geriye kalan borcunu her ay eşit miktarda ve 5 ayda ödemek üzere satıcı ile anlaştı. Özden ailesi 5 ayın her birinde kaç Türk lirası ödeyecektir?
Cevap:

3 420 – 920 = 2500
2500 ÷ 5 = 500 TL ödeyecekler.

9. Can, Seda ve Emre isimli üç kardeşin birikimlerinin toplamı 190 TL’dir. Seda’nın parası, Can’ın parasının 2 katı kadardır. Emre’nin parası ise Seda’nın parasından 10 TL eksiktir. Seda’nın parası kaç Türk lirasıdır?
Cevap:

Can: x
Seda: 2x
Emre: 2x – 10
x + 2x + 2x -10 = 190
5x -10 = 190
5x = 200
x = 40
Seda: 2x→ 2 x 40 = 80 TL dir.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 296-297-298. Cevapları MEB Yayınları

10. Aşağıda verilen tablodaki verilerden yararlanarak en çok üç işlem ile çözülebilecek bir problem kurunuz. Kurduğunuz problemi çözünüz.
Cevap:

Problem: Bir mağazada 2 hafta boyunca satılan ürün yandaki tabloda verilmiştir. 2 Hafta boyunca satılan ürünlerin ne kadar olduğunu, kalan ürünün kaç olduğunu hesaplayınız.
Çözüm:

Satılan ürünler:
Kazak → 16 x 45 = 720 TL
Etek → 24 x 89 = 2136 TL
Gömlek → 33 x 69 = 2277 TL
Pantolon → 22 x 126 = 2772 TL
720 + 2136 + 2277 + 2772 = 7905 TL kazanmıştır.

Kalan ürünler:
Kazak → 48 – 16 = 32
Etek → 60 – 24 = 36
Gömlek → 76 – 33 = 43
Pantolon → 64 – 22 = 42
32 + 36 + 43 + 42 = 153 ürün kalmıştır.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.