Anasayfa Kitap Cevapları
19 Ekim 2023, 15:17 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 89-92-93. Cevapları MEB Yayınları

Birim Kesirleri Sayı Doğrusunda Gösterme ve Sıralama Cevapları

2. ÜNİTE KESİRLER: 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 89-90-91-92-93. Cevapları MEB Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 89 Cevapları MEB Yayınları

Her bir marka aracın kalan enerjisi, o aracın tüm enerjisinin kaçta kaçıdır?
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 89 Cevapları MEB Yayınlar

Yakıt göstergelerindeki kalan enerji durumlarına göre daha uzun süreli hangi marka araçla yolculuk yapılabilir? Açıklayınız. 
Cevap:

Büyüklüğe göre sıralarsak
1/4 > 1/7 > 1/10
Bundan dolayı B marka aracı uzun süreli yolculuk yapar.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 269-270. Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 92 Cevapları MEB Yayınları

Etkinlik

1) Aşağıdaki birim kesirler ile eş parçalara ayrılmış sayı doğrularındaki gösterimlerini eşleştiriniz. 
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 92 Cevapları MEB Yayınlar

2) Aşağıdaki noktalı yerlere “>”, “<” ya da “=” işaretlerinden uygun olanını yazınız. 
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 92 Cevapları MEB Yayınlar


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 93 Cevapları MEB Yayınları

Pekiştirelim

1) Aşağıdaki birim kesirleri yanlarında verilen sayı doğrularında gösteriniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 93 Cevapları MEB Yayınlar


2) Aşağıdaki karşılaştırmalardan doğru olanların başına ”D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız. Yanlış olanların doğrularını söyleyiniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 93 Cevapları MEB Yayınlar


3) Aşağıdaki sayı doğruları eş parçalara ayrılmıştır. Sayı doğrularındaki oklarla gösterilen noktalara karşılık gelen kesri yazınız.
Cevap:

A)  1/13
B) 1/15
C) 1/19


4) Aşağıda  eş parçalara bölünmüş aynı büyüklükteki bütünlerle modellenen birim kesirleri küçükten büyüğe doğru sıralayınız
Cevap:   1/9>1/8>1/6>1/3

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 217-218-219. Cevapları MEB Yayınları

5) Aynı büyüklükteki pastaları Sefa iki eş parçaya, Hasan üç eş parçaya ve Berat dört eş parçaya bölerek birer dilim yemişlerdir. Buna göre Sefa, Hasan ve Berat’ın yedikleri dilimin, pastanın kaçta kaçı olduğunu bulunuz. Bulduğunuz kesirleri küçükten büyüğe doğru sıralayınız.
Cevap:

Sefa:1/2
Hasan:1/3
Berat:1/4


6) 1/15, 1/2 ve 1/9 birim kesirlerini büyükten küçüğe doğru sıralayınız.
Cevap:  1/2>1/9>1/15

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap