Anasayfa Kitap Cevapları
13 Aralık 2023, 2:53 - Sena Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 167-168. Cevapları MEB Yayınları

Yüzdelik İfade, Kesir ve Ondalık Gösterimleri Birbirlerine Dönüştürme Cevapları

3. Ünite 2. Bölüm Yüzdeler: 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 166-167-168. Cevapları MEB Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 167 Cevapları MEB Yayınları

ETKİNLİK

1) Aşağıda yüzde sembolü ile verilen ifadelerin ondalık gösterimlerini noktalı yerlere yazınız. 
Cevap:

a) %23 = 23/100 = 0,23

b) %8 = 8/100 = 0,08

c) %45 = 45/100 = 0,45

ç) %72 = 72/100 = 0,72


2) Aşağıdaki eşitliklerde □ sembolü yerine yazılacak sayıları bulunuz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 167 Cevapları MEB Yayınları2


3) Aşağıda verilen ondalık gösterimleri, yüzde sembolü kullanarak noktalı yerlere yazınız. 
Cevap:

a) 0,36 = 36/100 = %36
b) 0,3 = 3/10 = 30/100 = %30
c) 0,08 = 8/100 = %8
ç) 0,87 = 87/100 = %87


4) Aşağıda yüzde sembolleri ile gösterimi verilen ifadeleri kesir biçiminde yazınız. Bu kesirleri eş parçalara ayrılmış bütünler üzerinde modelleyiniz. 
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 167 Cevapları MEB Yayınları4


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 168 Cevapları MEB Yayınları

PEKİŞTİRELİM

1) Fatih, yandaki eş karelerden oluşan kağıdın %64’ünü boyamak istemektedir. Buna göre Fatih’in kaç eş kareyi daha boyaması gerektiğini bulunuz. 
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 168 Cevapları MEB Yayınları1


2) Fatma hikaye kitabının 1. gün 0,2’sini, 2. gün ise 0,4’ünü okumuştur. Fatma’nın kitabı bitirmesi için okuyacağı sayfa sayısının, kitabın tamamının kaçta kaçı olduğunu yüzde sembolü ile gösteriniz. 
Cevap:

1. gün →0,2 = 2/10
2. gün → 0,4 = 4/10
Toplam → 4/10 + 2/10 = 6/10

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 13-14-16-18-20. Cevapları MEB Yayınları

10/10 – 6/10 = 4/10 okuması gereken kısım
4/10 → 40/100 = %40


3) Yandaki eş karelere bölünmüş, aynı büyüklükteki şeffaf iki kart verilmiştir. Kartların bazı kısımları mavi ve sarıya boyanmıştır. Kartların yönü değiştirilmeden kartlar üst üste konuluyor. Mavi ve sarı renkli bölümler üst üste geldiğinde yeşil olarak görünmektedir. Buna göre kartın kaçta kaçının yeşil göründüğünü kesir, ondalık gösterim ve yüzde sembolü ile ifade ediniz. 
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 168 Cevapları MEB Yayınları3


4) 200 gr’lık bir ekmek yapmak için 150 gr un, 10 gr tuz ve 40 gr maya kullanılmaktadır. Buna göre maya miktarının tüm ekmeğin kaçta kaçı olduğunu kesir, ondalık gösterim ve yüzde sembolü ile ifade ediniz. 
Cevap:

Ekmeğin tamamı → 200 gr
maya → 40 gr
40/200 = 20/100 = %20 olur.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 235-236-237-238. Cevapları MEB Yayınları

5) Eylül’ün matematik sınavında işaretlediği optik kağıdı yanda verilmiştir. Eylül, 20 soruluk sınavda çözebildiği soruları işaretlemiş, çözemediklerini ise boş bırakmıştır. Eylül’ün boş bıraktığı soru sayısının, tüm soruların kaçta kaçı olduğunu yüzde sembolü ile gösteriniz. Gösterilen bu ifadeyi kesir ve ondalık gösterim ile ifade ediniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 168 Cevapları MEB Yayınları5

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.