Anasayfa Kitap Cevapları
10 Mayıs 2022, 16:41 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 136-137. Cevapları Ata Yayıncılık

5.Ünite Sonu Değerlendirme Cevapları

5.Ünite Ekonomi ve İnsan Yaşamı: 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 136-137. Cevapları Ata Yayınları


5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 136 Cevapları Ata Yayınları

A. Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. Karadeniz kıyıları ve kıyılara yakın iç kesimlerin orman varlığı bakımından zengin olması;
I. kereste sanayisi,
II. mobilya sanayisi,
III. kümes hayvancılığı
ekonomik faaliyetlerinden hangilerine ortam hazırlamıştır?

Cevap: B) I ve II şıkkıdır.

2. Erzurum – Kars platosunda yaz yağışları görülmesi burada gür otlakların yetişmesini sağlamıştır.
Buna göre, Erzurum – Kars platosunda hangi ekonomik faaliyetin ve buna bağlı olarak hangi meslek dalının gelişme göstermesi beklenir?

Cevap: C) Hayvancılık – Veterinerlik  şıkkıdır

3. Ekonomik faaliyetlerin canlı ve nüfus yoğunluğunun fazla olduğu şehirlerde sosyal ve kültürel faaliyetler de gelişir.
Buna göre, aşağıdaki şehirlerin hangisinde sosyal ve kültürel faaliyetlerin daha gelişmiş olması beklenir?
Cevap: C) İstanbul şıkkıdır.


5.Ünite Sonu Değerlendirme Cevapları

4. Görseldeki ürünü marketten satın alan bir kişinin;
I. son kullanma tarihine bakması,
II. ambalajının açık olup olmadığını kontrol etmesi,
III. ödemesini yaptıktan sonra fişini alması
faaliyetlerinden hangileri bilinçli bir tüketici olduğunu gösterir?

Cevap: D) I, II ve III şıkkıdır.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 72-74-75. Cevapları Ata Yayıncılık

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 137 Cevapları Ata Yayınları

5. Girişimci Arif Bey yeni bir yatırımda bulunurken;
• Üreteceği malın insanların isteklerine ve ihtiyaçlarına hitap edip etmediğini,
• Üretim yaparken lazım olan ham madde, enerji ve insan gücünün olup olmadığını,
• Üretim yapacağı tesisi ve iş birliği yapacağı kişi ve kurumları belirler.
Buna göre Arif Bey’in yeni bir yatırımda bulunurken;
I. üretim yapacağı mal,
II. üretimde bulunacağı yer,
III. ticari irtibat kuracağı bireyler
faktörlerinden hangilerine dikkat ettiği söylenebilir?

Cevap: D) I, II ve III şıkkıdır.

6. Yaklaşan yaz mevsimiyle birlikte ailece alışverişe çıktık. Babam, ablam ve abim kısa kollu tişört aldı, ben ise ince bir penye aldım.
Buna göre, ailenin alışveriş yapması ekonomik faaliyetlerin hangi aşamasıyla ilgilidir?
Cevap: C) Tüketim şıkkıdır.


B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri verilen ifadelerden uygun olanı ile tamamlayınız.
Cevap:

1. Doğal ve tarihî güzellikler bakımından zengin, güneşli gün sayısı fazla olan Antalya kıyı turizmi için uygundur.
2. Ülkemizde sanayi sektörünün en geliştiği şehir, İstanbul’dur.
3. Zonguldak’ta yer altı kaynaklarının fazlalığı maden sanayisinin gelişmesini sağlamıştır.
4. Tüketim, ekonomik faaliyetlerin son aşamasıdır.
5. Dilekçe hakkı, tüketicilerin yaşadığı sorunların çözümünde başvurabileceği yöntemlerden biridir.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 36-37-38-39-40-41-42-43-44. Cevapları MEB Yayınları

C. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Yaşadığınız çevrede hangi meslek gruplarına ihtiyaç duyuluyor? Neden?
Cevap: Yaşadığım çevrede sanayi alanında, tarım alanında meslek gruplarına ihtiyaç vardır. Bu alanda gelişmiş bir bölge olmasından kaynaklıdır.

2. Tüketici haklarının yasalarla güvence altına alınması neden önemlidir? Açıklayınız
Cevap: Tüketicilerin mağdur duruma düşmesini önlemek için önemlidir.

3. Girişimci insanların özellikleri nelerdir? Açıklayınız
Cevap:   Girişimci insanlar korkmadan atılgan, çalışkan, araştırmacı mantıklı düşünen kişiler olmaktadırlar.

4. Hizmet sektörünün geliştiği bir bölgede yaygın olan meslek grupları hangileridir?
Cevap: Doktor, emlakçı, öğretmen, avukat, mühendislik gibi meslekler görülmektedir.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.