Anasayfa Kitap Cevapları
24 Mart 2024, 21:14 - Aysel Alpay Yazdı

6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 77-78. Cevapları Dörtel Yayıncılık

3. Ünitemizi Değerlendirelim Cevapları

3. ÜNİTE Zararlı Alışkanlıklar 6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 77-78. Cevapları Dörtel Yayınları


6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 77 Cevapları Dörtel Yayıncılık

A. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Alkollü içkilerin ve uyuşturucunun insan sağlığına zararları nelerdir? Anlatınız.
Cevap: Kişinin sağlığına ciddi anlamda zarar verir. Zihnin uyuşmasına, kalp rahatsızlıklarına sebep olur.

2. Kötü alışkanlıkların toplumsal açıdan zararları nelerdir? Bilgi veriniz.
Cevap: Çevremizdeki insanları kaybetmemize sebep olur. Yaptığımız hareketler insanlara zarar verir ve bizlerden uzaklaşırlar.

3. Kötü alışkanlıklardan korunmak için neler yapılmalıdır? Açıklayınız.
Cevap: Sosyal çevremizde kötü alışkanlıkları olan kişilerden uzak durmalı, özenti, merak gibi şeylerden sakınmalıyız.

4. Kul hakkı ne demektir? Kul hakkı ile zararlı alışkanlıklar arasında nasıl bir ilişki vardır? Belirtiniz.
Cevap: Kişinin bir başkasının hakkına girmesi, ve haksızlık yapması durumudur. Kul hakkına kişinin dedikodu yapması, hırsılık yapması gibi örnekler verebiliriz. Ve bunlar aynı zamanda kötü alışkanlıklardır.

Sonraki Ödev:  Cuma Gününün Müslümanlar İçin Önemi Hakkında Bilgi Veriniz.

5. Kötü alışkanlıklar nasıl başlamaktadır? Maddeler hâlinde yazınız.
Cevap:

  • Merak etme
  • Özenme
  • Kötü sosyal çevre
  • Ben bağımlı olmam düşüncesi

B. Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.

1. I. İnsanın akıl sağlığına zarar verir.
II. İnsanın sorunlarını çözmesine katkı sağlar.
III. İnsanın toplumsal ilişkilerine zarar verir.
IV. Maddi imkânların boş yere harcanmasına neden olur.
Alkollü içkilerle ilgili yukarıdakilerden kaç tanesi doğrudur?
Cevap: B
A) 4
B) 3
C) 2
D) 4


2. Sigara ve tütün ürünleriyle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: B
A) Sigarada bağımlılık yapan nikotin bulunur.
B) Sigara dinen helale yakın mekruhtur.
C) Sigaranın dumanı, sadece içene değil, çevredeki insanlara da zarar verir.
D) Sigarada pek çok zehirli madde bulunur.


3. Aşağıdakilerden hangisi kötü alışkanlıklara başlama nedenleri arasında sayılamaz?
Cevap: C
A) Taklitçilik
B) Özenti
C) Kitap okuma
D) Arkadaş çevresi


4. I. Araplara peygamber olarak gönderilmiştir.
II. Hz. Zekeriya’nın (a.s.) oğludur.
III. Hz. İsa’nın (a.s.) kardeşidir.
IV. Kudüs’te doğmuş ve büyümüştür.
Hz. Yahya (a.s.) ile ilgili yukarıda verilen bilgilerden kaç tanesi doğrudur?
Cevap: C
A) 1
B) 2
C) 3
D) 4

Sonraki Ödev:  İnsanlar Sigara, İçki ve Kumar Gibi Kötü Alışkanlıkların Zararlarını Bildikleri Hâlde Niçin Bu Tür Alışkanlıklara Yönelmektedirler?

6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 78 Cevapları Dörtel Yayıncılık

C. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan bölümleri, verilen ifadelerden uygun olanlarla tamamlayınız.
Cevap:

6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 78 Cevapları Dörtel Yayıncılık


Ç. Aşağıda Tebbet suresi karışık olarak verilmiştir. Bu ifadelerin başına rakam vererek surenin okunuşunu doğru bir şekilde sıralayınız.
Cevap:

1. (5) Fî cîdihâ hablün min mesed.
2. (1) Tebbet yedâ ebî lehebin vetebb.
3. (3) Seyaslâ nâran zâte leheb.
4. (2) Mâ ağnâ anhü mâlühû ve ma keseb
5. (4) Vemraetühû hammâletel hatab

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap