6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 194-199-203. Cevapları MEB Yayınları bölümünde, ders kitabı sayfa 194-195-196-197-198-199-200-201-202-203 konularına ait cevapları bulabilirsiniz. “Duyu Organları Cevapları“, “Koku ve Tat Alma Arasındaki İlişki Cevapları” ve “Duyu Organlarının Sağlığını Korumak İçin Alınması Gereken Tedbirler Cevapları” sayfalarını hazırladık. Öğrenmenizi pekiştirmek ve anlamanızı kolaylaştırmak için 6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 194-199-203. Cevapları soruları dikkatlice inceleyin. Başarınızı artırın.
İçindekiler
6. Ünite Vücudumuzdaki Sistemler ve Sağlığı: 6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 194-195-196-197-198-199-200-201-202-203. MEB Yayınları
(…)
Yukarıdaki metinde başkahraman Cenk, hangi duyu organlarını kullanmıştır?
Cevap: Dilini, burnunu, derisini ve gözünü kullanmıştır.
1. Sadece gözü bağlı olan arkadaşınız, tadından yola çıkarak hangi besinleri tanıyabildi?
Cevap: Bütün besinleri tanıyabilmiştir.
2. Gözü bağlı ve burnu kapalı olan arkadaşınız, tadından yola çıkarak hangi besinleri tanıyabildi?
Cevap: Sadece armut ve elmayı tanıyabilmiştir.
3. Her iki arkadaşınızın tanıyabildiği besinler aynı mı? Farklıysa sebebini açıklayınız.
Cevap: Hayır farklıdır. Burnu kapalı olan arkadaşımız besinleri koklayamadığı için farklıdır.
1. Duyu organları ile ilgili aşağıdaki soruları cevaplayınız.
a. Gözü oluşturan katmanları dıştan içe doğru sırasıyla yazınız.
Cevap: Gözümüz dıştan içeriye doğru sert tabaka, damar tabakası ve ağ tabakası şeklindedir.
b. “K, sert tabakanın gözün ön kısmında saydamlaşmasıyla oluşturduğu yapıdır. L ise irisin ortasında bulunan ve gözün iç kısımlarına ışık girmesini sağlayan açıklıktır.” ifadesinde K ve L yerine neler yazılmalıdır?
Cevap: Bu ifadelerden K ifadesi yerine kornea, L ifadesi yerine ise göz bebeği yazılmalıdır.
c. Ceyda, arkadaşı Ali’ye “Topu bana atar mısın?” diye seslenmiştir. Ali de topu Ceyda’ya atmıştır. Ceyda’nın sesinin Ali tarafından işitilmesinde görev alan yapılar nelerdir? Sırasıyla yazınız.
Cevap: Kulak Kepçesi – Kulak Yolu – Kulak Zarı – Çekiç – Örs – Üzengi – Oval Pencere – Salyangoz – Duyu Almaçları – İşitme Sinirleri – Beyindeki İşitme Merkezi
2. Aşağıdaki açıklamaların ait olduğu kavramları belirleyiniz. Açıklama başındaki harf ile ilgili kavramı eşleştirerek noktalı yerlere yazınız.
Cevap:
Maddelerin duyu organlarımızın yardımı ile nitelendirmekteyiz. Vücudumuzda beş duyu organı bulunmaktadır. Bunlar gözlerimiz, burnumuz, dilimiz, kulaklarımız ve derimizdir.
Bunlar görmemize, koku almamıza, tat almamıza, duymamıza ve dokunmamıza yaramaktadır. Maddeleri de bu duyu organımızın yardımı ile anlamaktayız. Burada da verilen cevaplar doğru olarak gösterilmiştir.