Anasayfa Kitap Cevapları
19 Mayıs 2022, 17:01 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 97-98. Cevapları GÜN Yayınları

4. Ünitemizi Değerlendirelim Cevapları

4. ÜNİTE ALLAH’IN (C.C.) KULU VE ELÇİSİ: HZ. MUHAMMED (S.A.V.) 7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 97-98. Cevapları GÜN Yayınları


7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 97 Cevapları GÜN Yayınları

A. Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplandırınız

1. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) insani özellikleri nelerdir? Söyleyiniz
Cevap: Sabırlı, hoş görülü, alçak gönüllü, yardımsever olması, kanaatkar olması, çocukları sevmesi, yemek yemesi, uyuması, düşünmesi gibi bütün insani özellikleri taşımaktadır.

2. Hz. Muhammed’i (s.a.v.) diğer insanlardan ayıran en önemli yönü nedir? Açıklayınız
Cevap: İnsanlardan ayrılan özelliği vahiy alması ve peygamber seçilmesidir.

3. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) peygamberlik yönü ve son peygamber oluşu hakkında bilgi veriniz.
Cevap: İslam dinin peygamberi ve evrensel olup son peygamber olarak gelmiştir. Peygamber efendimizden başka peygamber gelmeyeceği ve bu dinin son hak dini olduğu söylenmiştir.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 79-80. Cevapları GÜN Yayınları

4. Hz. Muhammed (s.a.v.) Kur’an’ı niçin açıklamıştır? Örnek vererek anlatınız
Cevap: Kur’an-ı Kerim’de dini nasıl yaşayacağımız anlatılmamıştır. Bizlere bunu açık bir şekilde anlatmak için peygamber efendimiz seçilmiştir.

5. Peygamberimiz (s.a.v.) insanları hangi konularda uyarmıştır? Söyleyiniz.
Cevap: Allah’a şirk koşmamalı, kötü davranışlardan uzak durmalı, Allah’a inanmaya çağırmıştır.

6. Peygamberimizi (s.a.v.) niçin örnek almalıyız? Açıklayınız.
Cevap: Peygamber efendimiz İslam dininin bir örneğidir. Onu örnek alarak İslam dinini yaşamış oluruz.


B. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz

1. I. Peygamberimiz (s.a.v.), Kur’an’daki kavramların ve kapalı içerikli ayetlerin ne anlama geldiğini Müslümanlara anlatmıştır.
II. Peygamberimiz (s.a.v.) namazın nasıl kılınacağını, haccın nasıl yapılacağını, abdestin nasıl alınacağını uygulamalı olarak Müslümanlara öğretmiştir.
Yukarıdaki bilgiler Peygamberimizin (s.a.v.) hangi yönünü vurgulamaktadır?

Cevap: B) Kur’an-ı Kerim’i açıkladığını


2. “Hatemü’l-Enbiya” kavramı ne anlama gelmektedir?
Cevap: C) Peygamberlerin sonuncusu


3. “Ve sen elbette yüce bir ahlak üzeresin.”
Kalem suresi, 4. ayet.
“(Resulüm!) Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.”
Enbiya suresi, 107. ayet.
Yukarıdaki ayetler Peygamberimizin (s.a.v.) hangi yönünü ifade etmektedir?

Cevap: D) Güzel ahlak sahibi ve rahmet peygamberi olduğunu

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa Cevapları FCM Yayınları

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 98 Cevapları GÜN Yayınları

4. Hz. Muhammed (s.a.v.) hakkında aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C) Hz. Muhammed (s.a.v.), kıyametin ne zaman kopacağını insanlara açıklamıştır.


C. Aşağıda verilen bilgilerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına ise “Y” yazınız.
Cevap:

4. Ünitemizi Değerlendirelim Cevapları


Ç. Aşağıda verilen Kâfirûn suresinde boş bırakılan bölümleri doğru bir şekilde tamamlayınız
Cevap:

Kul yâ eyyühel kafirun Lâ a’büdü ma ta’büdun Velâ entüm abidune ma a’büd Velâ ene abidün ma abedtüm Velâ entüm âbidûne mâ a’b üd Leküm dinüküm veliye din

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.