8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 170-171. Cevapları
8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 170-171. Cevapları Hecce Yayıncılık bölümünde, ders kitabı sayfa 170-171 konularına ait cevapları bulabilirsiniz. “4. Ünite 5. Bölüm Sonu Değerlendirmesi Etkinlik Cevapları” Öğrenmenizi pekiştirmek ve anlamanızı kolaylaştırmak için 8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 170-171. Cevapları soruları dikkatlice inceleyin. Başarınızı artırın.
4. Ünite 5. Bölüm Sonu Değerlendirmesi Cevapları
4. Ünite Madde ve Endüstri: Maddelerin erime ve kaynama noktalarında sıcaklık sabit kalırken faz değişimi gerçekleşir. Öz ısı değeri yüksek olan maddeler, aynı ısı miktarında daha az sıcaklık artışı gösterir.
İçindekiler
8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 170 Cevapları Hecce Yayıncılık
Bölüm Sonu Değerlendirmesi
A. Aşağıda bazı olaylar verilmiştir. Bu olaylar sırasında maddenin ısı alması mı yoksa ısı vermesi mi gerektiğini tabloya işaretleyiniz.
Cevap:

B. Başlangıç sıcaklıkları 0 °C ve miktarları aynı olan A, B, C özdeş kaplarındaki sıvılar, özdeş ısıtıcılarla 5 dakika boyunca ısıtılmıştır. Sıvıların son sıcaklıkları aşağıdaki gibidir. Buna göre A, B, C kaplarındaki sıvıların öz ısılarını büyükten küçüğe doğru sıralayınız.
Cevap:

C. Aşağıdaki tabloda saf bir madde ısıtıldığında maddede gözlenen sıcaklık-zaman değişimleri verilmiştir.

1. Maddenin erime ve kaynama sıcaklığı nedir?
Cevap:
Erime sıcaklığı: 20° C,
Kaynama sıcaklığı: 40° C
2. Madde kaçıncı dakikalar arasında erimektedir?
Cevap: 30-40. dk arası
3. Madde kaçıncı dakikalar arasında kaynamaktadır?
Cevap: 15-20. dk arası
İhtiyacınız olan içeriğe aşağıdaki ana kaynaklardan ulaşabilirsiniz:
8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 171 Cevapları Hecce Yayıncılık
4. Tabloya göre sıcaklık-zaman grafiğini aşağıya çiziniz.
Cevap:


Eşit kütleli ve ilk sıcaklıkları aynı olan P, R ve S sıvıları eşit süreler boyunca ısıtılıyor. Sıvıların son sıcaklıkları ise aşağıdaki tablodaki gibi oluyor. Buna göre bu sıvıların öz ısılarını büyükten küçüğe doğru sıralayınız.

Cevap: P > R > S












