Ders sırasında bizi yapılabilecek bir çok davranışımız başkalarını rahatsız edebilir. Bunlar ;
– Sesli konuşmak
– Ders ile alakasız sorular sormak
– Dersi gereksiz yere bölmek
– Sesli gülmek
– Dikkat dağıtıcı hareketler yapmak.
Öğrenci olarak günümüzün neredeyse yarısını okulda ve sınıfta geçiririz. Okullar evimiz ve sınıflarda odamız sayılır. Evimizi nasıl temiz tutuyor ve ev içinde belirlenmiş olan kurallara uyuyorsak okulda da kurallara uymamız gerekir. Uymamız gereken en önemli kural ise ders sırasında başkalarının dikkatini dağıtarak dersi anlamasını engellemektir.
Ders sırasında sessiz bir şekilde beklememiz ve öğretmen izin vermedikçe konuşmamamız gerekir.aksini yaparsak hem arkadaşlarımız birşey öğrenemez hemde bizler bişeyler öğrenemeyiz.Kimseye de sebep olmayalım
Sosyal bilgiler dersinin bir vatandaş olarak gelişiminize katkıları nelerdir? Açıklayınız
Sosyal bilgiler dersi vatandaş olarak haklarımızın ne olduğunu bilen, yeteneklerimizin farkına varan, vatanımızı ve milletimizi seven ve sorumluluk bilincinde olan vatandaşlar olmamızı sağlar. İnsan hakları, ulusal egemenlik, demokrasi, laiklik, cumhuriyet kavramlarının önemini kavrayarak yaşamımızı demokratik kurallara göre düzenlemeyi öğreniriz.
Atatürk ilke ve inkılâplarının, Türkiye Cumhuriyeti’nin kalkınmasındaki yerini kavrar; laik, demokratik, ulusal ve çağdaş değerleri yaşatmaya istekli oluruz. Hukuk kurallarının herkes için bağlayıcı olduğunu, bütün kişi ve kuruluşların yasalar önünde eşit olduğunu gerekçeleriyle biliriz. Türk kültürünü ve tarihini oluşturan temel öge ve süreçleri kavrayarak ulusal bilincin oluşmasını sağlayan kültürel mirasın korunması ve geliştirilmesi gerektiğini öğreniriz.