Anasayfa Kitap Cevapları
25 Mart 2024, 2:51 - Aysel Alpay Yazdı

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 158-160-161-162-163. Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

İtfaiyeciler Göreve Gidiyor Metni Cevapları

5. Tema Vatandaşlık: 2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 158-159-160-161-162-163. Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 158 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

Hazırlık

1. Hangi durumlarda itfaiyeden yardım isteyebileceğiniz hakkında arkadaşlarınızla konuşunuz.
Cevap: Biz ve çevremizdeki canlılar bir yerlerde mahsur kaldığında, yangın durumlarında ve doğal afet zamanlarında itfaiyelerden yardım isteyebiliriz.

2. İtfaiye çağırmak için aranması gereken telefon numarasını söyleyiniz.
Cevap: İtfaiye çağırmak için ”112” numarasını aramamız gerekiyor.

3. Metnin görsellerini inceleyip metinde neler anlatıldığını tahmin ediniz.
Cevap: Tilkiye yardıma giden itfaiyecileri anlatıyor olabilir.


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 160 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

1.Etkinlik

a. Beste, metindeki bazı kelimelerin ve kelime gruplarının anlamlarını açıklamış. Görsellerden yararlanarak noktalı yerlere uygun kelimeleri ve kelime gruplarını yazarak Beste’nin açıklamasını tamamlayınız.
Cevap:

…….İtfaiye…………., yangın söndürme kuruluşudur. Yangın söndürme kuruluşunda görevli kimseler …itfaiyeci……. olarak adlandırılır. Yangın söndürmek üzere kullanılan özel olarak donatılmış motorlu araçlara ….itfaiye aracı…. adı verilir.

Sonraki Ödev:  2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 61-62-63-64. Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

b. Metinde geçen aşağıdaki kelimeler ile anlamlarını eşleştiriniz. Eşleştiremediğiniz kelimenin anlamını resimli sözlükten bulup boş kutucuğa yazınız.
Cevap:

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 160 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 161 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

2.Etkinlik

Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız.

1. İtfaiyeciler, birilerinin yardıma ihtiyacı olduğunu nasıl öğreniyorlarmış?
Cevap: İstasyonda çalan telefondan birilerinin yardıma ihtiyacı olduğunu öğreniyorlarmış.

2. İstasyondaki telefon çaldıktan sonra itfaiyeciler ne yapıyorlarmış?
Cevap: Çok hızlı bir şekilde hazırlanarak araçlarına biniyorlar.

3. Yoldaki araçların, itfaiye aracını görünce uydukları trafik kuralı neymiş?
Cevap: İtfaiye aracını görünce geçebilmesi için yol veriyor bu onların uydukları trafik kuralıdır.

4. İtfaiyeciler olay yerine varınca ne yapıyorlarmış?
Cevap: İşe koyulmak için hazırlık yapıyor ve çevreyi inceliyorlar.

5. Metne göre bu kez kimin itfaiyecilerin yardımına ihtiyacı olmuş?
Cevap: İtfaiyecilerin yardımına bu kez tilkinin ihtiyacı olmuş.

6. İtfaiyeciler, tilki yavrusunu nasıl kurtarmışlar?
Cevap: Uçurumun kenarına halat sarkıtmışlar. İtfaiyecilerin arasından biri inerek tilkiyi kurtarmış.

7. İtfaiyeciler görevlerini bitirince ne yapıyorlarmış?
Cevap: Bir sonraki görevi beklemek için istasyona gidiyorlarmış.


3.Etkinlik

Metnin içeriğine uygun farklı bir başlık yazınız.
Cevap:

  • Tilkinin kurtuluşu

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 162 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

4.Etkinlik

Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. İtfaiyecilerin bu malzemeleri ne amaçla kullandıklarını örnekteki gibi cümleler yazarak açıklayınız.

Sonraki Ödev:  2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 65-68-69-70-71-72-73. Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 162 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

Cevap:

  • Giydikleri çizmeler, ayaklarını su ve ateşten korur.
  • Taktıkları maskeler onları dumandan korur.
  • Kask onları kafalarına alacakları darbelerden korur.
  • Hortum suyu istedikleri yere tutarak yangını söndürmelerine yardımcı olur.
  • Eldivenler ellerini ateşten korur.
  • Megafon seslerini duyurabilmelerine katkı sağlar.
  • Yangın söndürücü küçük yangınlarda önlem almalarını sağlar.
  • Çekiç bir yerleri kırmalarına yardımcı olur.

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 163 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

5.Etkinlik

Ambulansa yol ver, yaşama yol ver.” sözünden anladıklarınızı kısaca aşağıya yazınız.
Cevap: Bir ambulansa yol vererek bir hasta veya yaralının yaşamasına katkıda bulunabileceğimizi anlatıyor.


6.Etkinlik

Aşağıdaki kelimelerin son hecelerinden örnekteki gibi yeni kelimeler oluşturunuz.
Cevap:

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 163 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları


Sonraki Metne Hazırlık

Ekmeğin üretim aşamalarını genel ağdan araştırınız.
Cevap:

  • Tarlalarda buğday olarak hasat edilmesi.
  • Büyük değirmenlere buğdayların gönderilerek öğütülmesi.
  • Değirmenlerde öğütülen unun fabrikalarda paketlenmesi.
  • Paketlenen unların fırınlara taşınması
  • Fırınlarda pişirilerek ekmek haline dönüşmesi.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap