Anasayfa Kitap Cevapları
8 Şubat 2024, 14:11 - Aysel Alpay Yazdı

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 164-166-167-168-169. Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

Ekmek Metni Cevapları

5. Tema Vatandaşlık: 2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 164-165-166-167-168-169. Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 164 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

Hazırlık

1. Ekmeğin üretim aşamaları hakkında arkadaşlarınızla konuşunuz.
Cevap:

  • Tarlalarda buğday olarak hasat edilmesi.
  • Büyük değirmenlere buğdayların gönderilerek öğütülmesi.
  • Değirmenlerde öğütülen unun fabrikalarda paketlenmesi.
  • Paketlenen unların fırınlara taşınması
  • Fırınlarda pişirilerek ekmek haline dönüşmesi.

2. Ekmeğin üretim aşamalarına uygun olarak aşağıdaki görselleri numaralandırınız.
Cevap:

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 164 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 166 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

1.Etkinlik

a. Metinde geçen aşağıdaki kelimelerin anlamlarını sözlükten bulup karşılarına yazınız.

çiftçi : Geçimini toprağı ekip biçerek sağlayan kişi.
buğday : Un yapımında kullanılan otsu bitki.
başak : Ekinlerin başı.
harman : Taneleri başaklardan ayırma işlemi.

Sonraki Ödev:  2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 131-132-133-134-135. Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

b. Şiire göre uygun kelimeleri yazarak aşağıdaki cümleleri tamamlayınız.
Cevap:

Çiftçi önce tarlayı ………sürer…….
Ardından buğday tohumlarını toprağa ……..eker…..
Buğday bitkisi büyür, gelişir; başakları ….olgunlaşır…
Yazın buğday başakları ……….sararır……
Sararan başaklar ……….biçilir………
Buğday taneleri saplarından ………..ayrılır………


2.Etkinlik

Aşağıdaki soruları şiire göre cevaplayınız.

1. Şiirde ekmeğin üretim aşamalarından hangileri anlatılmıştır?
Cevap: Şiirde ekmeğin üretimi tarlanın sürülmesi, buğdayın ekilmesi, başakların olgunlaşması ve sararması, biçilip ayıklanması anlatılmıştır.

2. Şair, şiirde ekmeğe nasıl seslenmiştir?
Cevap: Şair ekmeğe ”güzel kokulu ekmek” diye seslenmiştir.


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 167 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

3.Etkinlik

a. Aşağıdaki görseli inceleyiniz. Görseldeki malzemelerden istediklerinizi seçip uygun cümleler yazarak bir turşu tarifi hazırlayınız.

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 167 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları
Cevap:

Malzemeler: Turşu kavanozu, salatalık, havuç, sarımsak,tuz, havuç, limon

Yapılışı: Kavanozun içine salatalıkları sıkıca dizelim, sarımsakları araya serpiştirelim, bir miktar limon suyu ve tuzu üzerine ekleyelim. Kalan kısma uygun miktarda sirke ve su eklenip kavanozun ağzı iyice kapatılır ve içindeki sıvı karıştırılır. Oda sıcaklığında 15 gün bekletilir.


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 168 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

4.Etkinlik

Aşağıdaki cümlelerde kutucukların içine uygun noktalama işaretlerini koyunuz.
Cevap:

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 168 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları


5.Etkinlik

Ekmek israfını önlemek için evinizde hangi önlemleri alıyorsunuz? Sizce aldığınız önlemler yeterli mi Düşüncelerinizi kısaca aşağıya yazınız.
Cevap: Evdeki kişi sayısına yetecek kadar ekmek alıyoruz. Herkes yiyebileceği kadar ekmeği önüne alıyor. Ekmek kalırsa buzluğa atıp sonraki gün ısıtarak yiyoruz. Kalan ekmekleri de ıslatıp dışarıdaki hayvanlara veriyoruz.

Sonraki Ödev:  2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 65-68-69-70-71-72-73. Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 169 Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları

6.Etkinlik

Aşağıya, ekmek israfına dikkat çekmek için bir slogan yazınız. Ardından bu sloganı kullanarak bir afiş hazırlayınız.
Cevap: Edersen ziyan, olursun ziyan!


Sonraki Metne Hazırlık

1. “Bilinçli tüketici nelere dikkat eder?” sorusunun yanıtını araştırınız. Yandaki sembolün anlamını öğreniniz.
Cevap: Bilinçli tüketici israf etmemeye dikkat eder. Yandaki sembol geri dönüşüm sembolüdür.

2. Ailenizin tüketim alışkanlıklarını gözlemleyiniz.
Cevap: Ailem sağlıklı ve dengeli besleniyor. Her şeyden yiyebileceği kadar tabağına alıyor herkes.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap